تفسیر پنج جلدی امام خمینی (ره) از قرآن کریم همزمان با نمایشگاه بینالمللی قرآن از سوی موسسه عروج منتشر و در غرفه نشرآثار امام عرضه شد.
این اثر درآمدی بر شناخت اندیشه، گرایش، روش و مبانی تفسیری و تأویلی امام خمینی(ره) بوده و تلاش کرده با شناخت موقعیت فرهنگی و اجتماعی امام خمینی (ره) و شخصیت عرفانی و پژوهشهای علمی و تألیفات ایشان و جایگاه قرآن کریم در اندیشه و نگرش امام (ره)، نگاه تفسیری ایشان را مورد بررسی قرار دهد.
بخش بزرگی از مباحث تفسیرپژوهی امام (ره) را پژوهشهای تأویلگرایانه در مکتب عرفانی و جایگاه آن در تفسیر و بررسیهای موضوعی تشکیل میدهد و در این بخش به دلیل اهمیت، گستردگی، پیچیدگی و حساسیتهای خاص بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در این مجموعه تلاش شده تا هر آنچه که میتوانسته در تبیین اندیشه قرآنی امام کمک کند، کاوش شود. به غیر از جلد اول این اثر که به مباحث مقدماتی اختصاص دارد، جلدهای چهارگانه بعدی مربوط به متن آثار تفسیری امام خمینی (ره) است.
جلد نخست این اثر که مقدمات نام دارد به بررسی زندگی علمی امام (ره) و جایگاه قرآن در اندیشه ایشان پرداخته و سپس نگرش کلی ایشان در تفسیر را مورد پژوهش قرار داده و اقسام تفسیر، اهداف، مقاصد، درجات، مراتب تفسیر را از این منظر بیان کرده است.
جلد دوم این مجموعه به تشریح دیدگاههای تفسیری امام (ره) از سورههای حمد، بقره و آلعمران اختصاص دارد. از مزیتهای این جلد، تفسیر سوره حمد بوده که به صورت منسجم توسط امام (ره) ارائه شده و به همین دلیل نیز از تفصیل بیشتری برخوردار است.
جلد سوم این مجموعه به تفسیر سورههای نساء، مائده، اعراف، انفال و توبه اختصاص دارد. در جلد چهارم نیز اندیشههای امام خمینی (ره) مرتبط با تفسیر ٢٤ سوره از سورههای قرآن کریم (از سوره یونس تا سوره سبأ) گردآوری و تدوین شده است. جلد پنجم نیز به تفسیر ٦٥ سوره باقیمانده از مصحف شریف؛ یعنی سوره فاطر تا سوره ناس اختصاص دارد.
از مزیتهای این اثر میتوان به برخورداری از فهرست آیات، ادعیه و روایات، اشخاص، موضوعات و اماکن به تفکیک هر جلد اشاره کرد.
بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن، اخلاق و زندگی» ٨ تا ٢٦ خردادماه سال جاری (همزمان با دوم تا بیست و یکم ماه مبارک رمضان) از ساعت ١٧ تا ٢٤ در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) میزبان علاقهمندان به قرآن است.
نظر شما