یکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳
صالحی: ارتباطات بین‌المللی متقابل در حوزه نمایشگاه‌های کتاب افزایش یافته است / حمایت از ناشران خارجی برای انتشار آثار ایرانی

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فضای باز ارتباطی در دولت فعلی را فرصت خوبی برای حضور نمایشگاهی متقابل در عرصه کتاب عنوان کرد و گفت: روند ارتباطات بین‌المللی متقابل در حوزه نمایشگاه‌های کتاب در سال‌های اخیر افزایش یافته، به‌طوری‌که امروز بسیاری از کشورها برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران به‌عنوان مهمان ویژه در صف هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری «تشریح برنامه‌های غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت و بلگراد» یکشنبه (25 مهرماه) با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و مهرداد آگاهی، مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سالن کنفرانس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برگزار شد.
 
سیدعباس صالحی در این نشست به تشریح رویکردهای معاونت امور فرهنگ و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی برای حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت پرداخت و گفت: حضور ما در نمایشگاه کتاب فرانکفورت طی سه سال گذشته، یک حضور تجمیعی و باشکوه نسبت به گذشته بوده و امسال به‌عنوان چهارمین سال حضور در این نمایشگاه تلاش می‌کنیم تا این حضور تجمیعی را باشکوه‌تر از سال‌های پیش دنبال کنیم.

حضور فعال تشکل‌های نشر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

وی با اشاره به سیاست‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر فعال‌سازی تشکل‌های نشر و واگذاری امور به این تشکل‌ها افزود: در نمایشگاه کتاب فرانکفورت امسال پنج تشکل مهم حوزه نشر شامل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن نشر دانشگاهی، انجمن ناشران انقلاب اسلامی، انجمن ناشران دفاع مقدس و انجمن زنان ناشر، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های غرفه ایران را برعهده دارند.

صالحی کمیت و کفیت بروشورها و کتابچه‌های آماده شده برای معرفی صنعت نشر ایران و نویسندگان ایرانی در این نمایشگاه را مناسب و روبه رشد ارزیابی کرد و ادامه داد: نحوه ارائه‌ بروشورها و کتابچه‌ها و همچنین بحث غرفه آرایی و زیبایی بصری نکته دیگری است که امسال به آن توجه ویژه شده است و سعی شده زیبایی شرقی در آن نمود داشته باشد.
 
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزایش تعداد و مشارکت ناشران مستقل در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را از دیگر نقاط قوت حضور ایران در این نمایشگاه برشمرد و گفت: یکی از اقداماتی که می‌تواند به صنعت نشر ما کمک کند این است که ناشران حرفه‌ای ما با حضور در نمایشگاه فرانکفورت بتوانند در جریان و فضای صنعت نشر جهانی قرار بگیرند و همچنین بتوانند ارتباطات لازم برای ارتباط با این عرصه را فراهم کنند.

وی افزود: یکی دیگر از تلاش‌های ما این بوده که بتوانیم زمینه حضور ناشران، نویسندگان و خبرنگاران بیشتری را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت فراهم کنیم که البته برخی از این عزیزان با هزینه شخصی و برخی با حمایت‌های موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در این رویداد عظیم فرهنگی حاضر خواهند شد.

صالحی برگزاری نشست‌های فرهنگی کاربردی را یکی دیگر از برنامه‌های جدی غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت دانست و اظهار کرد: نشست‌های فرهنگی ما در فرانکفورت نباید «خود گوییم و خود کف زنیم» باشد. این نشست‌ها می‌تواند فرصت‌های ارتباطی با افرادی که در محیط نمایشگاه حاضر هستند را فراهم کند و خوشبختانه فهرست این نشست‌ها و اشخاص حاضر در آن‌ها نوید برگزاری نشست‌هایی مفیدتر و کاربردی‌تر نسبت به گذشته را می‌دهد.

نمایشگاه کتاب فرانکفورت محلی برای گردهمایی فعالان صنعت نشر
 
امیرمسعود شهرام نیا نیز در ادامه این نشست به تشریح برخی فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت پرداخت و گفت: نمایشگاه کتاب فرانکفورت بهعنوان یکی از نمایشگاه‌های مهم دنیا به محلی برای گردهمایی فعالان صنعت نشر تبدیل شده است و ما امسال نیز طبق روال سال‌های گذشته در شصت و هشتمین دوره این نمایشگاه حضور خواهیم داشت.

وی با اشاره به حضور متفاوت ایران در سه دوره گذشته این نمایشگاه ادامه داد: امسال یک غرفه 200 متری در سالن شماره پنج برای بخش بزرگسال و یک غرفه 40 متری در سالن شماه سه برای بخش کودک در اختیار داریم. براساس فراخوانی که منتشر کردیم، 11 ناشر در بخش بزرگسال و 6 ناشر در بخش کودک شرکت کرده‌اند؛ همچنین یک آژانس ادبی هم در بخش بزرگسال حضور دارد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران اظهار کرد: مجموع پنج تشکل حاضر در حوزه نشر، حدود یک‌هزار و 550 کتاب را در کنار کتاب‌های ارائه شده از سوی ناشران حاضر، ارائه می‌کنند. حداقل 10 نویسنده در نمایشگاه حضور خواهند داشت که برخی از آن‌ها برای هزینه‌های سفر، مورد حمایت ما بودند. علاوه بر مجموعه 17 ناشر و یک آژانس ادبی، حدود 200 نفر از فعالان نشر کشور نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

حمایت از انتشار آثار ایرانی از سوی ناشران خارجی
 
شهرام‌نیا همچنین درباره نشست‌های طراحی شده در غرفه ایران نیز گفت: مجموعاً 25 نشست در غرفه ایران برنامه‌ریزی شده که با حضور نویسندگان و مخاطب، به زبان‌های غیرفارسی برگزار خواهد شد که برخی از آن‌ها از سوی تشکل‌ها و برخی دیگر از سوی موسسه نمایشگاه‌ها فرهنگی برگزار خواهد شد. روزی را با عنوان «روز ایران» و روز دیگری را با عنوان «روز ادبیات کودک و نوجوان» با برنامه‌های مفصل‌تر و با حضور مسئولان فرهنگی برگزار خواهیم کرد.

وی معرفی و عرضه بسته «گرنت» را از اقدامات جدید در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برشمرد و عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های ما برای انتشار کتاب‌های ایران از سوی ناشران خارجی، این بود که چه حمایتی از این ناشران انجام می‌شد؟ پس از بررسی در معاونت فرهنگی آیین‌نامه‌ای برای حمایت از این اقدام طراحی شد و اعتباری تصویب شد و اولین‌بار در نمایشگاه کتاب فرانکفورت این موضوع را به‌صورت جدی پیگیری می‌کنیم و در این زمینه نشست‌های مختلفی را با ناشران و تشکل‌های نشر خارجی برگزار خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها