مجموعه 12 جلدی «قصههای تصویری از الهی نامه» به روایت از مژگان شیخی با تصویرگری حسن عامهکن از سوی بخش کودک و نوجوان انتشارات قدیانی منتشر شد.
الهینامه شامل حکایتهای کوتاه و بلند منظوم و شامل دویست و هشتاد و دو حکایت منظوم است. دوازده حکایت شیرین و آموزنده از این کتاب ارزشمند به نثر ساده و روانی برگردانده شده و برای کودکان بازآفرینی شده است.
همه این حکایتها در بین یک داستان اصلی است: پدری 6 پسرش را جمع میکند و از آرزوهایشان میپرسد. آنها میخواهند جادوگر و کیمیاگر شوند، یا با دختر شاه پریان ازدواج کنند و ... پدر میفهمد که این آرزوها آنها را به خوشبختی نمیرساند و راه درست زندگی نیست. پس با آنها به صحبت مینشیند و گفتوگو میکند. او برای اینکه درستی حرفهایش را ثابت کند، حکایتهایی را تعریف میکند. میخواهد راه خوشبختی را نشانان بدهد. مجموعهی این حکایتها و مثالها الهینامه را تشکیل میدهد.
«گربهای با جورابهای چرمی»، «پسرک و دختر شاه پریان»، «عارف و نانوا»، «سفر به هندوستان»، «بهلول و بچهها»، «مرد حریص و فرشته مرگ»، «زنبور و مورچه»، «اسکندر و آب حیات»، «روباهی که میترسد»، «انگشتر سلیمان»، «ابراهیم و سه امتحان» و «اردشیر و پسرش» عنوانهایی است که از این مجموعه منتشر شده است.
در بخشی از کتاب «روباهی که میترسید» میخوانیم: «روباه که خیلی دردش گرفته بود سعی کرد ساکت بماند ولی بعد از رفتن صیاد، شروع به آه و ناله کرد. از یک طرف درد میکشید و از طرف دیگراز بیگوشی تناراحت بود. ولی بالاخره خودش را دلداری داد و گفت: «دیگر کار از کار گذشته و یک گوشت را از دست دادی... غصه خوردن هم فایدهای ندارد. حالا برو خدا را شکر کن که لااقل زنده ماندی. یک گوش نداری که نداشته باش. آسمان که به زمین نمیرسد. بدون گوش هم میشود زندگی کرد.»
در «مرد حریص و فرشته مرگ» نیز روایت مردی به نام شعبان مطرح میشود. شعبان، مردی است که تمام فکرش جمع کردن پول است. او نه خودش از پولها استفاده میکند و نه به دیگران کمک میکند. شعبان با بدبختی و فقر زندگی میکند و حاضر نیست به پولهایی که زیر خاک جمع کرده است، دست بزند. سالها میگذرد و بالاخره روزی که تصمیم میگیرد از ثروتش استفاده کند، فرشته مرگ به سراغش میرود.
مژگان شيخی متولد سال 1341 و دارای مدرک مترجمی زبان انگليسی است. وی از سال 63 كار نوشتن را با داستان «بلبل نوک طلا و باغ آرزوها» آغاز كرد. شیخی هم در زمينه ادبيات كودكان و هم ادبيات بزرگسالان فعاليت داشته است و تاكنون بيش از 150 عنوان از كتابهايش به چاپ رسيده است كه برخی از آنها برای فيلمهای سينمايی قرارگرفتهاند. از آثار او در زمينه ادبيات كودک میتوان به «زندگی حضرت يوسف»، «تابستان و غاز سفيد»، «دستی برای دوستی» و «گلی در سرزمين زمستانها» و «365 قصه برای 365 روز سال» اشاره کرد.
بخش کودک و نوجوان انتشارات قدیانی مجموعه 12 جلدی «قصههای تصویری از الهی نامه» را با شمارگان هزار و 650 نسخه و قیمت 40 هزار تومان برای هر جلد منتشر کرده است.
نظر شما