علیکبر اشعری، سخنگوی شورای سیاستگذاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و رئیس سابق کتابخانه ملی در یادداشتی کوتاه و در قالب توصیههای راهبردی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتضائات فعالیت در راستای تحقق اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیان کرده است.
١ - رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی
٢ - استقلال فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ اجانب
٣ - اعتلای آگاهیهای عمومی در زمینههای مختلف و شکوفایی استعدادها و روحیه تحقیق، تتبع و ابتکار در جامعه
٤ - رواج فرهنگ و هنر اسلامی
٥ - آگاهی جهانیان نسبت به مبانی و مظاهر و اهداف انقلاب اسلامی
٦ - گسترش مناسبات فرهنگی با ملل و اقوام مختلف بخصوص مسلمانان و مستضعفان جهان
٧ - فراهم آمدن زمینههای وحدت میان مسلمین
اما سؤال اینجاست که تاکنون چه گامهایی در این راستا برداشته شده و آیا شاخصی وجود دارد که میزان تحقق اهداف مذکور سنجیده شود!
آنچه در ظاهر امر بهنظر میرسد متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون بیشتر فرصت خود را صرف ارائه خدمات فرهنگی و احیانا نظارت بر فعالیتهای فرهنگی نهادهای بیرون از وزارتخانه صرف کردهاند.
اقتضای فعالیت در راستای تحقق اهداف مذکور این است که:
1- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان کانون محوری فعالیتهای فرهنگی به ویژه کتاب، خود را متولی محوری اجرای نقشه جامع مهندسی فرهنگی کشور بداند و برای تحقق اهداف فرهنگی بهویژه در عرصه کتاب و کتابخوانی، همه ظرفیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... نظام را فعال کند و چنانچه برای انجام این کار خلأ قانونی وجود دارد، با همکاری مجلس شورای اسلامی در این زمینه اقدام کند.
2- در نخستین گام به تحلیل جامع و دقیقی از وضعیت موجود فرهنگ برسد تا بتواند نقطه عزیمت خود را بشناسد.
3- با طراحی شاخصهای دقیق علمی برای شناخت مستمر تحولات فرهنگی دربازههای زمانی معین آثار و نتایج اقدامهای انجام شده را اندازهگیری کند.
4- با توجه به ضرورت اعتقاد کارگزاران فرهنگی این وزارتخانه به ضرورت اقدام مجدانه و جهادی برای تحقق اهداف مذکور، به فکر اصلاح ساختار نیروی انسانی خود باشد.
نظر شما