عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس
جهتگیری کتاب سال دفاع مقدس بر کیفیتگرایی است
حمید حسام، عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس با توصیف این جایزه بهعنوان بالاترین تراز ادبی موجود در حوزه نشر دفاع مقدس کیفیتگرایی را مهمترین تحول این جایزه دانست.
وی ادامه داد: اگرچه هر سال چهرههای قدیمی در این جایزه دیده میشوند؛ اما همچنان فضا برای حضور جوانان و استعدادهای جدید وجود دارد. گاهی این نسل جدید میتواند در رقابت با قدیمیها جلوتر حرکت کنند که نشانه پویایی و بالندگی این جایزه است.
حسام با توصیف جایزه کتاب سال دفاع مقدس بهعنوان بالاترین تراز ادبی موجود در این حوزه افزود: هرساله جشنوارههای گوناگونی در زمینه کتاب در کشور برگزار میشود؛ اما هیچیک از آنها بهصورت تخصصی به حوزه آثار مکتوب دفاع مقدس نمیپردارند. جشنواره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس نیز با وجود اینکه طی سالهای قبل بهصورت مستمر برگزار میشد و نویسندگان نیز تکلیف خود را میدانستند و با دبیرخانه دایمی ارتباط داشتند، مدتی دچار وقفه در برگزاری شد و یکی از معدود بسترهای رؤیت این دست از آثار را نیز مسدود کرد.
نویسنده کتاب «آب هرگز نمیمیرد» با اشاره به توجه به کیفیت در جایزه کتاب سال دفاع مقدس اظهار کرد: اگرچه در سالهای ابتدایی برگزاری این جایزه، کمیت آثار در آن بیشتر مورد توجه بود اما بهتدریج کمیتگرایی در آن به سوی کیفیتگرایی حرکت کرد تا جایی که امروز هیچکس نمیتواند ادعا کند که ما به دنبال کار کمی در این جایزه هستیم.
حسام اظهار کرد: بر همین اساس و بر مبنای قضاوتهای این جایزه میتوان عنوان کرد که طی این سالها برخی از شاخهها مانند خاطرهنویسی در فضای رقابتی قرار گرفته اما داستان کوتاه و رمان در مقایسه با خاطرهنویسی به سبب نوع نگارش آن تولیدات و رقابت جدی کمتری را داشته و کشف فقر محتوایی موجود درکتابهای کودک و نوجوان با موضوع دفاع نیز از دل قضاوتهای این جایزه قابل احصا شده است.
نظر شما