یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
نگاه تازه‌ای به فاوست در رمان «بیدار شدن به وقت وین»

رمان «بیدار شدن به وقت وین»، اثر ساحل رحیمی‌پور توسط انتشارات نون راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ساحل رحیمی‌پور در اولین رمان خود، روایتگر زندگی مرد جوانی به نام آرش است که در اثر خشونت‌های فیزیکی و استعاری جامعه‌اش، به فکر مهاجرت تحصیلی می‌افتد. در رمان «بیدارشدن به‌وقت‌ وین»، شاهد نگاه تازه‌ای به شخصیت مشهورِ گوته، فاوست هستیم.

در این کتاب، فاوست دیگر نماد انسانی مدرن نیست که روحش را به شیطان می‌فروشد بلکه او بخشی از شخصیت آرش، قهرمان اصلی داستان است. جزئی از هستی و وجود این آدم که طی سال‌ها از سوی خودش و دیگران انکار شده است. فاوست، درنهایت زاده می‌شود، تجسد می‌یابد و در جایگاهی قرار می‌گیرد که شایسته‌ی اوست و همین نکته، کار را به فضایی سوررئال می‌کشاند. اگرچه رمان بر بستری رئال جاگرفته، اما می‌توان فضاهای ذهنی و فراواقعیِ بسیاری را در متن کتاب یافت.

ذهن آرش به نوعی میان حقیقت و رؤیا می‌چرخد و حرکتی پاندول‌مانند دارد. او با مهاجرت به وین و خواندن رشته‌ی فلسفه، با شرایط و آدم‌های جدیدی روبه‌رو می‌شود و تحت تأثیر همین شرایط تازه، انفعال را کنار می‌گذارد و دست به کنش می‌زند. رمان «بیدارشدن به‌وقت وین»، لحظه به لحظه با قهرمان داستان پیش می‌رود و همراه ِاو، ذهن آرش را واکاوی می‌کند و می‌شکافد.

در بخشی از رمان می‌خوانیم: «دیگر می‌دانم که پیش‌تر، آدم‌های دور و برم را چون دشمنی فرضی می‌دیدم و ساعت‌ها قبل از رویارویی با آن‌ها و آغاز نبرد، تیغه‌ی شمشیرم را با انتخاب کلمه‌های درستی که باید می‌گفتم تیز می‌کردم. از کنارهم چیدن کلمه‌ها، فقط یک هدف داشتم: زخمِ زبانم کاری‌تر شود. اما هیچ‌‌موقع موفق به جنگیدن نمی‌شدم و غایتِ مبارزه‌ام به حرف‌هایی می‌رسید که گفته نمی‌شد. آن‌وقت خسته از نجنگیدن، به کنجی که بیشتر اوقات اتاقم بود پناه می‎بردم و شمشیر در غلاف مانده‌ام را بیرون می‌کشیدم و در هوا تکان می‌دادم. جنگ من علیه هوا بود و بس. همیشه دُن‌کیشوت‌وار جنگیده بودم.»

رمان «بیدار شدن به وقت وین»، اثر ساحل رحیمی‌پور در 296 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به‌بهای 23 هزار تومان توسط انتشارات نون منتشر شده است.

ساحل رحیمی‌پور، متولد 1365، در شهر شیراز است. او فعالیت ادبی‌اش را با شعر آغاز کرد. در شانزده‌سالگی تعدادی از اشعارش در روزنامه‌ی خبرجنوب منتشر شد. او همچنین موفق به شرکت در جشنواره‌ی خوارزمی(بخش ادبی) شد و توانست جزء پنج نفر برتر استان فارس شود. سپس به نوشتن متن‌های طنز و داستان کوتاه روآورد. بعد از نوشتن داستان کوتاه و نقد شدن از سوی نویسندگانی مانند محمد کشاورز، محمودحسینی‌زاد، علیرضا ایرانمهر، محسن‌حکیم‌معانی و... نوشتن نخستین رمانش را آغاز کرد که «بیدارشدن به‌وقت وین»، نتیجه‌ی 16 ماه کار این نویسنده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها