مرتضی جوادی آملی در آئین افتتاحیه جشنواره «ذویالقربی»:
اندیشمندان و عالمان برای فهم به روز قرآن به آن مراجعه کنند
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء در آئین افتتاحیه جشنواره «ذویالقربی» گفت: امروز توصیه مفسران قرآنی نظیر آیتالله آملی این است که اندیشمندان و عالمان با بینشهای مختلف برای فهم به روز قرآن به آن مراجعه کنند و در ساحت این مراجعه نظامهایی را برای زندگی خود بسازند.
حجتالاسلام جوادی آملی در این آئین اظهار کرد: حضور چهرههای قرآنی و ایمانی در این جمع، موجب تعزیز قرآن کریم و از شعائر بزرگ اسلامی محسوب میشود. ویژگی بارز قرآن کریم که امروز برای همه جامعه و از هر قشری همگانی و همیشگی بوده، این است که در عینحال که عالیترین جلوه الهی است، این قابلیت را دارد که برای زندگی روز بشر، بهترینها را بسازد. خداوند قرآن را بهگونهای نازل کرده که برای همه اعصار قابل استفاده باشد و انسان امروز هم میتواند با آن ارتباط برقرار کند.
وی افزود: این بشر است که باید با علم و عقلانیت و تفکر و اندیشه به قرآن روی آورد و از حقیقت قرآن، برنامه زندگی خود را استخراج کند. اگر با علم و آگاهی و شناخت و دانش روز به سراغ قرآن در ابعاد مختلف علمی، اجتماعی، اقتصادی و عرفانی برویم، قطعا برنامهای مناسب و شایسته برای ما خواهد داشت. امروز توصیه مفسران قرآنی نظیر آیت الله آملی این است که اندیشمندان و عالمان با بینشهای مختلف برای فهم به روز قرآن به آن مراجعه کنند و در ساحت این مراجعه نظامهایی را برای زندگی خود بسازند.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء گفت: امروز برخی دانشمندان علوم انسانی از جایگاه روشنفکری دینی، سخنانی را از جایگاه و منظر خود از دین و قرآن میگیرند که این مصداق بارز تفسیر به رأی است.
جوادی آملی در ادامه با اشاره به جشنواره «ذویالقربی» بیان کرد: برای به صحنه آوردن قرآن در زندگی روزانه و عملی و کارآمد کردن کردن آموزههای قرآن، نیاز به فهم دقیق و تکنولوژی روز است. این جشنواره با محوریت کتاب ارزشمند «ادب فنای مقربان» اثر آیتالله جوادی آملی برگزار میشود. این کتاب شرح زیارت جامعه کبیره بوده، در 12 جلد تدوین شده که این جشنواره بر مبنای جلد نخست آن شکل گرفته است. کتاب «ادب فنای مقربان» یک امامشناسی و عترتشناسی کامل است و پیوند عترت و قرآن به خوبی در آن دیده میشود. قرآن و عترت، یک حقیقت در دو تجلی هستند.
وی با اشاره به لزوم اجتماع قرآن و عترت در کنار هم افزود: در جامعه دستهای قرآن را بدون عترت و دستهای دیگر عترت را بدون قرآن د رنظر میگیرند و دسته سوم قرآن و عترت را بیآنکه درکی از درکنار هم بودن این دو داشته باشند؛ اما اجتماع این دو در کنار هم زندگی سعادتمند را رقم خواهد زد.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء گفت: در جامعه اگر عقلانیت نباشد، هوی و هوس و یا ظن و گمان حاکم است. جامعه ما به عقلانیت نیاز دارد، همانگونه که در عمل به اعتدال نیازمندیم.
نظر شما