نخستین سفرنامه اربعین با عنوان «درنگی در نجف» حاصل سفر زیارتی جواد کلاته عربی از سوی انتشارات احیا روانه بازار نشر میشود.
وی از «انتشارات احیا» به عنوان ناشر این کتاب یاد کرد و افزود: این کتاب تا هفته آینده و در روزهای نزدیک به آیین اربعین امام حسین(ع) منتشر میشود و قرار است به زودی مراسم رونمایی آن نیز برگزار شود.
این نویسنده کتابهای دفاع مقدس درباره این سفرنامه توضیح داد: سال 1394 به عنوان خادم از طریق یکی از مراکز خدمترسان مراسم اربعین برای کار در موکب امیرالمؤمنین (وابسته به آستان امیرالمؤمین(ع) در نجف عازم مراسم اربعین شدم و ضمن فعالیت در موکب، دو بار به کربلا رفتم و در پیادهروی نیز شرکت داشتم. این سفر، نخستین سفرم به عراق و برایم جذاب بود. این کتاب در واقع شرح دقایق حضورم در مراسم پیادهروی اربعین سال 94 در شهرهای نجف، کوفه و کربلا به عنوان یک زائر و خادم است.
نویسنده «مگر چشم تو دریاست!» درباره شیوه پرداختنش به موضوع اربعین در این کتاب اظهار کرد: کوشیدم فضاهای گوناگونی را در این سفرنامه به تصویر بکشم. از سویی حال و هوا و رفتارشناسی زائران شرکتکننده در مراسم پیادهروی و خادمان ایرانی و عراقی مراسم اربعین و از سوی دیگر، توصیف کامل مکانهای زیارتی در کربلا و نجف و کوفه مثل (حرمهای مطهر امام علی(ع)، امام حسین و حضرت عباس(ع)، تل زینبیه، خیمهگاه، مسجد کوفه، خانهی حضرت علی(ع)، بینالحرمین، قبرستان وادیالسلام و ...) تصویر شدهاند.
به گفته کلاته عربی، بیان حال و هوای زائرهای حرم امامان و مکانهای زیارتی در کربلا، نجف و کوفه و رفتارشناسی آنها، توصیف و تصویر نمادهای مراسم پیادهروی مثل موکب، عمود، چای، قهوه، جادهِ کربلا نجف، پرچم و ...، درگیر کردن قوه احساس و تعقل خواننده برای پذیرش یک سفر زیارتی به عراق با قبول سختیهایش، بیان دغدغههای نگارنده در واکنش با اتفاقات، آدمها، مکانها و ... دیگر نکاتی است که در این کتاب به آنها اشاره شده است.
وی ادامه داد: برای نوشتن این سفرنامه از مکانهای مختلف و اتفاقها و موضوعاتی که تصویربرداری کردم و در نگارش کتاب از آنها بهره بردم.
این نویسنده در پاسخ به این پرسش که آیا پیش از نگارش «درنگی در نجف» سفرنامهای درباره اربعین مطالعه کرده بودید؟ گفت: نه چون هیچ سفرنامهای وجود نداشت. فقط یه کار دانشجویی انجام شده بود البته امسال یقینا سفرنامههای بسیاری به چاپ خواهد رسید.
کلاته عربی درباره شیوه برخورد عراقیها با زائران ایرانی کربلا با وجود جنگ تحمیلی هشتساله اظهار کرد: آنها زائران را به ملیتهایشان نمیبینند و فقط به عنوان زائر به آن ها احترام میگذارند و خدمت میکنند. به ندرت بی احترامی از آنها دیدهایم.
نظر شما