وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از تلاشهای محمد سلگی؛ سوابق علمی محسن جوادی را در پیشبرد اهداف و وظایف معاونت امورفرهنگی، حائز اهمیت خواند.
وی در توضیح این حساسیتها گفت: یکی از نکات قابل توجه و ویژه در معاونت امور فرهنگی این است که مخاطبان فراوانی ازجمله اهالی قلم، اهالی ادبیات به شکل خاص و اهالی چاپ و نشر دارد و از این منظر شرایط ویژهای در این معاونت موجود است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اما دومین موضوع حساسیتزا در معاونت امور فرهنگی تعدد و تکثر رویدادهایی است که در طول سال برگزار میکند. از میان این رویدادها نمایشگاه کتاب تهران شاید بهاندازه چند رویداد فرهنگی در سایر معاونتها به مقدمات و موخرات نیاز داشته باشد و در کنار این رویداد بزرگ که هرساله میزبان میلیونها بازدیدکننده است، برپایی سایر نمایشگاههای داخلی، شرکت در نمایشگاههای خارجی، برپایی جوایزی مانند کتابسال، جلال آلاحمد، پروین اعتصامی و ... نیز وجود دارد.
صالحی افزود: این در حالی است که مثلا سازمان سینمایی عمده فعالیتهایش در طول یکسال بهبرپایی جشنواره فجر محدود میشود. با این اوصاف مراقبت از رویدادهای موجود در حیطه فعالیت معاونت امورفرهنگی و پرهیز از حواشی مختلف حین برگزاری به ملاحظات زیادی نیاز دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود به حساسیت ویژه حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: حساسیتی که در کشور ما در موضوع کتاب و مضامین آن وجود دارد از سایر حوزههای فرهنگی و هنری هم بهلحاظ سنتی و هم بهلحاظ رویکردهای روشنفکرانهتر بیشتر است. آنچنان که این حوزه را باید تقاطع حساسیتهای متراکم خواند.
صالحی با تشکر از تلاشهای محمد سلگی؛ سرپرست سابق معاونت امور فرهنگی گفت: متانت، ادب و حسنسلوک ایشان معرف همکاران و فعالان حوزه است. آنچنان که در طول سهسال مدیریت ایشان در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی هیچ گلایهای از ناشران و مؤلفان مبنیبر مناسبنبودن رفتار و اخلاق او نشنیدم.
وی ادامه داد: فضای دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در سهسال گذشته فضای آرام بود و آقای سلگی علاوهبر جلب رضایت ناشران و تعامل با آنها توانست با نهادهای مختلف دیگر از جمله نهادهای نظارتی ارتباط مثبتی برقرار بکند و تعاملاتی منطقی با آنها داشته باشد؛ آنچنانکه حتی در مقابل برخی گزارشها و بولتنسازیهای غیرمنصفانه رفتاری منطقی و بهدور از عصبانیت داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به معارفه محسن جوادی؛ معاون جدید خود در حوزه امور فرهنگی پرداخت و گفت: یکی از ویژگیهای اصلی ایشان که باعث شد این انتخاب صورت بگیرد ویژگی علمی ایشان بود بهطوریکه من در سه ـ چهار دهه اخیر همواره ایشان را طالب و در جستجوی علم دیدهام.
وی جوادی را یک شخصیت علمی و دانشمند خواند و با اشاره به سابقه فعالیتش در حوزه اخلاق و فلسفه اخلاق گفت: حوزههای فرهنگی ما در شرایط موجود به رویکردهای اخلاقی نیاز مبرم دارد و یکی از معدود افرادی که در این حوزه بهشکل علمی فعالیت مستمر داشته آقای جوادی است که رتبه استادتمامی دارد.
صالحی افزود: قرارگرفتن یک شخصیت دانشمند در یک مسند مدیریتی بر اعتبار آن حوزه خواهد افزود اما یکی دیگر از نکات ویژه درباره دکتر جوادی این است که ایشان خود از نسل نواندیشان دینی هستند و ارتباط پیوستهای با نواندیشان حوزوی دارند. بنابراین میتواند با برقراری تعاملات مناسب از پشتوانههای حمایتی خوبی در زمینه فعالیتهای فرهنگی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه این پشتوانه میتواند ظرفیتهای انسانی زیادی را به حوزه معاونت فرهنگی بیافزاید اظهار داشت: یکی دیگر از ویژگیهای ایشان مسأله جهاندیدگی است آنچنان که آقای جوادی بهدلیل اقامتها و سفرهایی که به کشورهای مختلف داشته با حوزههای فرهنگی دیگر آشنایی دارد و میتواند در زمینه تعاملات فرهنگی و همچنین توجه به جایگاه فرهنگی ایران در جهان مثمرثمر باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره خلقیات و منش جوادی توضیح داد: بههرحال حوزه فرهنگ، حوزه اخلاق و ادب و است و نمیشود مسایل را بهشکل آییننامهای و از بالا به پایین پیش برد. با این توضیح ایشان دارای خلق نیکو و ادب و متانت است که میتواند در حین قاطعیت در پیشبرد امور راهگشا باشد.
صالحی در بخش پایانی سخنانش ضمن بیان این نکته که این مراسم در واقع بهنوعی نشست تودیع خود او از مقام معاونت امور فرهنگی در دولت یازدهم است، ابراز امیدواری کرد که ظرفیتهای موجود در معاونت و همدلی بین مدیران این معاونت در آینده به یاری دکتر محسن جوادی بیاید و شاهد آیندهای روشن در مباحث فرهنگی کشور باشیم.
سرعت گرفتن قطار فرهنگ با گسترش پژوهش
محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این نشست ضمن ابراز امیدواری از برآوردهکردن این انتظارات اهالی فرهنگ در آینده گفت: با تعاریفی که از مدیران این معاونت و همکاران جدیدم شنیدهام، قطعا تجربیات آنها در اداره امور بسیار ارزشمند است.
وی ذرباره ویژگیهای حوزه فرهنگ اظهار داشت: حوزه فرهنگ، پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و علاوه بر مسائل مدیریتی داخلی، ارتباط با مراکز و نهادهای فرهنگی خارج از وزارتخانه؛ چه دولتی و چه غیردولتی بسیار ضرورت دارد.
جوادی ادامه داد: وزارت فرهنگ به تنهایی نمیتواند در حوزه سیاستگذاری و اجرای سیاستهای فرهنگی موفق باشد و میتوان با تعاملات بیشتر، ظرفیتهای خوبی را به کار گرفت؛ خصوصا در بخش پژوهش که از ملزومات کار فرهنگی است.
معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: تنها با پژوهش است که میتوان در موضوعات فرهنگی و اتخاذ راه حلهای فرهنگی موفق عمل کرد اما متاسفانه در کشور ما نقایص زیادی در زمینه پژوهش وجود دارد.
وی با اشاره به ریلگذاریهای درستی که در 4 سال اخیر و در حوزه سیاستگذاریهای فرهنگی صورت گرفته، افزود: با کار علمی و پژوهشی میتوان به ریلگذاریهای جدید و سرعت بخشیدن به قطار فرهنگ کمک کرد.
اقدامات معاونت امورفرهنگی در دوره سرپرستی محمد سلگی
محمد سلگی؛ مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و سرپرست سابق معاونت امور فرهنگی نیز در این نشست ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر فرهنگ در واگذاری مسئولیت سرپرستی این معاونت به ارایه گزارشی کوتاه از فعالیتهای صورتگرفته در سهماه گذشته پرداخت.
وی در این راستا به اقداماتی از جمله تشکیل شورای سیاستگذاری هفتهکتاب، هماهنگی برنامههای ستاد اربعین، پیگیری جلسات سیاستگذاری جایزه کالاهای فرهنگی، پیگیری مباحث مربوط به برنامه ششم توسعه و تبین تبصرههای لازم و رفع برخی از مشکلات مالی از جمله مساله مطالبات ناشران در حوزه خرید کتاب اشاره کرد.
سلگی همچنین از اقدامات صورتگرفته در راستای خرید ملکی مستقل برای بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان خبر داد و درباره ضروریاتی که باید پیگیری شود از جمله برپایی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران، هیأت علمی جایزه جلال و لحاظکردن تمهیدات لازم درباره هیأت امنای بنیاد شعر و ادبیات داستانی، خانهکتاب و ... پرداخت.
نظر شما