محمدعلی مهدویراد، دبیر علمی جایزه کتاب سال و قرآنپژوه درباره بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب عمان اظهار کرد: نمایشگاه کتاب عمان بدون ممیزی برگزار شد و فرصت بسیار خوبی برای برخی ناشران ایرانی بود که بتوانند کتابهای خود را در این نمایشگاه عرضه کنند.
وی افزود: ناشران لبنانی، اردنی، الجزایری و مصری در این دوره حضور پررنگی داشتند. در نمایشگاه کتاب تهران به برخی دلایل که عمدتا سیاسی است، بخش عمدهای از کتابهای این کشورهای مطرح جهان اسلام را نمیبینیم و حضور در این نمایشگاه فرصت مغتنمی برای دیدن این کتابها بود. به شخصه تعدادی از آثار قابلتوجه این کشورها را که از سال 2010 به بعد منتشر شدهاند ندیده بودم.
این نویسنده و قرآنپژوه ادامه داد: چند ناشر مطرح و برجسته این کشورها از وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به خوبی آگاه بوده و آرزوی شرکت در آن را داشتند. این ناشران میگفتند که از رابطان لبنانی شنیدهاند که در ایران استادان و دانشگاهیان خوب کتاب میخرند. به بیان این ناشران، در صورت حضور در نمایشگاه کتاب تهران، در برگشت از سوی مسئولان کشور خود به مشکل برمیخورند و این مانعی بزرگ برای حضور در آوردگاه بزرگ کتاب در ایران است.
مهدویراد تصریح کرد: گمان میکردم که تولید کتاب در مصر افت کرده که اینقدر کم کتاب از آنها میبینیم، ولی در این نمایشگاه دیدم که صنعت نشر این کشور حتی در شکل و ظاهر کتاب نیز در جهان اسلام پیشتازی میکند.
وی گفت: عمانیها با منش انسانی و بسیار بزرگوارانه و باکرامت با ایرانیها برخورد کردند و در دیداری هم که با شیخ احمد خلیلی، مفتی اعظم آنها داشتیم، ایشان مجموعه 9 جلدی «برهان الحق» را که اثر خودشان بود، به ما اهدا کرد. در این کشور، کتابهای خوب و با موضعگیریهای صریح علیه جریانات انحرافی و بهویژه امویان به چاپ میرسد.
سردبیر فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث» درباره یکی از موفقترین ناشران این کشور مسلمان نیز بیان کرد: نشر «اباضیه» یکی از ناشران عمانی است که رشد خوبی داشته است. این انتشارات کتاب «بدایة المجتهد» ابن رشد را که دورهای کامل از فقه است، در نهایت زیبایی و نفاست چاپ کرده و در پاورقی آن نیز فقه اباضیه و فقه شیعه را آورده است.
مهدویراد درباره فضای برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: نمایشگاه در فضایی خوب و با امنیت کامل برگزار شد و امیدوارم این فضای فکری و امنیت در تمام کشورهای جهان اسلام وجود داشته باشد و ایران نیز بتواند فضای فرهنگی خوبی را در دورههای بعدی این نمایشگاه بگستراند.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب عمان از ۴ تا ۱۴ اسفندماه با حضور ۷۵۰ شرکتکننده از ۲۸ کشور جهان در مسقط پایتخت این کشور برگزار شد. موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در این دوره از نمایشگاه با ۴۰۰ عنوان کتاب در زمینههای ادبیات معاصر و کلاسیک، کودک و نوجوان، ایرانشناسی، هنر و آموزش خط حضور داشت.
نظر شما