یکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵
ذوالقدر: کمیسیون فرهنگی مجلس دهم توجهی ویژه به موضوع کتابخوانی دارد / شهرداری‌ها نسبت به کتابخانه‌های عمومی کم‌لطفی می‌کنند

فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نگاه ویژه مجلس دهم به موضوع کتابخوانی، عنوان کرد: در کشور ما نسبت کتابخانه‌های عمومی با نسبت جمعیتی هیچ تناسبی ندارد؛ این در حالی است که اگر شهرداری‌ها سهم نیم‌درصدی کتابخانه‌های عمومی را از درآمد خود پرداخت کنند، بسیاری از مشکلات در این زمینه برطرف خواهد شد، اما شهرداری‌ها در این زمینه کم‌لطفی می‌کنند.

فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره نگاه مجلس دهم به موضوع کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: در حالی‌که در دوره‌های گذشته مجلس شورای اسلامی اهمیت زیادی برای موضوع کتاب و کتابخوانی و گسترش کتابخانه‌های عمومی وجود نداشت، کمیسیون فرهنگی مجلس در دوره دهم، نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته و بر این اساس برنامه‌های ویژه‌ای برای حضور مستمر در بازدید از کتابخانه‌ها، نمایشگاه‌های کتاب، بازگشایی و افتتاح کتابخانه‌ها و همچنین دیدار با مدیران و فعالان این حوزه درنظر داشته‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر بودجه‌هایی که برای نهادها و دستگاه‌های فعال در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی اختصاص می‌یابد، هیچ تناسبی با شرح وظایف آن‌ها ندارد و تنها کفاف حقوق و هزینه‌های جاری آن‌ها را می‌دهد. روشن است که این دستگاه‌ها برای پرداختن به وظایف اصلی خود با کمبود بودجه مواجه هستند، بنابراین ما در حال رایزنی هستیم تا با قول همکاری و مساعدت‌هایی که جلب کرده‌ایم، ردیف بودجه مناسبی را به این بخش اختصاص دهیم.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم بازنگری در اختصاص بودجه دستگاه‌های فعال در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی، ادامه داد: این موضوع به‌ویژه در بحث گسترش کتابخانه‌های عمومی بسیار ضروری است، چراکه بسیاری از مردم ما در مناطق دوردست و محروم از امکانات هستند که به کتاب و منابع مکتوب دسترسی ندارند. امروز این موضوع با توجه به پیشرفت تکنولوژی‌های جدید و گسترش استفاده از فضای مجازی در بین جوانان، اهمیتی دوچندان پیدا کرده که باید با احداث کتابخانه‌های عمومی به‌روز و تشویق جوانان به کتابخوانی، گام‌های موثری در این مسیر برداریم.

وی با اشاره به اظهارنظر رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی درباره ضرورت بازنگری در اختصاص بودجه به نهادهایی چون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: در کشور ما نسبت کتابخانه‌های عمومی با نسبت جمعیتی هیچ تناسبی ندارد و مردم ما با مشکل دسترسی به کتاب و منابع مکتوب روبه‌رو هستند. البته در دوره جدید مدیریت نهاد کتابخانه‌های عمومی، اقدامات مهم و موثری صورت گرفته که جای تقدیر دارد، اما با توجه به اهمیت موضوع کتابخوانی و لزوم رشد فکری جوانان لازم است که فرهنگ ترویج کتابخوانی در جامعه بیش از پیش تقویت شود که این موضوع نیز نیازمند حمایت‌ بیشتر از این نهاد است.

ذوالقدر درباره بازدیدهای اخیر خود از کتابخانه‌های عمومی عنوان کرد: در این بازدیدها و دیداری که با مسئولین این امر داشتیم، متوجه ضعف و کمبودهای بسیاری در تعداد کتابخانه‌های عمومی حتی در مناطق برخوردار شدیم. به‌عنوان مثال در مراسم بازگشایی کتابخانه شهدای لواسانات متوجه شدیم که برای منطقه 500 هزار نفری، تنها هشت کتابخانه عمومی وجود دارد که این تعداد با استانداردهای لازم فاصله بسیاری دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «در بحث اختصاص بودجه به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مسائلی وجود دارد که باید هرچه زودتر تکلیف آن مشخص شود» افزود: در بحث اختصاص بودجه به این نهاد، همواره دریافت سهم نیم‌درصدی از درآمد شهرداری‌ها نیز مطرح است، حال آنکه در عمل این اتفاق عملی و محقق نمی‌شود. اگر سهم نیم‌درصد نهاد از درآمد شهرداری‌ها تحقق یابد، بدون شک بسیاری از مشکلات در این زمینه برطرف خواهد شد، اما متأسفانه شهرداری‌ها نسبت به کتابخانه‌های عمومی کم‌لطفی می‌کنند.

ذوالقدر تأکید کرد: بنابراین یا باید عدم تحقق آن نیم‌درصد را در بحث اختصاص بودجه به این نهاد درنظر گرفت و بودجه مناسبی به آن اختصاص داد و یا باید راهکار و ضمانتی برای ارائه این نیم‌درصد به نهاد کتابخانه عمومی کشور درنظر گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها