انتشارات دانشگاه صنعتی شریف چهار عنوان کتاب جدید در موضوعات کنترل مدرن، برق، بتن و مدارهای میکروالکترونیک را به بازار نشر دانشگاهی عرضه کرده است.
کنترل مدرن، تئوری و کاربرد
کتاب «کنترل مدرن، تئوری و کاربرد» نوشته دکتر محمدعلی معصومنیا، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف است. نویسنده در این اثر علاوه بر بررسی موضوع سیستمها در دامنه زمان، مخاطب را با مفاهیمی مانند فضای حالت، متغیرهای حالت، دسترسپذیری، رؤیتپذیری، فیدبک حالت، رویتکننده حالت، کنترلکننده مبتنی بر مدل و رگولاتور بهینه خطی آشنا میکند.
مولف در بخشهای مختلف تلاش کرده تا ارتباط بین مفاهیم و روشهای ارائه شده و روشهای مبتنی بر بررسی سیستمها در دامنه فرکانس که در درس «کنترل خطی» مورد بررسی قرار میگیرد، تشریح کند.
محتوای این اثر 12 فصلی، در تدریس درس کنترل مدرن، گرایش کنترل دوره کارشناسی مهندسی برق مورد استفاده قرار میگیرد. مفاهیم اصلی این کتاب در دیگر گرایشهای دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد برق، بهویژه گرایش قدرت، مخابرات سیستم و مهندسی پزشکی، و همچنین دیگر رشتههای مهندسی از قبیل مهندسی مکانیک، مهندسی هوا-فضا و مهندسی شیمی نیز بسیار کاربرد دارد.
«کنترل مدرن، تئوری و کاربرد» در 500 صفحه به بهای 35 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
مشارکت منابع تجدیدپذیر در بازار برق
«مشارکت منابع تجدیدپذیر در بازار برق» تالیف جمعی جوان ام. مرالس، آنتونیو جی. کونخو، هنریک ماسن، پیر پینسون، مارکو زوگنو است. ترجمه این اثر نیز به همت مشترک دکتر مهدی احسان، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، دکتر زینب غفرانی جهرمی، دکتر شقایق یوسفی و مهندس آرمان الهیاری صورت گرفته است.
نویسندگان معتقدند که بازار برق و توجه به منابع تجديدپذير انرژی در طی دو دهه گذشته دو عامل اصلی در ايجاد دگرگونیهای اساسی در ساختار فنی و روشهای مديريت، بهرهبرداری، كنترل، حفاظت و برنامهريزی سيستمهای انرژی الكتريكی شده است؛ علاوه براین روشهای قبلی بهرهبرداری و مديريت و برنامهريزی سيستمهای انرژی الكتريكی در ساختارهای جديد و تغيير شكليافته كاربرد ندارد. در ساختار جديد با مسائل تازهای نظير اداره بازار، استراتژی شركت در بازار برای توليدكننده، نحوه پاسخ مصرفكنندگان، مديريت ريسک و غيره روبهرو هستيم؛ بنابراین از نظر علمی برای تحليل و حل اين مسائل نيز با پديده نبود قطعيت بيشتر در اطلاعات اوليه لازم، روبهرو خواهیم بود.
مولفان همچنین درباره دلایل نبود قطعیت آوردهاند که «قسمتی از اين نبود قطعيتهای تازه، ناشی از نبود اطمینان خاطر در ميزان توليد منابع تجديدپذير و رفتار بازار است كه نياز به الگوريتمها و روشهایی تازه دارد. اين روشها و الگوريتمها موضوع اصلی تعداد زيادی از مقالات و تحقيقات علمی جديد در سيستمهای انرژی الكتريكی است كه حسب مورد به تجزيه و تحليل و ارائه راه حل برای اين مسائل نو در سيستمهای قدرت میپردازند. اين كتاب میتواند بهعنوان منبع درسی در معرفی اين روشها و الگوريتمها كه بیتردید در آينده بايد تكميل شود، مورد استفاده قرار گيرد.»
«مشارکت منابع تجدیدپذیردر بازار برق» با شمارگان نسخه در 656 صفحه به بهای 50 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف به بازار نشر تخصصی عرضه شده است.
طراحی سازههای بتنی پیشتنیده
«طراحی سازههای بتنی پیشتنیده» نوشته دکتر علیرضا خالو، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف است.
