دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گستردگی برنامههای هفته کتاب، گفت: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا برنامههای ترویجی کتاب و کتابخوانی فقط محدود به تهران و کلانشهرها نباشد و روستاها و شهرهایی غیر از مراکز استانها نیز در اجرای طرحها سهیم باشند.
وی افزود: لابلای همه دلمشغولیهای فناوریهای نوین، برگزاری هفته کتاب و کتابخوانی میتواند در گسترش فرهنگ مطالعه کشور نقش بهسزایی داشته باشد و این هفته فرصتی برای دوستداران کتاب است تا سری به کتابفروشیها بزنند و در برنامههای متنوعی که در نظر گرفته شده، با تازههای نشر آشنا شوند.
ذوالقدر با اشاره به طرحها و برنامههایی که برای هفته کتاب در نظر گرفته شده است، گفت: یکی از این برنامهها، طرح اهدای کتاب به مدارس است که به نظرم یکی از کاربردیترین و اصولیترین برنامهها است، زیرا موجب میشود نوجوانان وجوانان از این فرصت استفاده کنند و کتابهایی که گاهی اصلا دیده نمیشوند را دریافت کنند.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تلاش کنیم برنامههای ترویج کتاب فصلی نباشد، تاکید کرد: اگر برنامهریزیها بهگونهای باشد که طرحها و برنامههای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در قالبهای مختلف و با همکاری نهادها و سازمانهای فرهنگی در طول سال و به صورت مستمر باشد، قطعا تاثیرگذاری بیشتری دارد و موجب روی آوردن مردم به کتابخوانی میشود.
ذوالقدر یادآور شد: میتوان در تعامل با ناشران کودک و فعالان حوزه نشر شرایطی را فراهم کرد که دانشآموزان برای تهیه کتاب از تخفیف و تسهیلات ویژهای برخوردار شوند و اگرچه این کار هزینه زیادی میطلبد اما نوعی سرمایهگذاری برای آینده کودکان و نوجوانان کشور است که در آتیهای نزدیک میتواند منجر به افزایش سرانه مطالعه در کشور شود.
وی همچنین برگزاری نمایشگاههای دائمی کتاب در محیط های مختلف را راهکار دیگر علاقهمندی مردم به کتاب و کتابخوانی معرفی کرد و گفت: اگر شرایطی پیشبینی شود که در محیطهای آموزشی و دانشگاهی، ادارهها، سازمانها و نهادها جدیدترین کتابهای مرتبط با هر حوزه به نمایش عمومی گذاشته شود، علاوه بر اینکه به تخصصی شدن نشر کشور کمک میکند، میتواند منجر به سهولت دریافت کتاب برای مخاطبان شود.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دسترس قرار دادن کتاب را ضرورتی انکارنشدنی دانست و یادآور شد: طرحهای مختلف اما موقتی زیادی در کشور اجرا شد که اغلب آنها نیمهتمام باقی ماند، مانند در دسترس قرار دادن کتاب در اتوبوسهای شهری، مترو و تاکسیها که همه به صورت موقتی و کوتاه مدت بودند و نتوانستند به درستی هدفی که برای آنها پیش بینی شده بود را محقق سازند.
ذوالقدر در پایان بر لزوم افزایش کتابخانههای سیار در شهرها و روستاها تاکید کرد و افزود: تجربه حضور کتابخانههای سیار در شهرها و روستاهای مختلف کشور، تجربهای موفق است که همواره با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم روبرو میشود، اگر سازمانها و نهادهای فرهنگی در تعامل با یکدیگر زمینهای فراهم کنند که کتاب از این طریق در دسترس مردم قرار گیرد، قطعا میتوانیم تبعات مثبت آن را در آیندهای نه چندان دور شاهد باشیم.
نظر شما