سه‌شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
نقش پررنگ کتاب در معرفی الگوی بانوی ایرانی به جامعه/ یادداشت رحیم مخدومی

رحیم مخدومی، نویسنده حوزه دفاع مقدس معتقد است که به جای صرف هزینه‌های گزاف برای معرفی الگوی بانوی ایرانی، می‌توان کتاب‌هایی چون «مگر چشم تو دریاست!» را به جامعه معرفی کرد. این اثر سبک زندگی ایرانی، اسلامی و دیگر پیام‌های اخلاقی را به صورت نامحسوس به مخاطب منتقل می‌کند.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- رحیم مخدومی، نویسنده دفاع مقدس: خانواده جنیدی خانواده‌ای مستعد حماسه و حماسه‌‌آفرینی هستند. وقتی مطالعه «مگر چشم تو دریاست!» را آغاز کردم، نتوانستم کنارش بگذارم. آن‌قدر سوژه‌ این کتاب به نظرم «ناب» آمد، که جزء به جزء آن را خواندم.

این اثر نه‌تنها از آثار شناخته‌شده و مشهور دفاع مقدس چیزی کم ندارد، بلکه از بعضی از آنها یک سروگردن بالاتر است. به مسئولان فرهنگی کشور پیشنهاد می‌کنم برای رونق کتابخوانی این کتاب را مورد توجه قرار دهند.

برخی کتاب‌های پرحجم که با شمارگان صدهزاری منتشر می‌شوند به دلیل حجم زیاد و مطالب اضافی‌شان کمتر خوانده می‌شوند حتی می‌توان بی آن‌که اصل موضوع آسیب ببیند، حجم قابل توجهی از این کتاب‌ها را کم کرد. درباره کتاب «مگر چشم تو دریاست!» باید بگویم که جواد کلاته‌عربی توانسته‌ است بدون پرداختن به حواشی زائد و هیچ نکته اضافی به موضوع اصلی بپردازد و ماجرای زندگی خانواده جنیدی را مطرح کند. از این رو نگارش این کتاب را کاری بزرگ می‌دانم.

زحمات نویسنده در سطر به سطر کتاب هویداست. کلاته‌عربی مصاحبه‌های صحیح و اصولی با بتول جنیدی و افراد نزدیک خانواده جنیدی داشته است. به‌راستی می‌توان تحقیق درست و مصاحبه‌های حرفه‌ا‌ی را از نقاط قوت این کتاب دانست.

با شناختی که از خانواده زنده‌یاد حجت‌الاسلام جنیدی دارم، می‌دانم ملاحظات خودشان را برای بیان خاطرات دارند. با این وجود، از سطرهای کتاب پیداست نویسنده در مقام محقق حوصله به خرج داده و توانسته اعتماد راویان را جلب کند.

تجربه سی‌ساله من در ادبیات دفاع مقدس مانع از آن می‌شود که بخواهم بی‌دلیل از اثری تمجید کنم اما باید دانست که پیش از کلاته‌عربی، نویسندگان دیگری نیز برای گردآوری این خاطرات به راوی مراجعه کرده بودند و هیچ اثری نتوانسته ‌بود حق مطلب را ادا کند.

می‌توان به کتاب «مگر چشم تو دریاست!» از زاویه دیگری هم نگریست. هر سال هزینه‌های گزافی برای برخی پروژه‌ها صرف می‌شود که قرار است زن ایرانی را به خودمان و به دنیا معرفی کنند. با دقت نظر می‌توان دریافت که الگوهای زن مسلمان ایرانی، بانوانی چون حاج خانم جنیدی‌ها هستند. این کتاب، تصویری بسیار مقاوم و مثبت از یک بانوی مسلمان ایرانی ارایه می‌دهد. سبک زندگی ایرانی اسلامی و مباحث اخلاقی و تربیتی از دیگر پیام‌های نامحسوسی است که در کتاب «مگر چشم تو دریاست!» آمده و به جرات می‌توان گفت که «مگر چشم تو دریاست!» کار صدها منبر را انجام می‌دهد.

هرچند اندک خاطرات تکراری هم در این کتاب دیده می‌شود اما در نگاه کلی می‌توان گفت کلاته‌عربی به خوبی از پس تدوین خاطرات پراکنده و مطالب متنوع مطرح شده برآمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها