«سوزان نوسل»، مدیر اجرایی انجمن قلم آمریکا در اظهار نظری اعلام کرد: بهتر است به دنبال حفظ آزادی بیان در دولت «دونالد ترامپ» باشیم.
«ترامپ» نظریههایی دیگر نیز مطرح کرد که در کشورمان از لحاظ نژادی، قومی، مذهب، مسلمانان، و دیگر مهاجران گروههای اقلیت، اختلافهای بسیاری به وجود آورد. او حتی به فرهنگ ارعاب، تنفر، و سوءاستفادهای که هوادارانش در اینترنت منتشر کردند بیتفاوتی نشان داد. بسیاری از روشنفکران از او درخواست کردند نظریات خود را درباره نژادپرستی، زنستیزی، و خشونت پس بگیرد اما او به درخواست گروههای مختلف توجهی نکرد.
در طول هفتههای گذشته این سؤال برای همه پیش آمده است که «ترامپ» رئیسجمهور تا چه حد به وعدههای دوره انتخاباتی خود جامه عمل میپوشاند. بسیاری از منتقدان معتقدند که طرز سخن گفتن او عامدانه بسیار مبالغهآمیز بوده است تا بتواند برنده انتخابات شود. اما من به عنوان کسی که سالها در گروه نویسندگان مختلف بودهام فکر نمیکنم کلماتی که وی در دوره کمپین خود به کار برد فقط برای جذب رأی بیشتر بیان شدهباشد. اگر ما معتقدیم که «ترامپ» برای رأی آوردن چنین کاری کرده است چه چیز سبب میشود که حالا دیگر از چنین کلماتی استفاده نکند؟
علاوه بر این حتی اگر این کلمات فقط در قالب تهدید و وعدههای انتخاباتی بوده اما عواقب خاص خود را داشته است. همین رفتار سبب شده است مردم اعتماد خود به رسانهها را از دست بدهند و بسیاری افراد نگران امنیت خود در آمریکا باشند. گروه انتخاباتی وی ارزش قوانین مختلف این کشور را در چشم مردم دنیا از بین برد و دنیا شاهد این بود که بسیاری از قوانین و عقاید این کشور توسط یک کاندیدای انتخابات زیر سؤال رفت. کلمات اهمیت زیادی دارند زیرا اگر کلمات «ترامپ» در دوره انتخابات به مرحله عمل وارد شود این کشور از بین خواهد رفت.
انجمن قلم در آمریکا وظیفه دارد از آزادی بیان محافظت و از مردمی که در اقلیت هستند حمایت کند. ما در این انجمن نامهای را که توسط 20 هزار نفر امضا شده است برای «ترامپ» و «کلینتون» فرستادیم و نگرانی خود را اعلام کردیم و از هر آنان درخواست کردیم که به رسانهها احترام بگذارند و از آنها حمایت کنند.
رفتار «ترامپ» در دوره انتقال نیز چندان خوشایند نیست. او بر خلاف سنت سالهای پیش اجازه نداد تا گروه رسانهای خاصی او را در دیدار با پرزیدنت «اوباما» همراهی کنند. او افرادی را برای کابینه خود انتخاب کرده است که با آزادی بیان مشکل دارند؛ به عنوان نمونه «رودی گیلیانی» قرار است وزیر امور خارجه شود. وی پیش از این گفته بود: «آزادی بیان بدان معنا نیست که مردم هر کاری که دوست دارند انجام دهند. آزادی به معنای قدرت است.»
انجمن قلم آمریکا و نویسندگان عضو از همه مردم میخواهند آنها را برای حفظ آزادی بیان حمایت کنند. در مراسم سالیانه این انجمن که در ماه می برگزار شد «جی. کی. رولینگ» از دولت بریتانیا به دلیل اینکه گفته بود «ترامپ» حق ورود به کشورشان را ندارد انتقاد کرد و گفت: «اگر از آزادی بیان «ترامپ» حمایت کنیم بهتر است زیرا در این صورت کسی من را به دلیل اینکه او را ریاکار خطاب کنم سرزنش نخواهد کرد. آزادی او ضامن آزادی من است.» البته ترامپ از این آزادی برای رئیسجمهور شدن خود بهره گرفت و حالا وقت آن است ما از آن برای آگاهی جامعه استفاده کنیم.»
نظر شما