بابک عابدین؛ رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در صنعت چاپ کشور، گفت: یکی از اولویتهای اتحادیه با توجه به نیاز صنعت چاپ به نیروی کار ماهر، موضوع آموزش است و در این زمینه آموزش نیروی انسانی به عنوان یکی از ضروریترین و کلیدیترین اقدامات اتحادیه در قالب دورههای کوتاهمدت و بلندمدت پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه آموزش در صنعت چاپ ساماندهی نشده است، عنوان کرد: دانشجویان رشتههای مختلف چاپ پس از فارغالتحصیلی به بازار کار جذب میشوند که در این میان عدهای به سراغ مدیریت میروند و عدهای دیگر اپراتور میشوند، در این میان کار اپراتورها سختتر است، زیرا باید علمی را که اغلب به صورت تئوری آموختهاند حالا در چاپخانه عملی کنند که اغلب به دلیل دستگاههای جدید و مدرن این حوزه با مشکلاتی روبرو میشوند.
عابدین در بخش دیگر سخنان خود درباره عدم هماهنگی دانش اپراتورها با ماشینآلات جدید، توضیح داد: در بسیاری از مواقع پیش آمده است که با خرید دستگاههای جدید، اپراتورها دانش لازم برای کار با دستگاه را ندارند، این موضوع اغلب موجب میشود مدیران چاپخانهها نتوانند بهرهوری کافی از دستگاهها داشته باشند.
وی تاکید کرد: در این زمینه اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ در تلاش است در هماهنگی با خریدار و فروشنده، زمینهای فراهم کند که تعدادی از اپراتورهای هر چاپخانه توسط استادان و اپراتورهای ماهر شرکتهای فروشنده آموزش ببینند تا بهرهوری از هر دستگاه ارتقا پیدا کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با بیان اینکه رایزنی برای حضور دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای چاپ در این دوره ها از دیگر اقداماتی است که در این زمینه پیگیر هستیم، گفت: فارغالتحصیلان چاپ نیروهای آماده به کاری هستند که اگر در دورههای ضمن خدمت چاپخانهها و موسسات مختلف حضور داشته باشند، میتوانند پتانسیل خوب و قابل اتکایی برای هر صنعت چاپ کشور به شمار آیند.
وی افزود: در این زمینه اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بتواند بودجهای برای کمک به این حوزه در نظر بگیرد، میتواند برای تربیت نیروی انسانی ماهر صنعت چاپ موثر باشد، زیرا با هر دورهای که برگزار میشود، یک اپراتور با مهارتهای تولید و کار تربیت میشود که علاوه بر کارگران هر مجموعه میتواند ظرفیت قابل اتکایی برای چاپخانهها باشد.
به گفته عابدین، با این اقدامات علاوه بر اینکه چاپخانهها میتوانند نیروی کمکی ماهر داشته باشند، زمینهای ایجاد می شود که از ظرفیتهای هر دستگاه به صورت کامل استفاده شود.
وی همچنین به بخش دیگر برنامههای کارگروههای تخصصی در اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، اشاره کرد و گفت: اتحادیه با تشکیل سه کارگروه افست و چاپ سلولزی، هلیو و فلسکو و لیبل در تلاش است برای ارتقای فعالیت دستاندرکاران صنعت چاپ کشور، همچنین زمینهسازی برای توان صادراتی این حوزه اقدامات مختلفی انجام دهد.
عابدین با اشاره به همکاری با دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این زمینه موضوعاتی مانند واردات و صادرات کالاهای چاپی را به عنوان یک دغدغه اصلی دنبال میکنیم، زیرا با توجه به توان داخلی کشور در حوزه چاپ نه تنها میتوان از ورود کالاهای چاپی به کشور جلوگیری کرد بلکه میتوانیم دراین زمینه به کشورهای منطقه صادرات هم داشته باشیم.
نظر شما