مدیر نشر فرهنگ معاصر در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
تشکلهای نشر مسئولیت اجرایی نمایشگاه کتاب را به عهده بگیرند
مدیر انتشارات فرهنگ معاصر گفت:تشکلهای نشر باید با آگاهی و مطالعه مسئولیت نمایشگاه کتاب را به عهده بگیرند و با بررسی مسائل و چالشهای احتمالی این مسیر، به اجرای هرچه بهتر نمایشگاه ، نسبت به دورههای گذشته کمک کنند.
وی با اشاره به برخی آسیبهای تصدیگری دولت در این زمینه، گفت: وقتی این گونه امور تخصصی در حوزه نشر، توسط نهادهای دولتی اداره شود، ممکن است هر سال افرادی که مسئولیت اداره آن را بر عهده دارند، عوض شوند و از آنجا که معمولا در سیتم دولتی چیزی به اسم بایگانی و انتقال تجربیات پیشین زیاد مطرح نیست، با این تغییر و تحولات، آن تجربیات نیز ازبین میروند.
مدیر انتشارات فرهنگ معاصر ادامه داد: معمولا در نهادهای خصوصی و تشکلهای صنفی کمتر جابهجایی وجود دارد و اگر هم تغییراتی در افراد این نهادها ایجاد شود، اسناد و تجربیات آن افراد متخصص، به متخصصان بعدی منتقل خواهد شد.
موسایی درباره آمادگی تشکلهای نشر برای تقبل این مسئولیت یادآور شد: ما سابقه این واگذاری را در دولت اصلاحات داشتهایم و در چند سالی که در آن دولت، نمایشگاه کتاب به دست اتحادیه ناشران و متخصصان این حرفه اداره میشد، موفقترین تجربیات برپایی نمایشگاه کتاب تهران را داشتیم. بنابر این معتقدم که در هر حال این واسپاری باید هرچه زودتر انجام میشد.
وی افزود: آمادگی تشکلهای نشر در تقبل این مسئولیت نیز طبیعتا به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور وابسته است، اما همکاری و حمایت اصولی از تشکلهای نشر، میتواند به افزایش کیفیت نمایشگاه کتاب کمک کند؛ چراکه بدنه نشر بدنهای قوی نیست و در 10 سال گذشته به لحاظ اقتصادی ضربات مهلکی بر پیکر این حوزه وارد شد.
مدیر انتشارات فرهنگ معاصر در این باره توضیح داد: به عنوان مثال ناشران در دوره اصلاحات کاغذ را بندی هفتهزار تومان خریداری میکردند، در حالی که امروز این عدد به بندی 80 هزار تومان رسیده است. رخ دادن چنین اتفاقی در بدنه هر صنفی کافی است تا آن را به ورشکستگی برساند.
موسایی در ادامه تصریح کرد: تشکلهای نشر نیز از سوی دیگر باید با آگاهی و مطالعه این مسئولیت را برعهده بگیرند و با بررسی مسائل و چالشهای احتمالی این مسیر، به اجرای هرچه بهتر نمایشگاه سیاُم، نسبت به نمایشگاههای گذشته کمک کنند.
نظر شما