ویراست دوم کتاب «حسابرسی مالیاتی» بر اساس اصلاحیه مصوب 31/4/94 قانون مالیاتهای مستقیم، بازنگری شد.
مالیات به عنوان عامل اصلی در چرخه اقتصادی کشور نقش خود را ایفا میکند و در واقع ابزاری برای تحرک تولید و برنامههای توسعه، توزیع عادلانه امکانات و جلوگیری از شکست بازار در تخصیص بهینه منابع است. این کتاب بر اساس اصلاحیهای که قانون مالیاتهای مستقیم در سال 94 داشتند به نگارش درآمده است.
«حسابرسی عمومی»، «حسابرسی مالیاتی»، «حسابرسی مالیاتی شرکتها و موسسات پیمانکاری»، «سایر قراردادها»، «طریقه تعیین درآمد مشمول مالیات از طریق رسیدگی به دفاتر»، «حسابرسی صورت حساب عملکرد»، «حسابرسی حساب سود و زیان»، «حسابرسی ترازنامه»، «حسابرسی شرکتهای خارجی و شعب نمایندگی آنها در ایران»، «سود و درآمدهایی که مشمول مالیات نمیباشند»، «مغایرتهای موجود بین استانداردهای حسابداری»، «حسابرسی مالیاتی شرکتهای منحله» عناوین دوازده سرفصل کتاب «حسابرسی مالیاتی» را تشکیل میدهند.
نویسنده در مباحث مربوط به گزارشات حسابرسی و اهمیت آن، در بخش پایانی کتاب معتقد است: «تهیه گزارش حسابرسی مالیاتی آخرین مرحله کار حسابرسی و پایان رسیدگیها است. اعتماد نسبت به گزارش حسابرس و تعیین مالیات عادلانه و واقعی منوط به این است که وی به هیچ وجه تحت تاثیر و نفوذ دیگران و هوای نفس خود قرار نگیرد و به عذر مامور و معذور بودن، راضی نباشد حقی از دولت یا مودی ضایع شود. حسابرس باید با شهامت بوده و صحت عمل داشته باشد و هیچوقت از اظهار نظر واقعی نترسد ولو اینکه این امر به ضرر او تمام شود. ضمنا باید اطلاعات جامعی از اصول حسابداری و حسابرسی داشته و بتواند این اصول را در موارد مختلف و شرایط متنوعی که در عمل پیش میآید به خوبی به کار برده اطلاعات عمومی کافی داشته باشد و با تغییرات جدیدی که هر روز پیش میآید در ارتباط بوده و به خصوص در جریان قوانین و مقررات جاری باشد.»
کتاب «حسابرسی مالیاتی» در 251 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و به قیمت 15 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه خوارزمی تهران روانه بازار کتاب شد.
نظر شما