چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
سومین شماره از فصلنامه تخصصی «کاغذ رنگی» منتشر شد

فصلنامه تخصصی «کاغذ رنگی» که در حوزه ادبیات فارسی و معرفی چهره‌های ادبی ایران و جهان فعالیت می‌کند، در سومین شماره طی ویژه‌نامه‌ای به زندگی و آثار اوکتاویو پاز، شاعر، نویسنده و منتقد مکزیکی پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سومین شماره از فصلنامه تخصصی «کاغذ رنگی» به سردبیری سعیده خجسته‌پور در هفت بخش «آغاز سخن»، «ویژه‌نامه»، «گفت‌وگو»، «چهره‌های ادبی»، «کتابخانه»، «هنرهای تجسمی»، «سفرنامه» با مطالبی از منصور ثروت، امیر نادرالهی، فواد نظیری، سارا نعیما، سعیده خجسته‌پور، دلارا یاوری، حسام‌الدین خجسته‌پور، پریسا احدیان و نوشین زراعتی منتشر شد.
 
سعیده خجسته‌پور، سردبیر این نشریه در بخش «آغاز سخن» درباره محتوای این فصلنامه آورده است: «در این شماره ویژه‌نامه اوکتاویو پاز، شاعر، نویسنده، دیپلمات و منتقد مکزیکی را پیش‌‌رو دارید که در آن بیوگرافی و گفت‌وگویی منتشر نشده از پاز و متن کامل سخنرانی وی در هنگام دریافت جایزه نوبل ادبیات در سال 1990 و منتخبی از اشعارش مطرح می‌شود.»

همچنین در سومین شماره فصلنامه «کاغذ رنگی» گفت‌وگوهایی ویژه در بخش‌های متفاوت ارائه شده، علاوه بر آن نشست و گفت‌وگویی با دکتر شیوا دولت‌آبادی، روانشناس و پژوهشگر حوزه روانشناسی، با حضور دکتر عطا شیرازی و علی دهباشی داشتیم که با فعالیت و زندگی ایشان بیشتر آشنا می‌شویم. در بخش‌چهره‌های ادبی گفت‌وگوی اختصاصی ادیب، نویسنده و چهره برجسته زبان و ادبیات فارسی، دکتر محمد استعلامی آورده شده که استاد درباره دو کتاب ارزشمندشان با عنوان «درس حافظ» و حافظ به گفته حافظ» توضیحاتی مبسوط و جدید به ما ارائه می‌دهند.
 
در بخش هنرهای تجسمی هم دیداری صمیمی در «آشیان نقش و مهر» استاد حسین محجوبی، طراح و نقاش فضاهای سبز، با محوریت زندگی شخصی، آثار و نقاشی‌هایشان و همچنین کتاب نفیس ایشان داشتیم. در جست‌وجوی شمس پرنده به کاخ سعدآباد رفتیم و روایت بانو پری صابری، کارگردان تئاتر، نمایشنامه‌نویس و نویسنده را از دیدار با شمس و مولانا شاهد بودیم و گفت‌وگویی کوتاه با ایشان داشتیم. همچنین در این شماره فصلی با عنوان «سفرنامه» گشوده شده که در اولین مطلب «سفر به اسکاندیناوی» نوشته نوشین زراعتی ارائه شده است.»
 
در بخشی از ویژه‌نامه این نشریه که به گفت‌وگویی منتشر نشده از اوکتاویو پاز اختصاص دارد، پاز در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره این‌که «کدام‌یک از مجله‌هایی که منتشر کردید، نقطه عطفی نسبت به بقیه به شمار می‌رود؟» می‌گوید: «در وهله اول، ادبیات به معنای واقعی؛ یعنی ادبیاتی که در مقابل قدرت‌های اجتماعی قرار گیرد، نه فقط اینکه در برابر دولت قرار گیرد، بلکه با احزاب و قدرت‌های انحصار طلب اقتصادی نیز مقابله کند. معتقدم که مجله «ووئلتا» همین نگاه انتقادی را به انحصارطلبان اقتصادی داشته است. از آنجایی که همه ما وارث سنت ادبیات آمریکای لاتین هستیم، بنابراین مجله‌ای که نگاه انتقادی داشته باشد، در میان مردم محبوب‌تر است. یعنی مجله‌هایی که می‌خواهند کاری متفاوت انجام دهند. و قصد دارند جامعه و مردم را تغییر دهند. همچنین باید به انتقاد اخلاقی از جامعه، برای یافتن جامعه‌ای آزادتر بها دهیم. نوع نگرش ما همیشه افق‌های تازه‌ای را برای جهان روشن کرده است.»

سومین شماره از فصلنامه «کاغذ رنگی» به سردبیری سعیده خجسته‌پور در 112 صفحه، به بهای 10 هزار تومان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها