یکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴
​انتشار ترجمه هفت مجموعه داستان برگزیدگان جایزه اُ.هنری

مجموعه داستان‌های برگزیده جایزه اُ.هنری توسط انتشارات کتاب نیستان راهی بازار نشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا)، انتشارات کتاب نیستان به تازگی از هفت مجموعه داستان که مربوط به برگزیدگان جایزه اُ.هنری است، رونمایی کرده است. «هم‌سرایان خیابان کینگزلی» با ترجمه شیما الهی، «آخرین روز عجیب در لس‌آنجلس»، «دوران طلایی دل‌شکستگی»، «نقشه‌هایت را بسوزان» و «بعضی زن‌ها» با ترجمه لیدا طرزی، «آوار سرنوشت» با ترجمه علی فامیان و «زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد» با ترجمه زهرا سلیمی نام کتاب‌ها و مترجمان آن است.
 
«آخرین روز عجیب در لس‌آنجلس»
«آخرین روز عجیب در لس‌آنجلس» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2002 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه لیدا طرزی منتشر شده است.

این داستان‌های کوتاه از آثاری انتخاب شده‌اند که در یکی از نشریات آمریکا منتشر شده و پس از آن توسط هیئت داوران جایزه، برگزیده و در نهایت در جمع آثار منتخب قرار گرفته است. این داستان‌ها با وجود انتشار در قالب کتاب طی سال 2002 نوشته شده است؛ سالی که حادثه بزرگ تروریستی یازدهم سپتامبر در ایالات متحده آمریکا رخ داده است.

گرچه در این داستان‌ها نمی‌توان رد و نشانی از این حادثه یافت اما جان مایه‌های شخصی، عاطفی، روان‌شناختی، جریان ذهن، حرکت و کوچک‌ترین گزینش‌های نویسندگان همچنان در داستان‌ها باقی است و این ترکیب، قدرت از آنجا دارد که انسان‌ها، صرف‌نظر از جمله آنچه اتفاق می‌افتد، جهان را در آن سطح صمیمی که داستان‌ها مضمون خود را عرضه می‌کنند، تجربه می‌کنند و این رویکردی است که نویسندگان داستان کوتاه نسبت به واقعه 11 سپتامبر اتخاذ خواهند کرد.

در این کتاب هشت داستان با نام‌های «سقف» اثر کوین بوکمایر، «همسر قصاب»، اثر لوییس اردریش، «صورت تخم‌مرغی»، اثر ماری یوکاری واترز، «زندگی غریبه‌ها» اثر چیترا بنرجی دیواکارونی، «آخرین روز عجیب در لس‌آنجلس» اثر آن بیتی، «شاید پدرانه» اثر هایدی یان اشمیت، «انسان‌شناسی»، اثر آندره آ لی، «اثاثیه خانوادگی»، اثر آلیس مونرو و «ممنتو موری»، اثر جناتان نولان آمده است.

«آخرین روز عجیب در لس‌آنجلس» که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2002 جایزه اُ.هنری است با ترجمه لیدا طرزی در 220 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 15 هزار تومان منتشر شده است.
 
«نقشه‌هایت را بسوزان»
«نقشه‌هایت را بسوزان» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2003 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه لیدا طرزی منتشر شده است.

از جمله نکات قابل توجه در این مجموعه حضور آلیس مونرو نویسنده مشهور و برنده جایزه نوبل ادبیات در آن است. «آن چیز در جنگل»، اثر ای.اس.بایات، «نقشه‌هایت را بسوزان»، اثر رابین جوی‌لف، «لطف خدا»، اثر مارجوری کمپر، «شب انتخابات»، اثر ایوان اس. کانل، «دختر ایرلندی»، اثر تیم جانستون، «سفارت امریکا»، اثر چیمامانارا انگوزی آدیچی، «مجسمه‌های مقدس» اثر ویلیام ترور، «دوکلمه» اثر مالی جایلز و «پدرها»، اثر آلیس مونرو عنوان 9 داستان این کتاب است.

در میان صفحات این کتاب با 9 جهان‌بینی برای روایت داستان مواجه هستیم. برخی از داستان‌های این مجموعه مانند داستان «آن چیز در جنگل» سعی دارد تا با استفاده از عناصر فولکلور موجود در حافظه نویسنده به روایتی داستانی دست بزند. از سوی دیگر داستان‌هایی دیگر نیز در این مجموعه قرار دارند که مسئله مهم و اساسی آنها در مواجهه با مخاطب خود، تصویر کردن عشقی است انسانی که در گذر زمان دچار نوعی فروپاشی و فراموشی شده است.

با این همه حتی در این داستان نیز به فراخور وضعیت سیاسی ایالات متحده آمریکا در سال 2003 می‌توان به داستان‌هایی برخورد که نویسنده از نوشتن آنها قصد و نیتی جز محکوم کردن زشتی‌های جنگ و توان آن برای نابودی زندگی ندارد.

در این مجموعه همچنین با داستان‌هایی روبه‌رو هستیم که در آنها سیاست و استعاره‌های حاکم بر آن دستمایه تحولی بزرگ در زندگی شخصی راوی داستان می‌شود و جدای از آن می‌توانیم داستان‌هایی را بخوانیم که حول تأثیر لحظه‌ای خاص یا کنشی خاص از زندگی یک شخصیت می‌گردند، مثل واقعه تکان‌دهنده داستان «دختر ایرلندی» و خیرخواهی احمقانه‌ای که در داستان «مجسمه‌ای مقدس» مشکلی را برای خانواده سنگ‌تراش ایجاد می‌کند؛ تمامی این داستان‌های تلاشی برای به نمایش کشیدن الگوهای متفاوت از زندگی انسانی در بستر زندگی شهری است.

«نقشه‌هایت را بسوزان» که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2003 جایزه اُ.هنری است با ترجمه لیدا طرزی در 200 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 12 هزار تومان منتشر شده است.
 
«دوران طلایی دل‌شکستگی»
«دوران طلایی دل‌شکستگی»، مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2005 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه لیدا طرزی منتشر شده است؛ سالی که پنجمین سال از ورود جهان به قرن بیست و یکم را شکل داده و تحولات اجتماعی و زیستی و… در آن با سرعت سرسام‌آوری در حال اتفاق افتادن است. در چنین فضایی است که داستان نیز به‌عنوان ابزاری برای واکاوی انسان و اندیشه‌ها و رابطه‌های متقابل میان او و هم‌نوعانش مبدل به یکی از مهم‌ترین متون تولیدشده در ساختار زیستی مدرن می‌شود.

این کتاب از 9 داستان تشکیل شده است که «دوران طلایی دل‌شکستگی»، اثر مایکل پارکر، «فانتزی یازده انگشتی‌ها»، اثر بن فانتین، «هزاران هزار تن از ما»، اثر چارلز دی آمبروزیو، «قزل‌آلای خال‌دار»، اثر ران رش، «کریستی»، اثر کیتلین مکی، «زن غرق شده»، اثر فرانسس دپونتس پی‌بلز، «تردستی»، اثر تسا هادلی، «گرو گذاشته تو را من آزاد می‌کنم»، اثر شرمن آلکسی و «تاریخ موجز مردگان» اثر کوین بروکمایر» نام داستان‌ها و خالق آنهاست.

جایزه اُ. هنری در میان داستان‌های منتشرشده در سال 2005 در سراسر دنیا سعی کرده آثاری را که به شکلی به مسئله انسان و ساختارهای شکل‌دهنده به زندگی مدرن او و نیز احتیاجات و کاستی‌ها او در زیست اجتماعی مدرنش اشاره دارد، انتخاب و در قالب برگزیدگان خود در این کتاب گردآوری کند.

در این کتاب و بر اساس انتخاب داوران جایزه، 9 داستان کوتاه قرارگرفته است که همگی آن‌ها به آنتوان چخوف تقدیم شده است.

«دوران طلایی دل‌شکستگی»، که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2005 جایزه اُ.هنری است با ترجمه لیدا طرزی در 191 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 13 هزار تومان منتشر شده است.
 
«بعضی زن‌ها»
«بعضی زن‌ها» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2010 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه لیدا طرزی منتشر شده است.

در این مجموعه 10 داستان کوتاه از برترین داستان‌نویسان انگلیسی زبان در سراسر دنیا به انتخاب داوران این جایزه گردآوری شده است. به لحاظ تاریخی به دلیل گذشت یک دهه از قرن 21، آثار این مجموعه را می‌توان نمایه‌ای از نگاه و نظر به تکنیک و فرم داستانی در دهه نخست قرن بیست و یکم به شمار آورد. داستان‌هایی که می‌تواند میزان تأثیرگذاری المان‌های فرهنگی اجتماعی در دهه نخست این قرن به زندگی فردی و اجتماعی مردم در بخش‌های مختلفی از دنیا را به تصویر بکشد.

«آن آوازهای گاوچرانی قدیمی»، اثر آنی پرولکس، «کنارم باش»، اثر وندل بری، «تا گوسفندان در امان بچرند»، اثر جس رو، «پل»، اثر دانیل آلارکن، «مردی که لوس شد»، اثر دانیال معین‌الدین، «آه، مرگ» اثر جیمز لس‌دان، «در دل دره تنگ»، اثر ران رش، «داستان‌های ریزه میزه»، اثر جان ادگار وایدمن، «بعضی زن‌ها»، اثر آلیس مونرو و «بخشودگی» اثر لور سیگال عنوان‌ 10 داستان این کتاب است.

سردبیر این جایزه در مقدمه این کتاب با تأکید بر این مسئله و نیز کشف و شهودی خواندن نگارش داستان به ویژه داستان کوتاه، تأکید کرده است که آثار حاضر در این مجموعه چه از نگاه داوران و چه مؤلفان آنها، هرگز مدعی کامل بودن و کنترل شدن تمامی مختصات یک داستان طراز اول را نداشته و ندارند اما از منظر تلاش نویسندگان برای سفر در دنیاهای تازه و کشف آنها آثاری قابل اعتنا و قابل تأمل به شمار می‌روند که می‌تواند تلنگری در مخاطبان و علاقه‌مندان به متفاوت دیدن زندگی در سراسر دنیا وارد کند.

در این مجموعه از منظر تنوع موضوعی می‌توان به داستان‌های متفاوتی برخورد؛ از بازآفرینی داستان رویای زندگی در سرزمین‌های بکر و دست نخورده‌ای که تنها در افسانه‌ها می‌توان سراغی از آنها گرفت تا رابطه متقابل انسان و طبیعت و مخاطرات هر دوی آنها با یکدیگر. ران رش و جیمز لش دان از جمله نویسندگانی هستند که با چنین رویکردی در زمره صاحبان اثر در این کتاب قرار دارند.

«بعضی زن‌ها» که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2010 جایزه اُ.هنری است با ترجمه لیدا طرزی در 243 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 15 هزار تومان منتشر شده است.
 
«آوار سرنوشت»
«آوار سرنوشت» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2011 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه علی فامیان منتشر شده است.

این کتاب از 12 داستان تشکیل شده است که «آوار سرنوشت»، اثر جیم شپرد، «خاطرات یک سال جالب»،  اثر هلن سیمپسون، «نایت بلومینگی شدن»، اثر کنت کالهون، «بازسازی ویلایی که زمانی تیبور کالمان در آن زندگی می‌کرد»، اثر تاماس دوبوژی، «کوه یخ»، اثر لیلی تاک، «چگونه هیاله را ترک کردی؟»، اثر جنین کاپو کروست، «پل،پل»، اثر سوزان مینوت، «آلامو پلازا»، اثر برد واتسن، «آمریکایی رو به زوال»، اثر لسلی پری، «عبور از رودخانه»، اثر مارک اسلوکا، «چشم باد»، اثر برین ایونسن و «چیزی که بدون آن نمی‌توان زندگی کرد»، اثر متیو نیل نال، نام داستان‌ها و مولفان‌شان است.

این کتاب داستان‌هایی را روایت می‌کند که در دهه نخست پس از قرن بیست و یکم نوشته شده است. نویسندگان این مجموعه پس از طی شدن تجربه زیستی یک دهه در قرن تازه و مواجهه با سیر تحولات موجود در جامعه انسانی در این دهه، توسعه ارتباطات، تغییر مفاهیم انسانی، تغییر سبک زندگی و نیز خلق افق‌های تازه برای ادامه راه حیات بشر در زمین؛ آثاری را خلق کرده‌اند که به نوعی روایت کننده زیست انسان در بستر چنین تحولاتی و نیز آرزوها و بیم‌هایش برای رجعت به ساختار زیستی پیش از آن است.

داستان‌های این کتاب از حیث زبانی نیز نماینده خوبی برای ادبیات زمانه خود هستند. دور شدن از توصیفات بسیار مطول و نیز کوتاه‌نویسی‌های رایج در قالب‌های نوظهور داستانی، به متن‌های این اثر شخصیت یک داستان کلاسیک پر تعلیق قرن بیستمی را داده که البته دغدغه زمینه‌ای آن برای یک قرن پس از آن است. 

کتاب «آوار سرنوشت» که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2011 جایزه اُ.هنری است، با ترجمه علی فامیان در 250 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 15 هزار تومان منتشر شده است.
 
«زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد»
مجموعه داستان «زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2012 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه زهرا سلیمی منتشر شده است.
 
در مجموعه داستان «زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد» مخاطب با 12 داستان کوتاه همراه می‌شود که هر یک به نوعی تشریح‌کننده این موقعیت به شمار می‌روند. در داستان نخست از مجموعه با عنوان «زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد» نویسنده تلاشی تحسین‌برانگیز برای نمایش شیوه‌های زیستن و همزیستی را به نمایش می‌کشد.
در این اثر با مجموعه‌ای از افراد روبه‌روییم که به نوعی با یکدیگر دارای پیوند انسانی بوده و از این نقطه نظر هر یک در مواجهه با دیگری ناچار از اخذ رفتاری متفاوت هستند که بتواند زندگی در کنار هم را تجربه کنند.

«زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد»، اثر سالواتور سیبونا، «شهر پسرها»، اثر جیم شوپارد، «صورتک خرگوش»، اثر مارک اسلوکا، «خاور باختر»، اثر میروسلاو پنکو، «تولدی در میان جنگل»، اثر کوین ویلسون، «میکی موس»، اثر کارل تارو گرینفلد، «نعیمه»، اثر هاشم متر، «مهربانی»، اثر یی.یون.لی، «هیچ موجود زنده‌ای تنها زندگی نمی‌کند»، اثر وندل بری، «اشباح»، اثر استیون میلهاسر، «ژرف»، اثر آنتونی دوار و «آنچه گفته یا انجام شد»، اثر آن پکر نام داستان‌های این کتاب است.

داستان‌های این مجموعه هر یک راوی نوعی نگاه تازه و بدیع به زندگی انسانی و انسانیت به‌عنوان صفتی محوری برای زندگی انسانی است؛ نگاهی که هر زاویه از آن یادآوری نوعی نگاه بدیع و تازه و تحسین‌برانگیز به مسئله حیات جسمی و روحی انسانی است که این روزها کیمیایی کمیاب به شمار می‌رود.

«زنی که با من در یک خانه زندگی می‌کرد» که مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2012 جایزه اُ.هنری است در 433 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 26 هزار تومان منتشر شده است.
 
«هم‌سرایان خیابان کینگزلی»
«هم‌سرایان خیابان کینگزلی» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2012 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه شیما الهی منتشر شده است.

«فُک‌ها»، اثر لیدیا دیویس، «شادترین دختر آمریکا»، اثر مانوئل مانیوز، «عضو ثابت خانواده»، اثر راسل بنکس، «هم‌ سرایان خیابان کینگزلی»، اثر راسل بنکس، «هم‌سرایان خیابان کینگزلی»، اثر نایرا کازمیچ، «تبلیغ»، اثر اما تورز، «کلبه»، اثر اکریستوفر مرکنر، «داستان مادربزرگ»، اثر مالی آنتوپول، «قاعده طلایی»، اثر لین شارون شوآرتز، «درباره عمه‌ام»، اثر جوآن سیلبر و «آواز پرندگان از رادیو»، اثر الیزابت مک‌کرکن نام داستان‌های این کتاب است.

تنهایی ناشی از سستی ساختار خانواده و طلاق دستمایه برخی از داستان‌های این مجموعه است که طی آن به شکلی تحسین‌برانگیز دردها و فضای وهم‌آلود زندگی در بستر طلاق به تصویر کشیده شده است.

داستان‌های این مجموعه را با توجه به زمان نوشته شدن‌شان باید به شکلی عجیب دارای محوریتی کما بیش یکسان با موضوع انسان در بستر اجتماع و خانواده دانست. انسان‌هایی که گاه از تنهایی خود قصه می‌گویند و گاه از چهره‌ای که اجتماع از آنها ساخته و البته چهره‌ای که آنها به اجتماع می‌دهند حرف می‌زنند و نیز انسان‌هایی که سعی دارند فریاد بزنند برای زندگی راه‌های دیگری جز ساختار فعلی زیستی تعریف شده در جوامع صنعتی شده غرب نیز موجود است.

این مجموعه از حیث زبانی، نمایشی است از تازه‌ترین سبک و سیاق‌های مورد پسند نویسندگان آمریکای شمالی برای بازی‌ با کلمات، موقعیت‌ها و حرکت‌ در بستر داستان و نیز نمایشی از دل‌مشغولی‌‌های انسان در کلانشهر دهکده جهانی است.

«هم‌سرایان خیابان کینگزلی» مربوط به برگزیدگان جایزه سال 2012 جایزه اُ.هنری است که با ترجمه شیما الهی در 233 صفحه، شمارگان 2200 نسخه و به‌بهای 15 هزار تومان منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها