سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
جلیسه: نگاه ما در برگزاری برنامه‌های هفته کتاب مردمی کردن فعالیت‌های خانه کتاب است / استفاده از ظرفیت نهادهای مختلف با محوریت کتاب

مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و دبیر هفته کتاب با تشریح شاخص‌ترین برنامه‌‌های بیست و چهارمین دوره هفته کتاب گفت: نگاه ما در برگزاری برنامه‌‌های هفته کتاب مردمی کردن فعالیت‌های خانه کتاب است و خوشبختانه در برنامه‌های هفته کتاب امسال شاهد رشد و افزایش مشارکت مردمی بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری بیست و چهارمین دوره هفته کتاب، سه‌شنبه (18 آبان‌ماه) با حضور مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و دبیر هفته کتاب و جمعی از اصحاب رسانه در محل برگزاری بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.

غلامی جلیسه در این نشست طی سخنانی گفت: یکی از اتفاقات خوبی که از سال گذشته در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایه‌ریزی شد، ایجاد دبیرخانه دایمی هفته کتاب در موسسه خانه کتاب بود و بنابر این شد تا فرایند برنامه‌های این هفته را در دبیرخانه ستادی در موسسه خانه کتاب دنبال کنیم؛ براین اساس بنده و همکارانم در موسسه خانه کتاب پس از پایان هفته کتاب سال گذشته برنامه‌ها و رایزنی‌های مختلفی را برای هم‌افزایی بیشتر در طراحی و اجرای برنامه‌های بیست و چهارمین دوره هفته کتاب آغاز کردیم.

دبیر هفته کتاب با تأکید بر جنبه ملی هفته کتاب، عنوان کرد: ما از سال گذشته تاکید داشتیم که هفته کتاب یک هفته ملی است و تمام توجه ما باید به این سمت برود که برنامه‌های ملی در گستره ملی برگزار شود. در این جهت یکی از شاخص‌ترین اتفاقاتی که در سال گذشته در هفته کتاب پی‌ریزی شد، بحث استفاده از ظرفیت نهادهای مختلف با محوریت کتاب بود.

وی در این‌باره توضیح داد: در سال گذشته طی رایزنی‌هایی که با انجمن سینمای جوان داشتیم، روزی را به‌عنوان روز «کتاب و سینما» انتخاب کردیم؛ همچنین جایزه‌ای را در بخش جنبی جشنواره فیلم کوتاه تهران با محوریت کتاب راه‌اندازی شد که امسال دومین دوره آن در دست اجرا است. نخستین دوره این جایزه در سال گذشته حدود 10 فیلم در این بخش مشارکت کردند و خوشبختانه امسال این عدد به 70 فیلم رسیده که این افزایش هفت برابری از مشارکت فیلمسازان جوان برای ساخت آثاری با محوریت کتاب نشان‌دهنده ریل‌گذاری صحیح در این حوزه بوده است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا در هفته کتاب گفت: امسال به دلیل تداخل ایام هفته کتاب با اربعین برنامه‌های این هفته کمی زودتر آغاز شده تا امروز بیش از 10 هزار برنامه در سراسر کشور با محوریت کتاب به ما گزارش شده که خوشبختانه از تنوع موضوعی و جغرافیایی مختلفی برخوردار است.

دبیر هفته کتاب با اشاره به افزایش روزهای هفته کتاب در سال جاری اظهار کرد: برنامه‌های ما در هفته کتاب عملا از روز چهارشنبه 19 آبان‌ماه به‌طور رسمی آغاز می‌شود با برگزاری آیینی با عنوان روز «کتاب و سینما» در مجتمع پردیس سینمایی چارسو که همزمان با این روز نمایشگاهی با عنوان «کتاب و سینما» نیز در این محل افتتاح خواهد شد که اتفاق مبارکی در همکاری‌های مشترک میان خانه‌ کتاب و انجمن سینمای جوان است.

وی افزود: برگزاری نشست تخصصی با حضور صاحبنظران عرصه کتاب و سینما از ساعت 19 الی 21، رونمایی از بسته کتاب و فیلم با عنوان «پسرک چشم‌آبی» و اهدای جایزه به شایستگان تقدیر بخش جنبی سینما و کتاب از دیگر برنامه‌های روز چهارشنبه در پردیس چارسو خواهد بود که کار مشترکی از موسسه خانه کتاب و انجمن سینمای جوان است. همچنین امسال به مناسبت سی و سومین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران، مبلغ 33 میلیون تومان برای چهار فیلم برگزیده این جشنواره درنظر گرفته شده که سه اثر شایسته تقدیر و یک اثر منتخب همزمان با اختتامیه این جشنواره در روز 22 آبان‌ماه اهدا می‌شود.

غلامی جلیسه ادامه داد: پنجشنبه 20 آبان جشنواره «با من بخوان» با مشارکت موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برگزار می‌شود؛ همچنین در روز شنبه 22 آبان در ساعت 9 صبح با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سایر ارگان‌ها برنامه‌ تجدید میثاق با آمان‌های امام خمینی (ره) را داریم که از همه فعالان حوزه کتاب دعوت می‌کنیم در این برنامه حضور پیدا کنند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب برگزاری آیین پایانی «کتاب سال معلولین» را از دیگر برنامه‌های در دست اجرا در یکشنبه 23 آبان برشمرد و گفت: توجه به معلولین به‌عنوان بخش مهمی از جامعه مدنی ما از جمله برنامه‌های در دستور کار ما است؛ هم معلولینی که نویسنده هستند و هم نویسندگانی که درباره معلولین می‌نویسند.

دبیر هفته کتاب با اشاره به دیگر برنامه‌های این هفته عنوان کرد: دوشنبه 24 آبان آیین گشایش دومین دوره نمایشگاه تخصصی «کتاب و هنر» را با همکاری فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران خواهیم داشت. همچنین پنجمین برنامه از سلسله برنامه‌های عصر کتاب که به آیین تکریم مترجم توانا، عبدالله کوثری اختصاص دارد، به منظور قدردانی از 50 سال فعالیت در حوزه ترجمه در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار خواهد شد.

وی برگزاری همایش روز کتابدار به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و افتتاح طرح «پاییزه کتاب» را از دیگر برنامه‌های روز دوشنبه 24 آبان عنوان کرد و افزود: طرح «پاییزه کتاب» که از 24 آبان تا 24 آذرماه در کتابفروشی‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد. این طرح در ادامه طرح‌های پیشین به منظور حمایت از کتابفروشی‌ها و توزیع عادلانه یارانه کتاب در بیش از 600 کتابفروشی در سراسر کشور آغاز خواهد شد. خوشبختانه در این دوره مشارکت خوبی از سوی کتابفروشان را شاهد بودیم، نه تنها از نظر فروش کتاب بلکه از نظر ترویج کتابخوانی که با برنامه‌های متنوعی به استقبال از این طرح خواهند رفت.

غلامی جلیسه برگزاری آیین پایانی بیست و سومین دوره کتاب سال دانشجویی در روز سه‌شنبه 25 آبان و آیین پایانی جشنواره مروجان کتابخوانی و اکران دو فیلم برگزیده جشنواره فیلم کوتاه تهران در سرای کتاب موسسه خانه کتاب در روز چهارشنبه 26 آبان‌ماه، اختتامیه جایزه ادبی هنری سیلک و برنامه کتابگردی را در روز پنجشنبه 27 آبان‌ماه و آیین پایانی جشنواره شیرازه در روز جمعه 28 آبان‌ماه را از دیگر برنامه‌های این هفته عنوان کرد.  

وی ادامه داد: ما برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی را در دست اجرا داریم که نزدیک به دو هزار باشگاه کتابخوانی را در سراسر کشور افتتاح خواهیم کرد که بیشتر این باشگاه‌ها توسط گروه‌های مروج کتابخوانی ایجاد شده است. البته تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی طرحی مختص به هفته کتاب نیست و برنامه‌های آن در طول سال اجرا می‌شود. اجرای طرح «زنگ کتابخوانی» در مهدکودک‌های سراسر کشور از دیگر طرح‌هایی است که با همکاری سازمان بهزیستی از هفته کتاب آغاز خواهد شد و دوشنبه هر هفته در مهدکودک‌های سراسر کشور به اجرا در می‌آید.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب تاکید کرد: نگاه ما در برگزاری برنامه‌‌های هفته کتاب، مردمی کردن فعالیت‌های خانه کتاب است و خوشبختانه در برنامه‌های هفته کتاب امسال شاهد رشد و افزایش مشارکت مردمی بوده‌ایم. امیدواریم برنامه‌‌های امسال با کیفیتی به مراتب بیشتر برگزار شود، چراکه فعالیت‌های مردمی براساس تکلیف اداری انجام نمی‌شود، بلکه با ذوق و شوق و میل باطنی صورت می‌پذیرد.