نویسنده در این کتاب به مشکلات ضعف مقاومت کششی بتن پرداخته و آورده است: «از زمانی که بتن بهطور گسترده بهعنوان مصالح ساختمانی بهکار گرفته شد، ضعف مقاومت کششی آن همواره مشکلساز بوده است. فولاد بهعنوان نخستین راهحل بهکار گرفته شد و سپس با استفاده از پیشتنیدگی مساله ضعف بتن در کشش برطرف شد و از سال 1940 بهکارگیری فولاد مقاومت بالا مشکل اتلاف زیاد نیروی پیشتندیدگی را نیز حل نمود. از آن زمان تاکنون استفاده از بتن پیشتنیده در پلها و دهانههای بلند ساختمانها روزبهروز بیشتر میشود و در طی چند دهه اخیر استفاده از روشهای مختلف پیشتنیدگی در اتصالات و قابها و نیز درمقاومسازی سازهها مطرح شده و به اجرا درآمده است.»
نویسنده در این کتاب به طراحی سازههای بتنی پیشتنیده همچنین آنالیز و طراحی اعضای بتنی پیشتنیده براساس آییننامه ACI 318 پرداخته است. یکی از اهداف مولف، طرح ساده مباحث برای کاربرد راحتتر آن برای دانشجویان و مهندسان است. مخاطبان اصلی این کتاب دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی کارشناسیارشد و دکترای مهندسی عمران با گرایشهای سازه، زلزله، و سازههای هیدرولیکی هستند.
«طراحی سازههای بتنی پیشتنیده» با شمارگان در 218 صفحه، بهبهای 15 هزار تومان به همت انتشارات دانشگاه صنعت شریف عرضه شده است.
مدارهای میکروالکترونیک
ویرایش هفتم جلد نخست کتاب «مدارهای میکروالکترونیک» نوشته عادل اس صدرا، کنت سی اسمیت با ترجمه دکتر منوچهر احمدوند و دکتر عمادالین فاطمیزاده، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
ویرایش جدید با تغییرات زیادی از سوی مولفان در چهار قسمت شامل عناصر و مدارهای پایه، تقویتکنندههای مدار مجتمع، مدارهای مجتمع دیجیتال، و فیلترها و نوسانسازها تدوین شده است. براساس سرفصلهای جدید مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، قسمت نخست منطبق بر درس «الکترونیک یک» و قسمت دوم منطبق بر «الکترونیک دو» تشریح شده بنابراین کتاب در دو قسمت جداگانه ترجمه شده است.
علاوه بر حفظ رهیافت آموزشی 6 ویرایش قبلی، تغییرات متعددی در نحوه ساماندهی و پوشش مطالب انجام شده است. این تغییرات ساختاری، با هدف توجه به پیشرفتهای مستمر در فناوری که برخی از موضوعات را مرتبطتر و برخی دیگر را کم اهمیتتر کرده صورت گرفته است.
مباحث کتاب با معرفی مفاهیم پایه الکترونیک در فصل نخست آغاز میشود. سیگنالها، طیفهای فرکانسی، و شکلهای آنالوگ و دیجیتال آنها در این فصل ارائه شده است. فصل دو درباره تقویتکنندههای عملیاتی، مشخصههای پایانهای، کاربردهای ساده، و محدودیتهای عملی آنهاست. فصل سوم نیز نگاهی اجمالی مفاهیم نیمهرسانا را برای درک عملکرد دیودها و ترانزیستورها در فصلهای بعد ارائه میدهد. نخستین عنصر الکترونیک، یعنی دیود، در فصل چهارم معرفی شده و اساس مدارهای الکترونیک مطالعه دو نوع ترانزیستور است. موضوعاتی مانند دوقطبی، بررسی یکپارچهای از تقویتکنندههای ترانزیستوری و ماس تشریح شده است. مخاطب بعد از مطالعه قمست نخست برای مطالعه تقویتکنندههای مدار و مدارهای مجتمع دیجیتال آمادگی پیدا میکند. مدرسان درسهای الکترونیک مخاطب اصلی این کتاب هستند.
ویرایش هفتم جلد نخست کتاب «مدارهای میکروالکترونیک» با شمارگان یکهزار نسخه در 524 صفحه به بهای 40 هزار تومان از سوی انتشارات صنعتی شریف به بازار نشر تخصصی عرضه شده است.
نظر شما