نشست نقد و بررسی کتاب «گروه ۱+۵» به مناسبت گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور فرهاد حسن زاده نویسنده اثر و آتوسا صالحی منتقد در کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) شهرستان ری برگزار شد.
وی با یادآوری خاطرات کودکی و کتابخوانی خود در کانون پرورش فکری کودکان به زبان طنز یادآور شد که همیشه با کتاب مانوس بوده و نوشتن را راهی برای بیان باورها، احساسات و خواسته های خود با مخاطبان میدانسته است.
حسن زاده در مورد نحوه شکلگیری داستان کتاب «گروه ۱+۵» بیان کرد: جمعی از نویسندگان طنز (آتوسا صالحی، مژگان کلهر، شهرام شفیعی و...) به این ضرورت رسیدند که در حوزه کتاب کودک و نوجوان در مورد آموزش مسائل اجتماعی و رفتاری، خلاهایی جدی وجود دارد. پس آنها دست به کار شدند تا با زبانی طنز و بدون شعار و نصیحت گویی این خلا را برطرف کنند که کتاب «گروه ۱+۵» حاصل این نشستها بود.
در بخش دیگری از این مراسم آتوسا صالحی منتقد جلسه ضمن تشکر از همکاران کتابخانه، هفته کتاب را عید نویسندگان دانست و به لحاظ حضور خود در چنین جمع کتاب دوست ابراز خوشحالی کرد.
وی با یادآوری خاطرات مدرسه و کودکی خود با زبانی طنز و چگونه نویسنده شدنش گفت: متاسفانه سیستم آموزشی ما، تاکید خود را صرفاً بر مسائل درسی گذاشته و از درس هایی که در گذشته باب خلاقیت ها و استعدادیابی ها بوده (مانند کلاس انشا) غفلت کرده است. من امیدورام شرایطی فراهم شود تا معلمان توجه بیشتری به داستان خوانی کودکان داشته باشند.
صالحی خواندن مجموعه کتاب «گروه ۱+۵» را به کودکان توصیه کرد و گفت: مثلاً در کتاب «مردی که خودش را گم کرد» از این مجموعه با زبانی ساده و روان مشکلی مانند اعتیاد را بازگو کرده و به راه حل هایی که نوجوانان داستان برای درمان این مساله انجام می دهند؛ اشاره کرده است.
وی افزود: خواندن چنین کتاب های طنز هم برای خواننده لذت بخش بوده و همواره لبخند بر لب افراد می آورد و هم به افزایش توانمندی های کودکان منجر می شود.
در ادامه جلسه کودکان و حاضرین در مراسم، با پرسش های خود از نویسنده به بحث و گفت و گو پرداختند.
نظر شما