مدیر پخش بوستان با بیان اینکه امیدوارم موزعان کتاب در چرخه کتاب کشور به چشم بیایند و حمایتهایی شامل حال آنها نیز بشود، گفت: با صدور مجوز برای توزیعکنندگان کتاب، این قشر دیگر مشکل بیهویتی نخواهد داشت و شناسنامهدار میشود.
مدیر پخش کتاب بوستان ادامه داد: متأسفانه به دلیل بیهویتی موزعان کتاب در چند سال اخیر، این قشر از بازار کتاب، از بسیاری از حمایتهای نهادهای مختلف مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، بانکها و حتی نمایشگاههای کتاب مغفول ماندهاند. به نظر من، صدور مجوز برای موزعان به نفع همه کسانی است که علاقهمندند سالم کار کنند.
وی ادامه داد: بدون شک توزیعکنندگان باید جواز کسب خود را از اتحادیه ناشران و کتابفروشان دریافت کنند اما متأسفانه چون باید محل کارشان، تجاری یا حداقل اداری باشد، برایشان صرفه اقتصادی ندارد به همین دلیل توزیعکنندگان کتاب عموماً تحت پوشش انتشارات در واحدهای مسکونی هستند. برای رفع این معضل از حدود 2 سال گذشته اقداماتی انجام شد و در نهایت با تصویب آییننامهای، تصمیم بر آن شد تا موزعان تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران قرار بگیرند.
در ادامه پیگیریهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جلساتی که با حضور موزعان در معاونت برگزار شد، سرانجام در آییننامه «پروانه فعالیت نشر کتاب» ثبت قانونی مراکز توزیع کتاب نیز دیده شد. این آییننامه، تمام حلقهها و ارکان نشر را دربرمیگیرد و مطابق با آن، موزعان باید نسبت به اخذ مجوز از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند.
همچنین بر اساس این آییننامه، همانطور که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در صدور پروانه نشر نقش دارد، در صدور پروانه مرکز پخش کتاب نیز نقش دارد، به طوری که وظیفه بررسی تخصصی درباره تقاضاها و تاییدیه تخصصی به عهده اتحادیه است و تنها در این صورت است که پروانه مرکز پخش کتاب از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای متقاضیان صادر میشود.
نظر شما