پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸
روایت سقوط یک امپراتوری / چگونه خانه فیفا فروریخت

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مدت‌هاست به روال معمول خود از چهره‌های مطرح داخلی پیشنهاد مطالعه آخر هفته برای کتاب‌دوستان می‌گیرد. حال بر آن شدیم تا کتاب‌ها تازه که در جهان منتشر شده، نقدهای مثبت زیادی گرفته اما به هر دلیل پرفروش نشده و به فارسی ترجمه نشده‌اند را معرفی کنیم تا افرادی که به زبان انگلسی آشنا هستند از مطالعه آن‌ها لذت ببرند. برای این هفته کتاب «سقوط خانه فیفا» به قلم دیوید کان را انتخاب کردیم که شما را دعوت به خواندن معرفی آن می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سال ۲۰۱۵ میلادی، امپراتوری مولتی میلیون دلاری محبوب‌ترین ورزش دنیا -فیفا- با اتهامات متعددی از رشوه و پول‌شویی گرفته تا فرار مالیاتی سقوط کرد.

همه چیز از اعلام جرم وزارت دادگستری آمریکا علیه بیست‌و‌هفت مدیر فیفا و بازداشت آن‌ها در زوریخ آغاز شد. فساد در هسته اصلی فیفا، به همه ابعاد جهان فوتبال سرایت کرده بود؛ از تصمیم برای میزبانی جام‌های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به روسیه و قطر گرفته تا پرونده‌های اختلاس از ترینیداد تا آفریقای جنوبی.

دیوید کان، در کتاب «فروریختن خانه فیفا» گزارشی صریح درباره فراز و فرود فیفا نوشته و جزئیات اتهامات فساد و مجموعه‌ رسوایی‌هایی را پوشش داده که اعتماد عموم مردم نسبت به این سازمان بزرگ را خدشه‌دار کرد.

کتاب «سقوط خانه فیفا»، تصویری از معمای فیفا را از خلال افشای چهره‌های انسانی افسانه‌های عالم فوتبال، نظیر میشل پلاتینی و فرانتز بکن بائر ترسیم می‌کند و گفت‌و‌گویی اختصای با سپ بلاتر، رئیس سابق فیفا ارائه می‌کند.

دیوید کان، نویسنده کتاب «بازی زیبا» و روزنامه‌نگار تقدیر شده گاردین است که نقشی کلیدی در پوشش خبری بحران فیفا ایفا می‌کرد.

اندی بکت در روزنامه گاردین درباره کتاب «فروریختن خانه فیفا» می‌نویسد؛ «اگرچه کتاب تاریخ فیفا را از آغاز پی می‌گیرد اما جالب‌ترین و کلیدی‌ترین شخصیت کتاب، بلاتر است. کان در چهل صفحه، او را معرفی می‌کند و در ادامه کتاب چندین و چند بار به او بازمی‌گردد. در فصل‌های مختلف کتاب، بسیاری از ابعاد بدخیم تصدی او بر فیفا را توضیح‌ می‌دهد و این‌که چگونه سرانجام حقیقت برملا می‌شود. کتاب با نثر سخت‌گیرانه ژورنالیسم تحقیقی کلاسیک نوشته شده، اما در جای جای کتاب فرصت‌هایی برای نفس کشیدن به وجود می‌آید.»

جو شورت در ایندیپندنت درباره این کتاب می‌نویسد: «احساس عمومی از فیفا این است که این نهاد بین‌المللی در طول تاریخ فاسد بوده، یا حداقل دچار فساد شده است. این احساس ریشه در حقیقت دارد. رسوایی‌های ژائو هاوه‌لانژ، جک وارنر و اخیرا چاک بلیزر این را ثابت می‌کند. و به این دلیل است که کتاب دیوید کان بسیار ارزشمند است، نه به خاطر این‌که خواندنش جذاب است، بلکه به دلیل مستندات کوتاه و در دسترس رسوایی‌های فساد پیچیده‌ای که فوتبال را دنبال کرده است. اتفاقاتی که دو سال پیش برای روسای فیفا رخ افتاد، نه تنها حیثیت فیفا را خدشه‌دار کرد بلکه بر نگاه علاقمندان به فوتبال نیز تاثیری منفی گذاشت.»
کتاب «فروریختن خانه فیفا» به قلم دیوید کان در ۳۳۶ صفحه از سوی انتشارات نیشن بوکز با قیمت ۱۹.۱۷ دلار ژوئن سال 2017 منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها