گنکور که معتبرترین جایزه ادبی فرانسه به حساب میآید به رمان «صورت جلسه» نوشته اریک وییارد تعلق گرفت.جایزه ادبی رنودو نیز به الیویه گوئز نویسنده رمان «ناپدید شدن جوزف منگل» رسید.
اریک وییارد، نویسنده و نمایشنامهنویس فرانسوی در سال 1968 در شهر لیون فرانسه متولد شد. او نخستین کتابش را در سال 1999 منتشر کرد. این نویسنده فرانسوی در سال 2012 توانست با کتاب «نبرد غربی» جایزه فرانسوی-آلمانی فرانتس هسل را دریافت کند.
اریک وییارد با رمان «صورت جلسه» سرنخهای حوادث مربوط به الحاق اتریش به آلمان نازی در سال 1938 را دنبال میکند و شرح میدهد که ادبیات چه چیزی را برای تاریخ میتواند به ارمغان آورد. منتقدان ادبی این اثر اریک ویلارد را جز آثار سیاسی و نه ادبیات داستانی دانسته بودند و اعتقاد داشتند که درونمایه سیاسی این کتاب شانس او برای دریافت این جایزه کاهش میدهد.
سال گذشته این جایزه به لیلا سلیمانی، نویسنده فرانسوی-مراکشی اهدا شده بود.
از برندگان سرشناس این جایزه در سالهای گذشته میتوان از «مارسل پروست» در سال ۱۹۲۹، «سیمون دوبووار» در سال ۱۹۵۴ و «پاتریک مودیانو»، برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۴ نام برد.
جایزه ادبی گنکور سال 1903 برای نخستین بار توسط ژول و ادموند گنکور راهاندازی شد. این جایزه مهم ادبی فرانسه هرسال به نویسندهای اهدا میشود که تاکنون جایزه ادبی بزرگی دریافت نکرده است. هر نویسنده تنها یک بار در طول عمرش شانس برنده شدن این جایزه را دارد. در این میان رومن گاری یک استثنا بود؛ او توانست دوبار یک بار با اسم خود و بار دیگر با اسم مستعار، این جایزه را از آن خود کند.
این جایزه که ارزش مادی ندارد و تنها ۱۰ یورو به برنده اهدا میکند، از نظر اعتبار ارزش زیادی دارد و موجب فروش بالای رمان برنده میشود. جایزه ادبی رنودو، از دیگر جوایز مهم فصل ادبی فرانسه نیز دقایقی پس از گنکور برنده خود را معرفی کرد. الیویه گوئز با رمان «ناپدید شدن جوزف منگل» برنده این جایزه شد.
جایزه ادبی رنودو در سال 1926 میلادی به یاد رنودو تئوفاست، موسس نخستین روزنامه فرانسه، توسط یک گروه ده نفره از منتقدان هنری در تکمیل جایزه گنکور راهاندازی شد. این جایزه هر سال همزمان با جایزه ادبی گنکور برنده خود را معرفی میکند
نظر شما