در گفتوگو با مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش مطرح شد:
برنامههای وزارت آموزش و پرورش در هفته کتاب
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با ایبنا، علاوه بر تاکید بر دغدغه این وزارتخانه در حوزه کتاب و کتابخوان، از مراحل برگزاری مسابقه کتابخوانی و کتاب پژوهی در هفته کتاب خبر داد.
وی گفت: یکی از برنامهها که مطابق با سالهای قبل امسال نیز در هفتهکتاب پیگیری میشود، برپایی 50هزار نمایشگاه کتاب در 50هزار مدرسه سراسر کشور است که موسسه منادی تربیت اجرای آن را برعهده دارد.
رمضانی توضیح داد: مطابق با این طرح فراخوانی منتشر شده و طی آن از ناشران خواستهایم تا آثار خود را برای ارزیابی ارایه کنند. آثار ارسالی در مرحله بعدی و از سوی کارشناسان خبره ارزیابی شده و مطابق با شاخصههای مختلف ازجمله تناسب سنی دانشآموزان در مقاطع مختلف دستهبندی شده است.
وی در تشریح فرایند انتخاب کتابهایی که در مدارس مختلف به نمایش گذاشته میشود افزود: کتابهای انتخابشده کدگذاری شدهاند و در نمایشگاهی ارایه میشوند تا مسئولان استانها از میان کتابهای تاییدشده نسبت به دراختیار گرفتن برخی از عناوین اقدام میکنند و عناوین ثبتشده از طریق موسسه منادی تربیت برای ارایه در نمایشگاهها در مدارس هر استان ارسال میشود.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: مجموعا در این دوره طرح 50هزار نمایشگاه در 50هزار مدرسه، 360 ناشر با 10هزار و 400 عنوان کتاب در فراخوان شرکت کردند که از میان آنها ششهزار و 300 عنوان کتاب از 171 ناشر، متناسب برای کتابخانههای مدارس انتخاب شدند که موضوعات مختلفی را مانند شعر، داستان، رمان، نمایشنامه، متون کهن، تاریخ، موضوعات علمی و ... را در برمیگیرد.
وی ضمن بیان اینکه نمایشگاههای این طرح در هفته آخر آبانماه در مدارس 28 استان دایر میشوند گفت: البته در شرف ایجاد تغییراتی برای دورههای بعدی این طرح هستیم که مطابق با آن کتابها مستقیماً از سوی مربیان و مدیران هر مدرسه در پایگاه اینترنتی انتخاب شوند و متعاقبا کتابهای انتخابی از سوی مجری طرح برای آنها ارسال شود با این شیوه هم در زمان و هزینهها صرفهجویی میشود و هم از هر نوع تضییع حقی جلوگیری خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش همچنین به یکی دیگر از برنامههای وزارتخانه متبوعش در هفتهکتاب اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از طرحهای ما که بهشکل فرایندی و در چند مرحله آغاز شده است طرح «مسابقه کتابخوانی» بوده که سطوح مدارس، مناطق و استانهای آن پیش از این برگزار شده و مرحله نهایی و کشوری آن را در قالب یک اردوی دو روزه که در تاریخ 23 و 24 آبانماه در اردوگاه شهید باهنر برگزار میشود، خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه کتابهای این طرح نیز متناسب با سن و تقسیمات موضوعی بهشکلی کارشناسانه انتخاب شدهاند، در توضیح این طرح اظهار داشت: در این طرح یک کتاب برای مطالعه در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد. در مرحله بعدی که مرحله منطقهای است هر دانشآموز دو کتاب را خوانده و در مرحله استانی سهکتاب دیگر. آنچنان که در مرحله پایانی این رویه به مطالعه چهارعنوان کتاب با انتخاب دانشآموزان برتر ختم شده است. در مرحله کشوری، مسابقه از کتابخوانی به کتابپژوهی تغییر میکند و هر دانشآموز در حضور اساتید و دانشآموزان درباره کتابهای انتخابی خود گفتوگو میکند.
رمضانی توضیح داد: البته در مرحله استانی کارگاهها و کلاسهای مختلف کتابپژوهی با حضور نویسندگان کتابهایی که دانشآموزان آنها را انتخاب کردهاند برگزار میشود و بهشکل گستردهای دانشآموزان علاقهمند که تعدادشان بیش از 200 نفر است، با مباحث مختلف مربوط به کتاب و کتابخوانی آشنا خواهند شد.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش درباره عملکرد این وزارتخانه در موضوع کتاب و کتابخوانی گفت: بهطور قطع آموزش و پرورش دغدغه کتابخوان کردن دانشآموزان را دارد و این در واقع در هفتهکتاب نیز دنبال میشود اما مناسبات دیگری مانند امضای تفاهمنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز وجود داشته که مطابق با آن به شکل مشارکتی در حوزه فرهنگسازی کتاب تلاش میکند.
وی ادامه داد: البته هنوز بهطورکلی به اهدافمان نرسیدهایم و اقدامات صورتگرفته چندان رضایتبخش نیست. مثلا یکی از مشکلات موجود این است که کتابخوانهای مدارس باید با کتابهای جدید و مفید بهروز رسانی شوند و کتابهای قدیمی و بلااستفاده از آنها خارج شوند.
نظر شما