دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰
بررسی اشتباهات رایج درباره امام زمان (عج) در قاب کتاب

نخستین چاپ کتاب «اشتباهات رایج درباره امام زمان (عج)» اثر جواد سیفی از سوی انتشارات رازبان راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) همواره و در هر دورانی حق و حقیقت در معرض شایعه و شبه‌پراکنی بوده و هست. موضوع مهم و حیاتی مهدویت نیز از این قضیه مستثنی نیست و همواره عده‌ای به شبهه‌پراکنی و خرافه‌پردازی در این زمینه مشغول بوده‌اند؛ از این‌رو تلاش و تحقیق و تفحص در زمینه مهدویت که امریست سرنوشت‌ساز در هر تاریخ و سن و با هر فرهنگ و آداب و رسومی از واجبات عینی است. سطحی‌نگری و محرومیت از بصیرت در مبانی اعتقادی و سوءاستفاده از جهل افراد در تطبیق و تفسیر نشانه‌های تصریح شده در احادیث و روایات، پیرامون موضوع مهدویت از جمله عواملی است که در قرار گرفتن افراد در دایره پیروان مدعیان دروغین مهدویت موثر بوده است.
 
کتاب «اشتباهات رایج درباره امام زمان (عج)» در سه بخش با عنوان‌های «اشتباهات و شبهات رایج درباره امام زمان (عج)»، «بررسی سوالات رایج و متداول درباره شخصیت امام زمان (عج)» و «پرسش و پاسخ‌های کوتاه مهدویت (ویژه جوانان و نوجوانان)» این موضوع مهم را مورد بررسی قرار داده است.
 
نویسنده در بخش نخست در قالب سه بخش به «شبهات مربوط به دوران بعد از ظهور حضرت» و «شبهات مربوط به دوران بعد از ظهور حضرت» و «اشتباهات و شبهات مربوط به حوزه معرفت‌شناسی حضرت» پرداخته است.
 
در صفحه 73 کتاب در پاسخ به این سوال که «آیا وجود منجی ساخته ذهن بشر است یا نه» می‌خوانیم: «هرچند در مصداق منجی میان ادیان مختلف، اختلاف‌نظر وجود دارد، اما این اتفاق‌نظر ادیان در مورد منجی نه تنها دلالت بر وجود منجی دارد، بلکه دلالت بر این دارد که تحقق حکومت صالحان، وعده الهی است که در نهاد انسان‌ها قرار داده شده است، چراکه:

الف) اگر عقیده به منجی ساخته و پرداخته ذهن بشر بود، هرگز دوام و بقا پیدا نمی‌کرد و در اثر سیر تحولات می‌بایست دچار دگرگونی شده باشد و حال آنکه کوچکترین دگرگونی‌ای در این زمینه پدید نیامده است.

ب) ایمان به ظهور منجی و برپایی حکومت عدالت از اهداف انبیا بوده که دلالت آیات قرآنی بر حکومت صالحان و احادیثی که از اهل بیت (ع) بر وجود منجی موجود است، بشری بودن این عقیده را منتفی می‌کند.

ج) مسئله ظهور منجی یک مسئله فطری و غیرقابل انکار می‌باشد، چنانچه مرحوم علامه طباطبایی (ره) در این زمینه می‌نویسند: «از روزی که بشر در زمین سکنی گزیده است، در آرزوی یک زندگی اجتماعی مقرون به سعادت بوده است و به امید رسیدن چنین روزی قدم برمی‌دارد و این خواستن همان خواستن انسان تشنه است که اگر آب نبود، سیراب نمی‌شد و اگر به‌صورت فطری میل به بقای نسل نداشت، لذت جنسی معنا پیدا نمی‌‌کرد؛ از این‌رو به سبب ضرورت و فطرت، جهان به امید روزی خواهد بود که آرمان‌های انسانی بر زمین حکومت کند که این مهم در سایه ظهور مهدی موعود (عج) محقق خواهد شد.»
 
کتاب «اشتباهات رایج درباره امام زمان (عج)» در 159 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات رازبان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها