پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
کتابفروشان زیر چتر حمایت مسئولان فرهنگی / بازگشت به کتابخوانی لازمه عبور از چالش‌های فرهنگی اجتماعی

سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برنامه کتابگردی خود گفت: جامعه ایران برای عبور از چالش‌های فرهنگی - اجتماعی، نیازمند بازگشت به کتاب و کتابخوانی است و این رسالت همه از جمله صدا و سیما، خانواده‌ها، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد است و دولت هم حمایت‌های خود را برای این حوزه همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ادامه برنامه‌های کتابگردی در بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روز پنجشنبه 27 آبان‌ماه، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب و دبیر بیست و چهارمین دوره هفته کتاب، محمود آموزگار، مدیرعامل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از اهالی کتاب و نشر، کتابگردی خود را از کتابفروشی آگاه آغاز کردند و به بازارچه کتاب، بازار ایران و کتابفروشی‌هایی همچون دارالکتب اسلامیه، ققنوس، اختران، خجسته، طهوری، خوارزمی، مروارید، کتاب هنرمند، گلشن راز و حکمت رفتند.

سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این برنامه در جمع خبرنگاران عنوان کرد: سلامی دارم به همه اصحاب کتاب، مولفان، ناشران، چاپخانهداران و همه نهادهای صنفی حوزه کتاب و کسانی که در مجموعه کتابخانه‌های کشور در حال خدمات‌رسانی به ملت هستند. حوزه نشر و کتاب دارای مشکلاتی جدی است و این دولت وظیفه خود می‌داند که این مشکلات را پاسخگو باشد.

وی افزود: اولین اقدامی که در هفته گذشته انجام خواهم داد، برگزاری یک جلسه با برترین‌های چاپ و نشر و حوزه کتاب و همچنین روسای اصناف کتاب، نهادهای صنفی و اتحادیه‌های متعددی که در این حوزه فعال هستند تا مشکلات آن‌ها در این حوزه را بررسی کنیم. خوشبختانه در حوزه مالیات و بیمه کتابفروشان قدم‌های خوبی برداشته شده و تلاش من بر این است تا در این مدتی که در خدمت اصحاب فرهنگ هستیم، به‌عنوان فردی که سالیان گذشته در حوزه کتاب، کتابخانه، نشر و تألیف فعالیت داشته‌ام، بخشی از مشکلات آن‌ها را حل و فصل کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از همین نقطه به شما وعده خواهم داد تا همه توان خود را برای حل مشکلات ناشران کتابفروشان  و چاپخانه‌ها و همه کسانی که در این زنجیره نشر حضور دارند، به‌کار ببندم. اما یک نکته اساسی داریم که حل آن از عهده بنده و وزارت ارشاد به تنهایی خارج است و همه نهادها و نظام فرهنگی باید با همه توان برای حل مسئله اصلی حوزه کتاب به میدان بیایند و آن هم مسئله کتابخوانی است.

صالحی امیری با اشاره به پایین بودن سرانه کتابخوانی در ایران اظهار کرد: ما باید برای رسیدن به قله‌های توسعه، الزاما کتابخوانی را در سبد مصرف فرهنگی جامعه قرار بدهیم. برای این‌کار باید از مهدکودک، مدرسه، دانشگاه، صدا و سیما تا همه نخبگان و همه فرهیختگان بخواهیم که در این حوزه احساس مسئولیت کنند و وارد میدان شوند.

وی ادامه داد: شما و ما به خوبی می‌دانیم که جامعه‌ای که کتابخوان نیست در روح معنویست، روح فضیلت در آن احیا نخواهد شد، اساسا کتابخوانی با فضیلت، با اخلاق‌گرایی با معرفت‌گرایی و همگرایی و همدلی و همنوایی یک رابطه وثیق دارد؛ جوامعی که کتابخوانی در آن‌ها به‌عنوان یک فرهنگ دائمی است، جوامعی هستند که در آن‌ها آسیب‌های اجتماعی کمتری مشاهده می‌شود و جوامعی که در آن‌ها کتابخوانی کمتر جریان دارد، جوامعی هستند که در آن‌ها معضلات فرهنگی و اجتماعی بیشتر دیده می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه ایران برای عبور از چالش‌های فرهنگی اجتماعی، نیازمند بازگشت به کتاب و کتابخوانی است و این رسالت همه از جمله صدا و سیما، خانواده‌ها، آموزش پرورش و وزارت ارشاد است و دولت هم حمایت‌های خود را برای این حوزه همراه خواهد داشت.

صالحی امیری در ادامه با بیان این‌که مسئله قیمت کتاب مسئله‌ای جدی است، افزود: ما در جلساتی که از شنبه با اصحاب نشر آغاز می‌کنیم، به تدریج نسبت به حل آن‌ها اقدام خواهیم کرد. قاچاق کتاب به همان میزانی که هست باید طرح مسئله کرد و بیان کردن  آن خارج از واقعیت موجود، نوعی لطمه به اصحاب نشر است.

وی ادامه داد: درباره تعداد محدود افرادی که عمل غیراخلاقی انجام دادند با هماهنگی‌هایی که با قوه قضاییه و نیروی انتظامی خواهیم داشت به سرعت این مسئله را پیگیری خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد که عده‌ای سودجو بتوانند مسیر تحول و تکاملی که کتابفروشی‌ها با امید آغاز کردند، ویران کنند. اما واقعیت این است که این تعداد بسیار بسیار محدود و انگشت‌شمار هستند و ما در جسات مشترکی که با قوه قضاییه و نیروی انتظامی خواهیم داشت، جلوی این‌گونه حرکات را خواهیم گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ممیزی کتاب نیز اظهار کرد: در حوزه ممیزی کتاب، آن چیزی که در سه سال گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حاکم بود، براساس قانون، محور باقی خواهد ماند و سیاست قطعی دولت و مبنای عمل ما در حوزه ممیزی اعم از کتاب و نشر و فیلم و تئاتر و همه حوزه‌های فرهنگی، قانون است و از رفتارهای سلیقه‌ای به شدت پرهیز می‌کنیم.

صالحی امیری پس از دیدار با جمعی از کتابفروشان راسته انقلاب، به سمت خیابان کریمخان رفت تا دیدار خود با کتابفروشان این راسته را از کتابفروشی چشمه آغاز کند. در این دیدار حسن کیائیان مدیر انتشارات چشمه، با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی نشر گفت: ما هرساله حدود 420 کتاب چاپ و منتشر می‌کنیم که بخشی از این کتاب‌ها که از آثار پرفروش ما هستند، توسط برخی افراد سودجو به‌صورت غیرقانونی چاپ و فروخته می‌شود.

وی با اشاره به بهای بالای اجاره کتابفروشی‌ها افزود: اگر می‌شد با همکاری شهرداری‌ها و بانک شهر شرایطی فراهم کرد که کتابفروشان بتوانند برای راه‌اندازی کتابفروشی‌های جدید بتوانند از تسهیلات ویژه‌ای مانند اجاره به شرط تملیک استفاده کنند، کمک بسیاری برای نزدیک‌تر شدن نسبت کتابفروشی‌ها و ناشران صورت می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه هیأت همراه، پس از حضور در کتابفروشی‌ اساطیر و دیدار با کریم جربزه‌دار، به کتابفروشی ثالث رفتند. محمدعلی جعفریه، مدیر نشر ثالث در این دیدار درباره برخی مشکلات موجود مانند وضعیت مالیات، قیمت بالای برق و بیمه کارکنان، اظهار کرد: در حال حاضر صنعت نشر با مشکلات زیادی روبه‌رو است، اما بزرگترین مشکل ما نبود ویترین است که امیدواریم با تدبیر و درایت وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی این مشکل برطرف شود.

در این دیدار صالحی امیری گفت: مشکلات حوزه نشر رصد شده و به‌زودی برای حل این مشکلات اقداماتی انجام خواهد شد.
همچنین مجید غلامی جلیسه در گفت‌وگو با جعفریه عنوان کرد: سیدعباس صالحی در سندی با عنوان «اقتصاد نشر» مشکلات صنعت نشر را بررسی کرده که این سند به‌زودی تقدیم وزیر خواهد شد و در آن تمام نیازهای واحدهای مختلف نشر سنجیده شده است.

مقصد بعدی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه کتابگردی، شهر کتاب مرکزی بود که مهدی فیروزان، مدیر عامل موسسه شهرکتاب و مژگان امجد، مدیر شهر کتاب مرکزی به معرفی بخش‌های مختلف و فعالیت‌های این موسسه پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها