شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
نکوداشت یک باستان‌شناس پیشکسوت و رونمایی از «جشن‌نامه میر عابدین کابلی»

مراسم نکوداشت میر عابدین کابلی باستان‌شناس پیشکسوت همزمان با رونمایی کتابی با عنوان «جشن‌نامه میر عابدین کابلی» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید احمد محیط طباطبایی، مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری  گفت: همزمان با این مراسم که یکشنبه 26 دی‌ماه ساعت 15 تا 17 یکشنبه در موزه دوران اسلامی برگزار می‌شود کتاب «جشن‌نامه میر عابدین کابلی» از انتشارات پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز رونمایی خواهد شد.

رییس ایکوم افزود: این کتاب حاوی مقالات علمی و ارزشمندی از باستان‌شناسان کشور با موضوعات مختلف است.

طباطبایی با بیان اینکه برگزاری مراسم نکوداشت باستان‌شناسان پیشکسوت و بزرگان میراث فرهنگی توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از سال گذشته آغاز شده تصریح کرد: در همین راستا سال گذشته مراسم نکوداشت صادق ملک شهمیرزادی توسط پژوهشگاه برگزار شد.

وی تصریح کرد: برگزاری مراسم نکوداشت احسان یغمایی باستان‌شناس پیشکسوت نیز از برنامه‌های آتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این حوزه است.

استاد میرعابدین کابلی 9 مرداد ماه سال 1322 در شهرستان بابل به دنیا آمد و مقاطع تحصیلی را در دبستان بدر، دبیرستان‌های شاهپور، قناد و فردوسی بابل گذراند و مدرک کارشناسی خود را در رشته باستان‌شناسی از دانشگاه تهران دریافت کرد.

کابلی فعالیت خود را در اداره کل باستان‌شناسی از 16 خردادماه سال 1350 آغاز کرد و از آن زمان در بسیاری از کاوش‌های باستان‌شناسی با مسئولیت مختلف شرکت کرد که می‌توان از آن جمله از کاوش‌های هفت تپه، ابوفندووا، بررسی شمال خراسان ، شهداد و اولین بررسی مشترک در دره هلیلان به سرپرستی او و «پدر مورتنسن» نام برد.

کابلی پس از انقلاب اسلامی ایران، سرپرستی تیم‌های کاوش محوطه شهداد در استان کرمان، شوش در استان خوزستان و قمرود در استان قم را بر عهده داشته است.

این باستان‌شناس پیشکسوت می‌گوید: بزرگترین مربی من در کاوش خاک است «یعنی تجربه، تجربه و تجربه است که می‌آموزد و همین خاک و تجربه بود که در شوش بعد از 100سال کاوش فرانسوی‌ها، دروازه دوره هخامنشی را به من نشان داد.

سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سرآغاز سخن این کتاب می‌نویسد: بزرگداشت و تقدیر از عالمان و بزرگان فرهنگ، نشانه پویایی، کمال طلبی جامعه و نشان‌دهنده ارج قائل شدن جامعه علمی و فرهنگی برای خدمات والای فرهنگی است، چنان که از حق‌شناسی و درک سرمایه های انسانی خبر می‌دهد.

با این دیدگاه، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مفتخر است به پاس خدمات ارزشمند استاد میرعابدین کابلی در حوزه باستان‌شناسی که فردی تأثیر گذار از نظر علمی و اخلاقی است تقدیر به عمل آورده و از خداوند متعال درخواست توفیق روز افزون برای ایشان داشته باشد.

شرکت در مراسم نکوداشت میر عابدین کابلی پیشکسوت باستان‌شناسی که  با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، موزه ملی ایران و کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) برگزار می‌شود برای علاقه‌مندان به میراث فرهنگی آزاد است.

نکوداشت باستان‌شناس پیشکسوت در خیابان امام‌خمینی، ابتدای خیابان سی‌تیر، موزه ملی ایران، تالار همایش‌های موزه دوران اسلامی واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها