دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۹
توسعه کتابخوانی از الزامات دیپلماسی فرهنگی است

سخنگوی وزارت امور خارجه در حاشیه بازدید از سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: باید بکوشیم کتابخوانی توسعه یابد. در این صورت است که می‌توان شاهد دیپلماسی فرهنگی، صلح و امنیت جهانی باشیم.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه دقایقی پیش در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا کرد و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال ناشران خارجی آثاری به نمایشگاه آورده‌اند که بسیار رضایت‌بخش است همچنین ناشران داخلی نیز آثار خوبی عرضه کرده‌اند که زمینه ارتقای سطح فرهنگی جامعه را فراهم می‌کند.
 
وی در پاسخ به این پرسش که «نمایشگاه کتاب تهران تا چه اندازه در دیپلماسی فرهنگی نقش دارد؟» گفت: بدون تردید هر کار فرهنگی در روابط دولت‌ها و ملت‌ها تاثیر زیادی دارد. درست است که فضای مجازی توسعه یافته است اما همچنان نمایشگاه کتاب جای خود را دارد به همین خاطر در کشورهایی که فناوری بسیار بالایی دارند، کتاب و نمایشگاه جایگاه خودش را دارد.
 
قاسمی با بیان اینکه اگر جامعه برتر می‌خواهیم باید به کتاب و نمایشگاه کتاب توجه کنیم، گفت: باید بکوشیم تا فرهنگ کتابخوانی توسعه یابد در این صورت است که با زندگی بهتری در همه زمینه‌ها مواجه می‌شویم و قطعاً شاهد دیپلماسی فرهنگی، صلح و امنیت جهانی خواهیم بود.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که «تاکنون چند نوبت از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرده‌اید؟» بیان کرد: از دوران دانشجویی از این رویداد فرهنگی همواره دیدن کرده‌ام اما چیزی که امسال دیدم جای بسی تقدیر و تشکر دارد. البته هنوز نمایشگاه کتاب تهران برای پیشروی جای بسیار دارد تا بتواند در منطقه حرف اول را بزند.
 
وی درباره وجود مهمان ویژه از کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: مهمان ویژه‌شدن کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب تهران ایده بسیار خوبی است امسال نیز ایتالیا در این جایگاه قرار دارد. برداشتی که بنده از صحبت‌های هیات فرهنگی ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران بعد از بازدید از نمایشگاه کتاب تهران داشتند بسیار مثبت بود؛ نمایشگاه کتاب تهران برای آنها بسیار قابل توجه بود؛ اینکه در ایران کتاب چنین جایگاهی دارد و تخفیف‌هایی برای آن قائل هستند برایشان جالب بود. آنها آماده هستند تا همکاری‌های فرهنگی مشترکی با ایران داشته باشند و من به آنها قول مساعد دادم تا آثار برتر ایرانی را به زبان ایتالیایی و آثار برتری ایتالیایی را به فارسی ترجمه کنیم.
 
قاسمی درباره تأثیر برگزاری نمایشگاه کتابی که ایران در مرزهای خارجی ترتیب می‌دهد، گفت: در دیداری که امروز با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم قرار شد فعالیت‌های فرهنگی که ایران در خارج از کشور انجام می‌دهد، توسعه یابد البته در این زمینه همه کشورها می‌توانند اولویت اول ما باشند اما در سیاست خارجی همسایه‌ها و کشورهای پیرامون در اولویت هستند.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها