کتاب «روشنفکری و عرصه عمومی» دربردارنده گفتوگوی بلندی است که محمد صادقی (روزنامهنگار) با دکتر علی فردوسی (مدیرگروه تاریخ و علوم سیاسی در دانشگاه نتردام دونامور ـ سانفرانسیسکو) انجام داده است.
این کتاب دربردارنده گفتوگوی بلندی است که محمد صادقی (روزنامهنگار) با دکتر علی فردوسی (مدیرگروه تاریخ و علوم سیاسی در دانشگاه نتردام دونامور ـ سانفرانسیسکو) انجام داده است. در این گفتوگو که در زمان اقامت دکتر فردوسی در تهران (خرداد 1395) به پایان رسیده، موضوع و مفهوم روشنفکری، نسبت میان روشنفکری و سیاست، نقش روشنفکران از دوره مشروطه تا انقلاب 1357 و ... مورد بررسی قرار گرفته است.
در پشتجلد کتاب میخوانیم: «به نظر من هیچ امری در مورد تعریف روشنفکر اساسیتر از نسبت او با عرصه عمومی نیست، چون این عرصه خاستگاه و بستری است که بدون آن مقولهای به نام روشنفکری زمینهای برای تحقق ندارد، درست به همان صورتی که بدون زمین بسکتبال، بدون تخته و سبد و خطکشی و قوانین بازی، تصور چیزی هم به نام بازی بسکتبال و بسکتبالیست بسیار دشوار میشود.
روشنفکری قبل از هر چیزی کنشی است در این عرصه... یعنی روشنفکر برای اینکه کارش را بکند باید مثل یک زنبور عسل دائم بخشی از کوششاش را صرف ساخت و مرمت و تعمیر کندویی بکند که در آن و بهخاطر آن عمل میکند. بهمعنایی این درست همان حوزهای است که به آن میدان کنش دموکراتیک میگوییم، حوزهای که در آن انسان به عنوان شهروند شرکت میکند.»
کتاب «روشنفکری و عرصه عمومی» که به گفتوگوی محمد صادقی با دکتر علی فردوسی اختصاص دارد، با شمارگان هزار و 500 نسخه در 126 صفحه به بهای 75 هزار ریال به همت شرکت سهامی انتشار در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نظرات