عباس جهانگیریان، برای مطالعه آخر هفته، کتاب «سایه هیولا» را به نوجوانان پیشنهاد داد و گفت: هرکسی این کتاب را خوانده، محیط زیست به دغدغه اصلیاش تبدیل شده است.
این نویسنده کودک و نوجوان گفت: وقتی با خواندن این کتاب مخاطب تلاش میکند کاری برای محیط زیستش انجام دهد، من به هدفم رسیدهام و خستگی سه سال زمانی را که برای نوشتن این کتاب صرف کردهام از تنم بیرون میرود.
وی افزود: این کار زمینه پژوهشی داشت و من برای نوشتن آن چندین بار به پارک ملی گلستان و مناطق نگهداری از حیات وحش در برخی شهرها رفتم و مدتی با محیطبانها زندگی کردم و مشکلات آنها را دیدم. این کتاب ادای دِینی به محیط زیست ایران است و خوب است که مخاطبان بدانند چه فاجعهای در انقراض شیر و ببر ایرانی رخ داده و چه اتفاقی برای انقراض یوزپلنگ ایرانی دارد میافتد.
جهانگیریان درباره این کتاب توضیح داد: «سایه هیولا» رمانی است درباره انقراض ببر ایرانی که در قالب دو داستان که به موازات هم روایت میشوند، بیان میشود. داستانی که در 50 سال پیش میگذرد و درباره دوستی دختری به نام لاله با یک ببر است و داستان دیگری که در زمان حال میگذرد و درباره دوستی دختر رئیس پارک ملی گلستان با یک پلنگ است تا اینکه پدر این دختر به اتهام کشتن یک شکارچی به زندان میرود و قرار است قصاص شود و دختر سر دوراهی قرار میگیرد یا بهعنوان دیه و قصاص باید با یک مرد پنجاهساله متاهل ازدواج کند و از عشقش که کارگردان جوانی است، بگذرد یا راضی شود که پدرش قصاص شود.
این پژوهشگر و نمایشنامهنویس بیان کرد: میخواستم مخاطبان این کتاب که نوجوانان هستند را با خودم برای حمایت از محیط زیست همراه کنم و هر نوجوانی که این کتاب را میخواند تبدیل به یک محیطبان شود. چون ما سه هزار محیطبان داریم و 300 هزار شکارچی و این معادله جواب نمیدهد. ما باید برای کودکان و نوجوانانمان بهگونهای فرهنگسازی کنیم که در آینده تبدیل به یک محیطبان شوند نه شکارچی. بر این اساس به نوجوانان توصیه میکنم این کتاب را بخوانند.
عباس جهانگیریان، نویسنده کودک و نوجوان، پژوهشگر و نمایشنامهنویس، در سال 1333 در قم متولد شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی است. جهانگیریان با مجموعه شعر «نون و زيتون» در سال 1358 بهطور جدي وارد حوزه نويسندگی شد و تا به حال آثار زیادی را برای کودکان و نوجوانان منتشر کرده که از آنجمله میتوان به «قصه هامون و دريا»، «خواب دخترها چپ نيست»، «شازده كدو»، «تركه انار»، «اردشير بابكان»، و «جنگ كه تمام شد بيدارم كن»، «ابن مقفع»، «فارابی» و «دفترچه مشكلگشا» اشاره کرد.
نظر شما