سارا شفاهی در کتاب «رمزنگاری و الگوریتمهای آن» به تشریح نحوه رمزنگاری در امنیت روابط اینترنتی و الگوریتم آن پرداخته است.
در دنیای امروز، با رشد سریع اینترنت و امکانات ارتباطی دیگر، نقش امنیت و تضمین صحت روابط بیشتر و بیشتر میشود. پیچیدگیهای روابط انسانی مانند اعتماد متقابل در روابط الکترونیکی وجود ندارند، از این رو بایستی یک علم شرایط را آماده و این روابط را تضمین کند.
نویسنده در کتاب «رمزنگاری و الگوریتمهای آن» اشاره کامل به روند رمزگزاری اطلاعات و امنیت آنها در روابط اینترنتی داشته است. در این کتاب ضمن تعاریف اساسی در رمزنگاری به معرفی الگوریتمها و فنون جابجایی آنها، به توضیح انواع رمزگزاری با حفظ امنیت اطلاعات و رمزنگاری کلید عمومی پرداخته شده است.
کتاب «رمزنگاری و الگوریتمهای آن» در 9 فصل با عناوین «مقدمهای بر رمزنگاری» ،«آشنایی با مفاهیم رمزنگاری»، «معرفی الگوریتمهای رمزنگاری»، «فنون جانشینی»، «فنون جابجایی»، «رمزهای قطعهای و استاندارد رمزگذاری»، «رمزهای دنبالهای»، «محرمانگی با استفاده از رمزگذاری متقارن»، «رمزنگاری کلید عمومی» به نگارش درآمده است که در این فصول به نحوه عملکرد رمزنگاری و روشهای ایمن نگهداشتن اطلاعات فرستنده و گیرنده در ارتباطهای اینترنتی و شناخت انواع رمزنگاریها و الگوریتمهای آن پرداخته است.
در پشت جلد کتاب میخوانیم: «اغلب این مسئله باید تضمین شود که یک پیغام فقط میتواند توسط کسانی خوانده شود که پیغام برای آنها ارسال شده است و دیگران این اجازه را ندارند. روشی که تامینکننده این مسئله باشد رمزنگای نام دارد. رمزنگای هنر نوشتن به صورت رمز است به طوری که هیچ کس به غیر از دریافتکننده مورد نظر نتواند محتوای پیغام را بخواند.
الگوریتمها مجموعهای از دستورالعملها هستند که به ترتیب خاصی اجرا میشوند و پیام را به رمز تبدیل میکنند. طراحان سیستمهایی که در آنها از رمزنگاری استفاده میشود باید از نقاط قوت و ضعف الگوریتمهای موجود مطلع باشند و برای تعیین الگوریتم مناسب قدرت تصمیم گیری داشته باشند.»
کتاب «رمزنگاری و الگوریتمهای آن» در 154 صفحه، شمارگان یکهزار و صد نسخه به قیمت 15 هزار تومان از سوی انتشارات آرون چاپ شد.
نظر شما