یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
مدیر نشر و کتاب‌فروشی ثالث از طرح حمایت از کتاب‌فروشی‌ها گفت

‎محمدعلی جعفریه، تا پیش از طرح‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب‌فروشی‌ها چندان اقدام حمایتی موثری برای احیاء و کمک به کتاب‌فروشی‌ها انجام نشده بود.

محمدعلی جعفریه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره نیاز صنعت چاپ و نشر کتاب کشور به  افزایش کتاب‌فروشی‌ها گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیر به مقوله کتابفروشی‌ها پرداخت. تا پیش از طرح‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب‌فروشی‌ها چندان  اقدام حمایتی موثری برای احیاء و کمک به کتاب‌فروشی‌ها انجام نشده بود. طرح‌هایی مانند عیدانه و تابستانه کتاب، از بهترین طرح‌های اجرایی در حمايت از کتاب‌فروش‌ها و مخاطب‌های کتاب است. تعداد ناشران چند برابر تعداد کتاب‌فروشی‌های  کشور است. برای یک اقتصاد‌دان جای تعجب دارد، در شرایطی که  ناشر به عنوان تولید کننده چند برابر کتاب‌فروشی‌ است؛ این صنف و کاسبی چطور به حیاتش ادامه می‌دهد. ما باید با حمایت‌های دولت و شهرداری‌ها به‌فکر افزایش ویترین کتابفروشی‌ها باشيم.
 
مدیر نشر و کتاب‌فروشی ثالث تسریع و تسهیل  در انجام  قوانین  معافیت‌های متعدد برای کتاب‌فروشی‌ها را خواستار شد و گفت:  هنوز قوانینی مانند بخشودگی مالیاتی و فرهنگی شدن تعرفه‌های آب، برق، عوارض شهرداری و بيمه برای کتابفروشی‌ها به طوركامل اجرا نمی‌شود و این وضعیت کار را برای کتابفروشی‌ها سخت می‌کند. این در شرایطی است که در تمام دنیا کتابفروشی‌ها از حمایت‌های ویژه برخوردارند. دولت دوازدهم توجه ویژه‌ای به کتابفروش‌ها شده است.
 
مدیر نشر ثالث گفت: متاسفانه در دولت احمدی‌نژاد، شرایط بدی بر اهل قلم و نشر رقم خورد. اما در دولت نخست حسن روحانی با سیاست‌های درست و منطقی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وضعیت بهتر شد. کمتر شاهد برخوردهای سلیقه‌ای در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هستیم. این روزهای صنعت نشر دوران بازسازی نشر است. هنوز با وضعیت ایده‌آل فاصله بسیار زیادی داریم. در بخش صدور مجوز شاهد اقدام‌های قانونمند هستیم.
 
این ناشر و کتاب‌فروش، بر گسترش فعالیت‌ها و ماموریت‌های اتحادیه‌ی ناشران و کتاب‌فروش‌هایب تهران تاکید کرد و گفت: وقت آن رسیده مانند همه جای دنیا مسئولیت‌ها به بخش خصوصي و اتحاديه‌ها واگذار شود؛ در عین‌حالی که کارهایی خوبی در این حوزه انجام شده است؛ اما  هنوز جای کار دارد. خوب است کاملا کارهایی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران  به بخش‌ خصوصی واگذار شود و از آن پس وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی نقش نظارتی داشته باشد و خودش را از کارهای اجرایی دور کند. از طرفی وظیفه نهادهای صنعت نشر است که با یک برنامه‌ریزی هدفمند به انجام اقدامات واگذارشده بپردازد. در واقع ما باید در راستای اصل خصوصی‌سازی تلاش کنیم.  متاسفانه ما ناشران هنوز آمادگی لازم برای قبول مسئولیت‌های اجرایی را نداریم زیرا  کار اصولی و علمی كمتر صورت گرفته تا بتوانیم براساس یک برنامه کار را پیش ببریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها