چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۶
زنجانی زاده: فرزند رنجم/اگر با موانعی روبه رو شدید به عنوان کنشگر اجتماعی با آن مبارزه کنید

آیین نکوداشت دکتر هما زنجانی زاده، استاد پیشکسوت گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. زنجانی زاده در این مراسم گفت: من فرزند رنج هستم و به عنوان یک کنشگر با خیلی چیزها مبارزه کرده‌ام که جایگاه امروز من، نتیجه کوشش‌هایی است که در آن روزها انجام دادم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)‌ آیین نکوداشت دکتر هما زنجانی زاده، استاد پیشکسوت گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی به همت مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه و با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان خراسان رضوی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، انجمن جامعه شناسی ایران شاخه خراسان، اداره امور اسناد و کتابخانه آستان قدس رضوی و همچنین گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، روز چهارشنبه، 26 مهرماه در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر هاشمی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه با بیان اینکه این بزرگداشت برای همای جامعه شناسی ایران برگزار شده است، گفت: ایشان شناخت کافی از هنر و زبان دارند و این خصیصه در بین دیگر استادان جامعه شناسی کاملا مشهود است.

وی با بیان اینکه کارنامه زن ایرانی درخشان است، اضافه کرد: زنان در کشور ما در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی بسیار فعال هستند و برگزاری نکوداشت برای یک زن موفق ایرانی می‌تواند الگوی خوبی برای دیگر زنان و دختران ایرانی باشد.

زنجانی زاده یک بانوی موفق ایرانی است
احمدی زاده، رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی که حامل پیام دکتر ستاری، معاون علمی فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان بود، درباره کمک و مشارکت بنیاد ملی نخبگان در برگزاری چنین بزرگداشت‌هایی گفت: بنیاد بسیار خرسند است که در کنار دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مهد علم و تربیت، به برگزاری چنین مراسمی که ارتباط با نسل جوان و فرهیخته دانشگاه را افزایش می دهد، حضور دارد.

وی تکریم این بزرگان و مفاخر دانشگاه را احترام به خود عنوان کرد و ادامه داد: وقتی برای یکی از بزرگان و نام‌آوران کشور مراسم نکوداشت برگزار می‌کنیم، با این کار به هویت خودمان احترام گذاشته‌ایم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه زنجانی زاده بیش از چهار دهه شاگردپروری کرده‌اند، یادآور شد: عملکرد ایشان نشان می‌دهد که به عنوان جامعه شناس ارتباط موثری با جامعه برقرار کرده‌اند و استقبال خوب دانشجویان از ایشان موید این مطلب است.

وی زنجانی زاده را یک بانوی موفق ایرانی دانست و اضافه کرد: ایشان علاوه بر اینکه معلمی دوست داشتنی و دلسوز بودند بلکه در نقش خانواده نیز همانند مادری نمونه و همسری فداکار نقش خانوادگی خود را انجام داده‌اند.

در ادامه دکتر میرزایی، مدیر گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، به علاقه وافر دانشجویان به دکتر زنجانی زاده اشاره کرد و یادآور شد: در زمانی که ارائه مباحث جامعه شناسی به ویژه در حوزه زنان، کاری سخت بود و جامعه آماده و بازی برای این مباحث نبود، زنجانی زاده با تلاشی ستودنی کوشید جدا از تدریس در دل دانشجویان نیز نفوذ کند و آموزش را با عمل همراه سازد.

ویژگی‌های زنجانی‌زاده در ذهن دانشجویان نقش بسته است
ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه نیز در این مراسم با بیان اینکه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد قدیمی‌ترین دانشکده این دانشگاه پرافتخار است، گفت: کافی است فهرست بلند و پرآوازه استادان و دانش آموختگان این دانشکده را در نظر آوریم تا تعداد بیشماری از نام‌های بزرگ و سرشناس را پیش روی خود ببینیم.

وی زنجانی زاده را یکی از افراد برجسته دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانست که نزدیک به چهار دهه از بهترین سال‌های عمر خود را در دانشگاه سپری کرده و علاوه بر تربیت شاگردان فرهیخته و پژوهشگران بنام، آثار علمی ارزنده در حوز‌ه‌های تخصصی علوم اجتماعی داشته است.

ساکت با اشاره به اینکه مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه در دوره جدید فعالیت خود، نکوداشت استادان برجسته دانشگاه را در اولویت کاری قرار داده است، یادآور شد: مرکز به خود می‌بالد که نخستین نکوداشتی را که برای یکی از بانوان فرهیخته دانشگاه برنامه ریزی کرده، به زنجانی زاده اختصاص داده است.
او جدیت، نظم، دقت، وسواس علمی، کوشایی و خستگی ناپذیری را تنها شمار اندکی از ویژگی‌های این استاد برجسته دانست که در ذهن و قلب دانشجویانش نقش بسته است.

وی برگزاری این نکوداشت و دیگر مراسم مشابه را برای ارج گزاری به کوشش‌ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی استادان برجسته و تاثیرگذار دانشگاه دانست و اظهار کرد: این مراسم می‌تواند الگویی برای نسل جوان و آینده‌ساز ایران باشد.

رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه به چاپ ویژه‌نامه برای این مراسم نکوداشت اشاره کرد و ادامه داد: اهمیت این نوع آثار در حفظ و ضبط تاریخ شفاهی دانشگاه و به تبع آن بخشی از تاریخ آموزش عالی ایران است.

زنجانی‌زاده در حصار محدود دپارتمان باقی نماند
در ادامه مراسم سراج زاده، رئیس انجمن جامعه شناسی ایران و دانشیار دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه زنجانی زاده از سال 1370 با انجمن جامعه شناسی ارتباط داشته‌، گفت: ایشان در شمار اساتیدی هستند که در حصار محدود دپارتمان و دانشکده و شهر خود باقی نماندند و توانستند با اجتماع علمی ارتباط برقرار کنند.

وی با بیان اینکه دختران دانشجوی ما امروزه سهم خود را در عرصه آموزش عالی و کسب شغل گرفته‌اند، یادآور شد: زنجانی زاده در طول زندگی پربار خودشان تلاش‌های ارزنده‌ای برای آگاهی زنان و دختران ما متقبل شده‌اند که امیدواریم با حفظ ارتباط ایشان با دانشگاه این آگاهی بخشی ادامه دار باشد.

دکتر ارشاد، استاد بازنشسته گروه علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در ادامه با مخاطب قرار دادن جوانان گفت: برگزاری جلسات اینچنینی به این معنی است که معیارشناسی هیچ گاه از اعتبار نمی‌افتد و کارها و خدمات صادقانه هیچ گاه از یاد و خاطره نخواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه ادبیات ایران و خصوصا خراسان بزرگ به معیارمندی بسیار اهمیت می‌دهد، گفت: خانم دکتر زنجانی زاده نه بخاطر ایشان و خودم، بلکه بخاطر جامعه‌ام تقدیر از زحمات ایشان را لازم و ضروری می‌دانم.

سبک زندگی و ایفای نقش دکتر زنجانی زاده
رضوی زاده، عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی مشهد نیز در این مراسم به سبک زندگی و ایفای نقش دکتر زنجانی زاده اشاره کرد و گفت: ایشان بسیار جدی و قاطع بودند و هیچ گاه نقش بروکراتیک و نمایشی با دانشجویان برقرار نمی‌کردند و همیشه در نقطه بهینه ارتباط با دانشجویان قرار داشتند.

وی با بیان اینکه زنجانی زاده خودرا زندگی می کرد، ادامه داد: ایشان همیشه معناهای خودشان را خلق می‌کردند و معیار خودشان را داشتند و همیشه رویاهای اصیل خودشان را دنبال می‌کردند و داشتن سلامت نفس در زمینه آموزش و پژوهش از دیگر ویژگی‌های شخصیتی ایشان بود.

حسینی، معاون سیاسی، اجتماعی استانداری خراسان رضوی و از شاگردان خانم دکتر زنجانی زاده نیز در این مراسم با بیان اینکه در کلاس‌های دکتر، ما تنها درس جامعه شناسی نمی‌گرفتیم بیان کرد: ما در کلاس‌های خانم دکتر، درس زندگی آموختیم و با او انسانیتمان را بازتولید کردیم و بر داشته‌های زندگی مان می‌افزودیم.

وی با بیان خاطراتی از کلاس‌های درس دکتر زنجانی زاده به جدیت و سخت کوشی دکتر زنجانی زاده اشاره کرد و گفت: ایشان همواره به دانشجویانش اعتماد به نفس می‌داد و این قدرشناسی دانشجویانش نشان از این دارد که ایشان در تمام زندگی شاگردانش جاری است.

سخنران پایانی این مراسم خانم دکتر زنجانی زاده بود که با اشاره به زندگی شخصی خود گفت: من فرزند رنج هستم و به عنوان یک کنشگر با خیلی چیزها مبارزه کرده‌ام که جایگاه امروز من، نتیجه کوشش‌هایی است که در آن روزها انجام دادم.

وی با بیان اینکه رشته لیسانس خود را به زور انتخاب کردم گفت: آن رشته برایم وسیله‌ای بود که مرا به هدفم نزدیک می‌کرد و وقتی رشته زبان انگلیسی را تمام کردم و در دانشسرای عالی در تهران شاگردی آریان پور را تجربه کردم و اینها همه وسیله‌ای شد که به عنوان فرزند یاغی خانواده در تهران، فوق لیسانس علوم اجتماعی خواندم.

دکتر زنجانی زاده جامعه شناسی را علمی دانست که با تمام علوم سر و کار دارد و اضافه کرد: من امروز با اینکه حسرت تحصیل در رشته معماری را دارم، خوشحالم که علوم اجتماعی خواندم و نتیجه‌ای که از زندگی گذشته خود دارم این است که هر وقت با موانعی روبرو شدید، به عنوان کنشگر اجتماعی با مشکلات مبارزه کنید.

رونمایی از کتابچه نکوداشت استاد هما زنجانی زاده و لوح فشرده گزیده ای تصویری از احوال و آثار هما زنجانی زاده و اهدای هدایا از سوی واحدهای دانشگاهی و نهادهای برون دانشگاهی پایان بخش مراسم بود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها