موسسه خانه کتاب، یازدهمین شماره از فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان را منتشر کرد.
خوشه چینی در باغ عقلانیت انتقادی، خلاقیت بومی و مخاطبمحور، کودکی، پیش شرط توسعه، ادبیات کودکان در اقلیم کردستان، واکاوی تبعیض چند جانبه و سواد و نابرابریهای آن با آثار و گفتاری از رضا بابک، حسن پارسایی، نرگس پدرام، علی عباسی، یوسف قوجق، محمدهادی محمدی و سندی مومنی از جمله مطالب این شماره از این فصلنامه هستند.
همچنین بررسی جایگاه تبعیضآمیز دختران در ادبیات کودک، وضعیت کتابهای علمی کودکان در سال 1394، نشست فهم قرآن در کودکان، ادبیات کودک و نوجوان در اقلیم کردستان، ... از دیگر مطالبی هستند که در این نشریه به آنها پرداخته شده است.
در بخشی از سخن سردبیر با عنوان «ترویج نقد کتاب و برکاتی فراتر از حوزه فرهنگ» به قلم سیدعلی کاشفی خوانساری میخوانیم: «گاهی که در مجامع علمی و فرهنگی از اهمیت ترویج نقد صحبت میکنیم، با این پرسش مواجه میشویم که آیا همه ساحات زندگی و فرهنگ ما سامان یافته که حالا نوبت ترویج و اشاعه فرهنگ نقد و نقادی است؟ و این که در شرایطی که ستونهای اصلی حیات کتاب، همچون تالیف، نشر، توزیع و مطالعه در حال ریزش است، صحبت و دلنگرانی درباره نقد چه توجیه و ضرورتی دارد؟
در حقیقت این دیدگاه جایگاه نقد را در محدوده نظام و چرخه آفرینش و خوانش متون محدود میبیند، حال آنکه ترویج نقد کارکردها و تاثیراتی فراتر از این چرخه خواهد داشت...»
در این شماره از فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان آثاری از هانس کریستین اندرسن، عباس جهانگیریان، بهرام خائف، پروین دولتآبادی، مجید راستی، پیوند فرهادی، مفتاحالملک مازندرانی، محمد میرکیانی و ... مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
یازدهمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان، در قالب 300 صفحه و به قیمت ده هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما