رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم با اشاره به مشکل توزیع کتاب ناشران این استان گفت: یکی از آسیبها جدی برای ناشران قم، عدم توزیع مناسب کتابهای این استان است که استمرار آن در سالهای اخیر موجب دلسردی و دلزدگی ناشران قمی شده است.
وی با بیان اینکه اتحادیه به دلیل ماهیت نظارتی نمیتواند در موضوع توزیع کتاب دخالت کند، افزود: 15 سال پیش با همکاری جمعی از ناشران قم، تعاونی توزیعکنندگان راهاندازی کردیم اما مدت زمان زیادی دوام نداشت و پس از مدتی فعالیت به دلیل مشکلات زیاد از ادامه راه باز ماندند.
خرمی ادامه داد: به نظر من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند فکری جامع و کامل برای توزیع کتابهای ناشران استانی انجام دهد تا آثار خوب و ارزشمندی که توسط نویسندگان و ناشران محلی و بومی تولید میشود در گستره وسیعتری از کشور توزیع شود.
وی از گرانی خدمات چاپ و صحافی به عنوان یکی دیگر از مشکلات ناشران قم نام برد و گفت: وضعیت چاپ و نشر کتاب در استان قم طی سالهای اخیر وضعیت مناسبی ندارد و کتابهای دینی همانند دیگر کتابها، بازار خوب و پررونقی ندارند به طوری که نیمی از ناشران پروانه دار قم غیرفعال هستند.
خرمی با بیان اینکه بیش از یک هزار و 200 ناشر و 250 کتابفروش در اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم عضویت دارند، تاکید کرد: از میان این تعداد عضو، ناشران محدودی به صورت حرفهای کتاب تولید میکنند و تعداد کتابهایشان در طول سال چشمگیر است و بقیه آنها به انتشار سالی سه یا چهار کتاب بسنده میکنند.
وی یادآور شد: فعالیت کتابفروشان نیز در سالهای اخیر روند نسبتا راکد و نزولی داشته است، به طوری که در سال گذشته 8 کتابفروش، تغییر کاربری دادند و به شغلهای دیگر روی آوردند و بقیه کتابفروشان با طرحهای فصلی مثل عیدانه یا تابستانه کتاب که با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و طرحهایی از این قبیل به فعالیت خود ادامه میدهند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم اظهارامیدواری کرد که طرحهای حمایتی از کتابفروشان در فهرست برنامههای وزارت ارشاد در دورههای جدید نیز استمرار داشته باشد تا نقدینگی در این حوزه بار دیگر رونق بگیرد.
نظرات