جمعه ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
جوان‌ها راحت‌طلب شده‌اند و حوصله ورق زدن کتاب را ندارند

ژاله آموزگار با بیان اینکه جوان‌ها راحت‌طلب شده‌اند و حوصله ندارند کتاب‌ها را ورق بزنند و برای یافتن پاسخ هر سوالی به اینترنت و فضای مجازی مراجعه می‌کنند، گفت: آرزوی قلبی‌ام این است که نسل جوان با کتاب‌ آشتی کند.

ژاله آموزگار در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان اینکه دوست ندارد کتاب خاصی را برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد دهد، اظهار کرد: در زمان نوجوانی‌ علاقه زیادی به مطالعه آثار ژول ورن؛ نویسنده، شاعر و نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی، داشتم و برایم بسیار جذاب و تاثیرگذار بود، چون خیلی جلوتر از زمان خودش بود. آن‌گونه که شنیده‌ام در کشورهای توسعه یافته هم بیشتر این‌گونه کتاب‌ها را می‌خوانند زیرا ذهن انسان را رو به جلو سوق می‌دهد.
 
این نویسنده و مترجم تصریح کرد: خوب است بچه‌ها هم این گونه کتاب‌ها را بخوانند. اما متاسفانه آنها کتاب‌هایی را که ما در بچگی‌هایمان خوانده‌ایم اصلا نمی‌خوانند چون مغز بچه‌ها باچیزهایی پرشده که هیچ کمکی به پیشرفت‌شان نمی‌کند، درحالی‌که با خواندن این‌گونه کتاب‌ها ذهنشان باز می‌شود.
 
وی افزود: ذهن بچه‌ها تحت تاثیر فرهنگ غالب بر جامعه و مسائل مختلف موجود مانند نظام آموزش و پرورش بسته است و کمتر سراغ مطالعه می‌روند.
 
آموزگار با بیان اینکه آرزوی قلبی من این است که نسل جوان با کتاب‌ آشتی کند، گفت: جوان‌ها راحت‌طلب شده‌اند و حوصله ندارند کتاب‌ها را ورق بزنند و برای یافتن پاسخ هر سوالی به اینترنت و فضای مجازی مراجعه می‌کنند و به جای مطالعه کتاب، دکمه‌ای را می‌زنند و اطلاعات راست و دروغ فراوانی دریافت می‌کنند.
 
ژاله آموزگار، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی فرهنگ و زبان‌های باستانی در سال 1318 در خوی متولد شد. او دارای مدرک دکترای زبان‌های باستانی از دانشگاه سوربن است و بیش از ۳۰ سال در دانشگاه تهران تدریس کرده ‌است. ازجمله آثار آموزگار می‌توان به «اسطوره زندگی زردشت»، « زبان پهلوی، ادبیات و دستور آن»، «تاریخ اساطیری ایران» و «جان هینلز، شناخت اساطیر ایران» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها