در دیدار نمایندگان تشکلهای صنفی چاپ با معاون فرهنگی مطرح شد
حمایت ارشاد از پیگیری مشکلات مالیاتی و افزایش تعرفه کاغذ
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روسای اتحاديهها و تشکلهای صنعت چاپ، حمایت خود را برای پیگیری مشکلات چاپخانهداران در حوزه مالیات، تعرفه کاغذ و انتقال متولیگری دستگاههای چاپ به وزارت صنعت برای کاهش صدمههای احتمالی به واحدهای چاپی اعلام کرد.
نماینده تشکلهای صنعت چاپ کشور با اعلام این خبر به ایبنا، گفت: در این نشست ابتدا درباره جایگاه صنعت چاپ و گردش مالی آن در ایران و جهان صحبت شد، سپس درباره نخستین نگرانی ما یعنی انتقال متولیگری ماشینآلات چاپ از وزارت ارشاد به وزارت صمت (صنعت معدن تجارت) توضیح دادیم و گفتیم که این موضوع خواسته همه فعالان صنعت چاپ در کشور است، زیرا چاپ به لحاظ صنعتی بودن نمی تواند زیر مجموعه وزارت ارشاد باشد.
غلامرضا شجاع ادامه داد: در این نشست مطرح شد که اوایل انقلاب نگاه دیگری به حوزه چاپ وجود داشت و آن نگاه موجب شده است که صنعت چاپ در طول این سال ها از مزایایی که صنایع دیگر دارند محروم شود. همچنین این صحبت به میان آمد که اکنون که قسمت سختافزاری انتقال دستگاهها به وزارت صمت انجام شده است اما تعداد زیادی ماشین اکنون در گمرک هستند و از معاون وزیر ارشاد درخواست کردیم برای تعامل و حفظ منافع ملی اقداماتی در این زمینه انجام شود.
وی با بیان اینکه اکنون نظارت بر محتوای چاپخانهها بر عهده ارشاد است، عنوان کرد: در این نشست از دکتر جوادی خواستیم در مشورت و هماهنگی با تشکلها و اتحادیههای صنفی این نظارت انجام شود و اگر قرار است دستورالعمل و آییننامهای در نظر گرفته شود، دیدگاههای اتحادیهها نیز در نظر گرفته شود.
شجاع همچنین به درخواست دیگر چاپخانهداران در این نشست اشاره کرد و گفت: از معاون وزیر درخواست کردم انتقال چاپخانه از محلی به محل دیگر در اختیار اتحادیهها باشد زیرا با شناختی که تشکلها از اعضای خود دارند، بهتر میتوانند این موضوع مدیریت کنند، از سوی دیگر اتحادیهها میتوانند برای تاسیس و هدایت سرمایهگذاری نقش اساسی داشته باشند چون میتوانند تشخیص دهند در یک شهر چه تعداد ماشین آلات فعال است و اگر ماشینهای موازی وارد شود موجب رکود اقتصادی و بیکاری در میان اهالی این حوزه میشود. البته بلاتکلیفی در ارتباط با مابقی بند شش تفاهم نامه بین دو وزیر نیز مطالبه دیگر ما بود که خواستیم کمیتهای از نماینده دو وزارتخانه، نماینده اتاق اصناف ایران، نماینده تشکلها و اتحادیهها تشکیل شود تا انتقال وظایف به وزارت صمت با آرامش و کمترین صدمه به واحدهای چاپی انجام شود.
وی به بخش دیگر صحبتهای نمایندگان تشکل های صنفی در این دیدار اشاره کرد و گفت: اقداماتی که با نمایندگان مجلس و وزارت دارایی درباره موضوع مالیات و مالیات بر ارزش افزوده داشتیم را نیز به دکتر جوادی ارائه دادیم، زیرا طبق مصوبه مجلس درباره حمایت از انتشارات و مطبوعات و دیگر محصولات فرهنگی فقط در حرف ناشران و مطبوعات از مالیات معاف هستند ولی وقتی ناشر مجبور است مالیاتی که لیتوگراف، چاپخانه دار و صحاف پرداخت میکند را نیز بپردازد این اجحافی است که به فرهنگ میشود، در این زمینه از معاون فرهنگی ارشاد خواستار کمک شدیم تا وقتی لایحه به صحن علنی مجلس میرود، نماینده حقوقی مجلس وزارت ارشاد در این زمینه رایزنی انجام دهد.
به گفته شجاع، انتظار حمایت از ارشاد برای جلوگیری از افزایش تعرفه کاغذ نیز درخواست دیگر ما بود، از آنجایی که در دو سال گذشته با حمایت وزرای وقت از افزایش تعرفه کاغذ جلوگیری کردیم، درخواست کردیم که معاون فرهنگی با توجه به نامهای که اخیرا به ارشاد آمده و خواهان افزایش تعرفه کاغذ است اقداماتی انجام شود که این تعرفه امسال نیز بالا نرود زیرا در غیر این صورت با افزایش قیمت در هزینه کتاب و دیگر کالاهای فرهنگی روبرو خواهیم شد.
همچنین پس از این نشست، نمایندگان چاپ و بستهبندی کشور با مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و بخش دیگری از مطالبات خود را طرح کردند.
نظر شما