نشست معرفی کتاب «تاثیرمدارس دخترانه در توسعه زنان در ایران» از سوی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برگزار میشود.
کتاب «تاثیر مدارس دخترانه در توسعه زنان در ایران» تالیف منیرالسادات میرهادی است که به ریشهیابی حضور کمرنگ زنان در جامعه امروز با تکیه بر اسناد و شواهد تاریخی میپردازد.
کتاب از پنج فصل با این عناوین تشکیل شده است: «تغییرات اجتماعی و تاریخ توسعه اجتماعی و فرهنگی»، «نقش و جایگاه اجتماعی زن در جامعه پیشامشروطه»، «نقش جنبش مشروطهخواهی در ایجاد زمینههای حضور بیشتر زنان در عرصههای اجتماعی»، «شکلگیری نظام آموزش و پرورش نوین و مدارس دختران» و «تلاش فعالان جنبش زنان از دوره مشروطه تا پایان سلطنت پهلوی اول...»
موضوع اصلی این کتاب، همانطور که از عنوانش نیز پیداست، تاثیر گسترش مدارس بین سالهای نهضت مشروطیت تا پایان حکومت پهلوی اول در حضور و فعالیت اجتماعی زنان است. اما ایده محوری که نویسنده تلاش دارد در خلال مطالب و شواهد آورده شده در فصول این کتاب به آن بپردازد، این است که در همه این سالها علیرغم مشارکت زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی، توسعه اجتماعی و فرهنگی در وضع زنان فراتر از نقش آنها به مثابه مادر و همسر نرفت و حق شهروندی زنان نتوانست آن گونه که باید به رشد و بالندگی کافی برسد.
مولف برای آنکه بتواند ایده خود را در قالب یک پژوهش تاریخی عرضه کند، به اسناد مختلفی برای یافتن و تحلیل شواهد تاریخی در زمینه آموزش زنان رجوع کرده است، از جمله گزارشهای برجای مانده از مجلس شورای ملی، خاطرات، سفرنامهها، نشریات و ...
نشست معرفی «تاثیرمدارس دخترانه در توسعه زنان در ایران» دوشنبه سیزدهم شهریورماه ساعت 16 تا 17 و 30 در ساختمان آرشیو ملی واقع در بلوار میردادماد نرسیده به میدان مادر، انتهای بزرگراه شهیدحصاری، ساختمان آرشیو ملی، طبقه چهارم، دفتر انجمن زنان پژوهشگر برپا خواهد شد.
نظر شما