غلامی جلیسه در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره میزان بودجه اختصاص یافته به برگزاری برنامه‌های هفته کتاب در سال جاری گفت: امسال نسبت به سال گذشته خوشبختانه کاهش بودجه نداشتیم و با وجود تنگناهای مالی که همه دستگاه‌ها با آن دست به گریبان هستند، تمام توان خود را به‌کار گرفتیم تا امسال نه تنها افت برنامه نداشته باشیم، بلکه برنامه‌های جدیدی به برنامه‌های پیشین اضافه کنیم. این موضوع نشان‌دهنده این است که مسائل مالی نمی‌تواند در اجرای برنامه‌های مردمی با محوریت کتاب تاثیر چندانی داشته باشد.

دبیر هفته کتاب تصریح کرد: هفته‌ کتاب یک مطالبه ملی بوده و هست که مقام معظم رهبری نیز عنایت خاصی به هفته‌ کتاب داشته و دارند و همواره از نهادهای مسئول مطالبه و تکلیف کرده‌اند که هفته کتاب را جدی بگیرند و دنبال کنند. خوشبختانه این عنایت جایگاه خاصی را برای هفته کتاب ایجاد کرده است. باید توجه داشته باشیم که هفته کتاب به‌عنوان یک هفته ترویجی مطرح است و قرار نیست که ما در این هفته همه ایران را کتابخوان کنیم. بر این اساس شعار امسال هفته کتاب را «ایران می‌‌خواند» انتخاب کردیم که سعی در تهییج مردم به مطالعه دارد.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر مشارکت و همکاری صدا و سیما در پوشش برنامه‌های هفته‌ کتاب گفت: خوشبختانه امسال شاهد همکاری خوبی از سوی بخش صدا بوده‌ایم و تاکنون برنامه‌سازی‌ها و مصاحبه‌های بسیاری از سوی شبکه‌های رادیویی مختلف به مناسبت هفته کتاب داشته‌ایم، اما در بخش سیما همچنان این گله وجود دارد که به نسبت اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی برنامه‌سازی متناسبی در بخش سیما صورت نگرفته که البته امیدواریم با آغاز هفته کتاب بخش سیما نیز همچون بخش صدا همت ویژه‌ای در پوشش برنامه‌های کتابخوانی داشته باشد.

غلامی جلیسه در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر برنامه‌های در دست موسسه خانه‌ کتاب برای مشارکت نهادهای مختلف و درگیر کردن سازمان‌های دیگر در حوزه کتابخوانی توضیح داد: آموزش و پرورش، وزارت علوم، ارتش، سپاه، نیروی دریایی برنامه‌های خوبی در حوزه کتاب طراحی کرده‌اند که بدون چشمداشت به اجرای آن‌ها در هفته کتاب اقدام می‌کنند. همچنین انجمن معلولان، موسسه پژوهشی تاریخ کودک و جهاد دانشگاهی از جمله مراکزی هستند که امسال همکاری موثری در برنامه‌ریزی حوزه کتاب با آن‌ها داشتیم و مراکز بسیاری امسال به برگزاری این برنامه‌ها کمک کرده‌اند.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: خوشبختانه امسال شهر نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب ایران همکاری بسیار خوبی در برگزاری برنامه‌های این هفته با ما داشته که سعی می‌کنیم این برنامه‌ها را ستادی‌تر و با قوت بیشتر اجرا کنیم. افتتاح هفته کتاب امسال در پایتخت کتاب ایران برگزار خواهد شد که این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم تا بتوانیم از این پس از ظرفیت شهرهای دیگر در حوزه کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم.

در پایان این آیین از پوستر بیست و چهارمین دوره هفته کتاب نیز رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها