مقایسه تعداد عناوین کتابهای منتشر شده اسفندماه سال گذشته با اسفندماه سال ۹۴، حکایت از رشد 16 درصدی تعداد کل عناوین و همچنین رشد 38 درصدی کتابهای کودک و نوجوان دارد.
قیمت متوسط کتاب در اسفند ماه سال گذشته، نسبت به بازه زمانی مشابه سال ۹۴ افزایش داشته و از ۱۴ هزار تومان به ۱۵ هزار و 844 تومان رسیده و افزایش 13 درصدی را نشان میدهد.
تعداد عناوین کتابهای منتشرشده در استان تهران، اسفندماه سال گذشته به نسبت کل کشور به 10 هزار و 804 عنوان رسیده که 77.11 درصد آمار کل کشور را به خود اختصاص داده و استانهای خراسان رضوی و قم به ترتیب رتبه دوم و سوم بیشترین تعداد عناوین کتابهای منتشرشده در بازه زمانی اسفندماه سال گذشته را از آن خود کرده است.
بر اساس این آمار، انتشارات «روزبهان»، «مدرسان شریف»، «مدرسان برتر»، «طلایی پویندگان دانشگاه»، «موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران»، «نشر چشمه»، «چراغ دانش»، «سنجش و دانش»، «شرکت گلبان نشر» و «شرکت انتشارات سوره مهر» در فهرست ۱۰ ناشر عمومی پرکار اسفندماه سال ۱۳۹۵ قرار گرفتهاند.
همچنین انتشارات «هوپا»، « تیزهوشان»، «پرتقال»، «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان»، «خیلی سبز»، «محراب قلم»، «به نشر وابسته به آستان قدس رضوی»، «سایه گستر»، «آرایان» و «زیتون» در فهرست ۱۰ ناشر کودک پرکار اسفندماه سال ۱۳۹۵ قرار گرفتهاند.
انتشارات «خیلی سبز»، « تیزهوشان»، «کاگو»، «شرکت انتشارات کانون فرهنگی آموزش»، « بنی هاشمی خامنه»، «دریافت»، «مهر و ماه نو»، «پرتقال»، « تخته سیاه»، «حرف آخر آموزش» در فهرست ۱۰ ناشر پرکار آموزشی اسفندماه سال گذشته قرار گرفتهاند.
از جمله کتابهایی که در فهرست پرشمارگانترین کتابهای اسفندماه سال ۱۳۹۵ قرار گرفتهاند میتوان به «دروس طلایی پایه نهم دوره اول متوسطه» و «بیشعوری: راهنمای علمی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت» با 100 هزار نسخه اشاره کرد . کتاب «چکاوک(ویژه دانش آموزان سوم دبستان)» با 92 هزار و 620 نسخه در فهرست پرشمارگانترین کتابهای اسفندماه سال گذشته قرار گرفته است.
کتابهای «بازگشت از نیمه راه: جریانشناسی مخالفتها با نظام و رهبری جمهوری اسلامی ایران مروری بر اسناد، اسرار و ناگفتههای جاماندگان قافله انقلاب»، «یک عاشقانه آرام» و « چهل نامه کوتاه به همسرم» در فهرست پرتکرارترین کتابهای اسفند 1395 قرار گرفتهاند.
براساس این آمار، کتابهای منتشرشده در بازه زمانی یکماهه اسفند ۹۴، توسط 9 هزار و 408 پدیدآورنده انتشار یافته که از این تعداد 2 هزار و 127 نفر زن و مابقی مرد بودند. همچنین در همین دوره زمانی در سال ۹۵، تعداد 9 هزار و 732 پدیدآورنده فعالیت داشتهاند که از این تعداد 2 هزار و 469 نفر زن و هفت هزار و 263 نفر مرد بودند.
نظر شما