باباجانی، شایستهتقدیر سیوچهارمین جایزه کتاب سال
«حسابداری پیشرفته» از مدل دو سطحی آمریکایی بالاتر است
جعفر باباجانی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی(ره) ضمن اشاره به ایده تالیف «حسابداری پیشرفته بخش عمومی» اثر شایسته تقدیر در سیوچهارمین دوره جایزه کتاب سال گفت: مدل تشریح شده در این کتاب یک سروگردن از مدل دو سطحی آمریکایی بالاتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی(ره) افزود: گزارشگری مالی در کشور آمریکا دو سطحی است. تفکر دوم یا حسابداری واحدهای انتفاعی، در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس همچنین در استرالیا وجود دارد.
باباجانی در تشریح شکلگیری ایده تالیف کتاب «حسابداری پیشرفته بخش عمومی» گفت: بهعنوان یک پژوهشگر با مدل نخست یا الگوی آمریکایی موافق بودم و ایده نخست نیز بر همین اساس شکل گرفت اما تلاش کردم تا با پرورش آن، مدل چند سطحی را ارائه کنم؛ بنابراین اگر این کتاب ترجمه میشد، در آمریکا نیز مخاطب پیدا میکرد و به نظر میرسد که مدل تشریح شده در این کتاب به اصطلاح، یک سرو گردن از مدل آمریکایی بالاتر است.
این استاد دانشگاه علامه طباطبائی(ره) درباره زمان تالیف کتاب ادامه داد: «حسابداری پیشرفته بخش عمومی» در زمره کتابهای تالیف و تصنیف قرار دارد و ایده نشر آن از سالها پیش در ذهنم جان گرفته بود و در مجموع نزدیک به پنج سال برای مطالعه و تالیف این کتاب زمان صرف شده است. تجدید چاپ، بهترین بازخورد از انتشار این کتاب است؛ نباید فراموش کرد که کتابهای تخصصی در مقایسه با کتابهایی مانند رمان از شمارگان پایینتری برخوردارند.
باباجانی با اشاره به محتوای سنگین کتاب اظهار کرد: بخش قابل توجهی از کتاب به مبانی نظری اختصاص دارد و برای درک بهتر مابقی کتاب فهم 6 فصل نخست کتاب ضروری است.
این مولف شایسته تقدیر در سیوچهارمین دوره جایزه کتاب سال درباره چشمانداز حسابداری در ایران گفت: حسابداری از نظر مقبولیت از جمله رشتههای قابل توجه است؛ و بهطور تقریبی دانشآموختگان حسابداری در دانشگاههای مطرح کشور بیکار نماندهاند.
باباجانی افزود: با توجه به ایجاد مقطع دکترای حسابداری در دانشگاههای رده بالا، مانند شهید بهشتی، تهران، علامهطباطبائی(ره) و شهید چمران، آمار دانشآموختگان این رشته در سطح دکترا به 400 نفر رسیده است. این روند رشد همچنین در مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشد نیز قابل مشاهده است؛ بنابراین رشته حسابداری در کشور در جریان رو به رشد قرار دارد.
وی ضمن تاکید بر تاثیر پایگاههای اطلاعاتی در آموزش حسابداری ادامه داد: علاوه براین با توجه به افزایش دسترسی به اطلاعات در سطح وب به معنای آشنایی با منابع روز، در زمینه علم، همچنین فن حسابداری شاهد آثار مثبتی در این حوزه هستیم.
نظر شما