یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۰
مومنی‌شریف: آینده ادبیات دفاع مقدس امید‌وار‌کننده است

محسن مومنی‌شریف،‌ رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، با اشاره به برکات دفاع مقدس در تولید ادبیات بومی اظهار کرد: آینده ادبیات دفاع مقدس امید‌وار کننده و جریانی برای معرفی ایران به جهانیان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نشست «تجلیل از نویسندگان آثار صاحب تقریظ رهبر معظم انقلاب» یکشنبه (17 اردیبهشت‌) با حضور محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، عبدالحمید قره‌داغی، مدیر انتشارات سوره مهر، حمید حسام، نویسنده كتاب‌های «آب هرگز نمی‌میرد» و «وقتی مهتاب گم شد»، بهناز ضرابی‌زاده، نویسنده كتاب‌های «دختر شینا» و «گلستان یازدهم»، زهرا پناهی‌روا همسر سردار شهید علی چیت‌سازیان و راوی كتاب «گلستان یازدهم» و علی خوش‌لفظ، جانباز دفاع مقدس در محل غرفه انتشارت سوره مهر برگزار شد.
 
مومنی‌شریف درباره تاثیر تقریظ مقام معظم رهبری بر میزان جلب مخاطب کتاب‌های دفاع‌مقدس گفت: از برکات هشت سال دفاع مقدس ظهور ادبیات بومی است. ادبیات دفاع مقدس توانایی انعکاس درونیات و هویت ایرانی را ممکن کرده؛ بنابراین آثار این مکتب تکوین یافته و استقبال مخاطبان را به دنبال داشته است. نباید از توجه مقام معظم رهبری نسبت به کتاب‌های این حوزه غافل باشیم زیرا مقام معظم رهبری معمار ادبیات انقلاب هستند.
 
وی افزود: مقام معظم رهبری، توجه خاصی به آثار مطرح حوزه دفاع مقدس دارند. کتاب‌های تقریظی بدون اغراق و با قلم شیوا و ادیبانه نگارش شده‌اند. استقبال مردم از این آثار و کتاب‌هایی که تقریظ شده بی‌نظیر است. مجموعه این آثار دارای دو ویژگی نگارش بر پایه معیارهای ادبی و انعکاس مناسب از هشت سال دفاع مقدس است؛ بنابراین به آینده این نشر امیدواریم که براساس آن دنیا، ما و ادبیات ایرانی را بشناسد. مخاطبان غیرایرانی آثار دفاع مقدس، با انسانی جدید از جنس بسیجیان آشنا می‌‌شوند.   
 
رئیس حوزه هنری ادامه داد: فرهنگ‌سازی در زمینه ارزش‌های دفاع‌مقدس قبل از هرچیز به بیان شیوا و اطلاعات نیاز دارد؛ علاوه بر این کتاب‌های این حوزه می‌تواند منبعی برای ساخت فیلم سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی باشد.

​حسام سخنران بعدی نشست گفت: مقام معظم رهبری، معمار ادبیات انقلاب هستند. ویژگی معمار مبدع و ناظر است. صحبت‌های ایشان درباره ادبیات دفاع مقدس موجب شورآفرینی است. توجه مردم به کتاب‌های تقریظی به‌طور قطع اشتیاق نویسنده را افزایش می‌دهد که باید چشیده شود به‌عبارت دیگر حس غیرقابل توصیفی است.

وی افزود: دیدگاه مقام معظم رهبری در حوزه ادبیات دفاع مقدس کارشناسانه و امهات و اندیشه تفکر دفاع مقدس است. تقریظ، زوایایی از کتاب را مشخص می‌کند که در کل اثر جاری شده است.
 
ضرابی‌زاده نیز درباره دلایل استقبال مردم از کتاب‌های تقریظی اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد که برکت و نگاه خون شهدا مهم‌ترین عامل در جذب مخاطبان به کتاب‌های حوزه دفاع‌مقدس است؛ بنابراین خودم را در این جریان دخیل نمی‌دانم. با تقریظ مقام معظم رهبری کتاب‌ها علاوه بر استان همدان در سراسر کشور نیز مخاطب جذب کرد و امیدواریم که در سایر کشورها نیز شاهد این جریان باشیم.
 
پناهی‌روان درباره تاثیر ادبیات دفاع‌مقدس و شکل‌گیری سبک زندگی جوانان گفت: سیر و سلوک زندگی شهدا باید از دیدگاه همسر و فرزندان آن‌ها منتقل شود. سبک زندگی دهه‌ شصت با ویژگی‌های اجتماعی از جمله سادگی همراه است که باید به‌عنوان درس در اختیار مخاطبان جوان قرار بگیرد. خانواده‌های شهدا به‌دنبال معرفی چهره واقعی شهدا هستند. توکل و مقاومت درس شهید چیت‌سازان است.   
 
خوش‌لفظ نیز اظهار کرد: صداقت در روایت رمز اصلی توجه مردم به کتاب‌های دفاع‌مقدس است. با قصد و نیت روایت صادقانه وارد عرصه نشر دفاع‌مقدس شدم. به اعتقاد مقام معظم رهبری، شکاف بزرگی بعد از پایان جنگ بین مفاهیم دفاع‌مقدس و جامعه ایجاد شده که از جمله دغدغه‌های ایشان است؛ بنابراین اکنون نیازمند توجه بیشتر به انتقال فرهنگ شهادت هستیم. به‌نظر می‌رسد که 99 درصد از سبک و سلوک رزمندگان به جامعه منتقل نشده است.
 
وی ادامه داد: متاسفانه عمدا یا سهواً مطالب انحرافی از دوران دفاع مقدس منتشر می‌شود. بنابراین مقام معظم رهبری تاکید دارند هرکس به اندازه وسیع و توانایی خود باید وارد خاکریز انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس شود.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها