یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲
ایده‌پردازی و عملیاتی کردن ایده‌ها دو بازوی ترویج کتابخوانی

محمد اله‌یاری، داور جشنواره‌های روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران گفت: فعالیت‌های ترویجی کتابخوانی در شهرها و روستاها به گونه‌ای ایده‌پردازی و در ادامه عملیاتی شود که در نهایت بتوان تحول را به صورت عمومی در زندگی مردم و اتفاقات فرهنگی آن شهر یا روستا مشاهده کرد.

محمد اله‌یاری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره ضرورت اجرای طرح‌های ترویج کتابخوانی در روستاها و شهرها عنوان کرد: در کشور ما در طول سال جشنواره‌‌های فرهنگی مختلفی برگزار می‌شود که عمدتا هم به یک نقطه خاصی تعلق دارد و منطقه‌ای محسوب می‌شوند و کمتر جشنوار‌ه‌ای را سراغ داریم که دایره شمول آن کشوری باشد و همه بتوانند این شانس را داشته باشند که به صورت برابر توانایی‌های خود را عرضه کنند.

وی افزود: موضوع روستاهای دوستدار کتاب این ویژگی‌ را دارد که روستاهای مختلف کشور که حداقل فاکتورهای لازم در فراخوان را داشته باشند، بتوانند خود را کاندیدا کنند و در معرض دیده شدن قرار بگیرند. در این جهت امسال حدود هزار روستا خودشان را به عنوان کاندیدا در این جشنواره مطرح کردند؛ روستاهایی که هر کدام بین هزار تا هزار 500 نفر جمعیت دارند و با داشتن کتابخانه، مسجد و مدرسه حداقل دسترسی به امکانات فرهنگی را دارند.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به استقبال  اشتیاق شهرها و روستاهای سراسر کشور برای مشارکت در این طرح‌های ملی عنوان کرد: از این جهت بسیار مهم است که حاکمیت علاوه بر جشنواره‌هایی که به صورت موضوعی، مناسبتی و منطقه‌ای برگزار می‌کند، متولی برنامه‌هایی باشد که دامنه بیشتری از مردم بتوانند خودشان را در معرض دیده شدن قرار دهند.

اله‌یاری درباره ارزیابی خود از برگزاری سه دوره از این جشنواره‌ها گفت: با توجه به اینکه این جشنواره‌ها تنها سه سال سابقه و تجربه برگزاری دارند، طبیعتا نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که حتما این فعالیت باید به قلعه رسیده باشد. در کشورهای غربی موضوع انتخاب پایتخت کتاب که عمدتا توسط شهرداری‌ها برگزار می‌شود، دارای ریشه و سابقه محکمی است، اما ما تنها سه سال است که در حال حرکت در این مسیر هستیم و فکر می‌کنم هنوز برای ارزیابی موفقیت یا عدم موفقیت آن زود است. اما فکر می‌کنم در این سه سال دوستان توانسته‌اند که برخی از نقاط ضعفی که در دوره اول ودوم داشتیم برطرف کنند.

این داور جشنواره‌های روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران، گفت: آن چیزی که مهم است این است که طرح‌هایی که از طرف شهرهای کاندیدا ارائه می‌شود، باید طرح‌هایی عملیاتی باشد و صرف ایده‌پردازی نباشد. البته می‌توانیم بخشی از این جشنواره‌ها را تنها به ایده‌ها اختصاص دهیم و یک بانک خیلی خوب و کامل از ایده‌های کتابخوانی داشته باشیم و در کنار آن هم بخشی برای عملیاتی شدن این ایده‌ها داشته باشیم و در نهایت آن امتیازی که برای شهر پایتخت کتاب ایران اعلام می‌شود، هم از جهت تعدد ایده و هم از جهت عملیاتی شدن آن ایده‌ها در شهر ارائه شود. به طوری که بتوان تحول را به صورت عمومی در زندگی مردم و اتفاقات فرهنگی آن شهر مشاهده کرد.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تأکید کرد: تصور می‌کنم که هرچه به این سمت برویم که این دو اتفاق همزمان رخ دهد، به رخ دادن اتفاقات بهتری در حوزه ترویج کتابخوانی کمک می‌کند. به طور کلی جای این اقدام سراسری در کشور خالی بود که خوشبختانه ایجاد شد و ما هرچقدر بتوانیم به واسطه این دست از فعالیت‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی را در حوزه کتابخوانی فعال کنیم و گسترش دهیم، اتفاقات به مراتب بهتری نیز در این حوزه رخ خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها