جواد کامور بخشایش گفت: «استقلال ایرانیان زیر نفوذ بیگانگان» با تکیه براسناد لانه جاسوسی مورد مطالعه و پژوهش قرار گرفته است.
جواد کاموربخشایش درگفتگو با روابط عمومی انتشارات مدرسه درباره این اثرگفت: «استقلال ایرانیان زیر نفوذ بیگانگان»که با همکاری دکتر جاوید قاسمپور در دو جلد نوشته شده است، فرایند نفوذ و تسلط کشورهایی مانند روسیه، آمریکا و انگستان را در دوره های مختلف برایران بررسی می کند.
این مولف ادامه داد: این کتاب بخش های مختلفی دارد که بخش اول آن مرتبط با بستر سازی نفوذ این سه کشوردر برهه های مختلف است. این نفوذ و سلطه از روسیه شروع می شود، بعد هم انگلستان و آمریکا درصد نفوذ و سلطه برمی آیند. از دوره قاجار که بخواهیم بررسی کنیم، اول روسیه نفوذ می کند و بعد انگلستان ورود پیدا می کند وآرام آرام و بتدریج سر و کله آمریکا هم پیدا می شود.
کامور بخشایش افزود: این کشورها با عقد قراردادهای مختلف در ایران نفوذ پیدا کنند و در دوره های طولانی سلطه گری می کنند. آن ها با امتیازهایی که از ایران می گیرند، استقلال کشور را مخدوش می کنند. با بحث نفت و استخراج آن، پای آمریکایی ها به میان کشیده می شود که در سه مرحله بر ایران تسلط پیدا می کند. مرحله اول بسترسازی برای نفوذ است که تمام امکانات و راه ها را شناسایی می کند. این نفوذ که فرهنگی هم هست، در دوره پهلوی به اوج خود می رسد.
نظر شما