یکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
ازهری: نمایشگاه‌های استانی کتاب بهترین محیط برای تبادل بهترین آثار هستند / نمایشگاه‌های کتاب دائمی برگزار شوند

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «منادی تربیت» با بیان این‌که هیچ طرح و برنامه‌ دیگری نمی‌تواند نقش پُراهمیت نمایشگاه‌های استانی کتاب را در ترویج فرهنگ کتابخوانی ایفا کند، گفت: معتقدم علاوه بر برپایی نمایشگاه‌های کتاب در استان‌ها به‌صورت فصلی، باید نمایشگاه‌های کتاب دائمی نیز در استان‌ها برگزار شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ نمایشگاه‌های استانی کتاب هرساله به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و همکاری ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار می‌شوند. بدون تردید برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب این امکان را در اختیار مردم به‌ویژه آن‌هایی که در مناطق دوردست کشور زندگی می‌کنند، می‌گذارند تا با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند، اما نمایشگاه‌های استانی کتاب با همه فوایدی که دارند مورد نقد بسیاری از اهالی کتاب قرار گرفته‌اند. به این منظور «ایبنا» می‌کوشد در قالب سلسله گفت‌وگو با مدیران استانی، ناشران، کتابفروشان و دست‌اندرکاران برپایی این نمایشگاه‌ها، دیدگاه‌های مختلف اعم از موافقان و مخالفان برپایی این رویدادهای فرهنگی را بررسی کند.
 
حسن ازهری، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «منادی تربیت» در این‌باره به خبرنگار «ایبنا» گفت: معتقدم علاوه بر برپایی نمایشگاه‌های کتاب در استان‌ها به‌صورت فصلی، باید نمایشگاه‌های کتاب دائمی نیز در استان‌ها با هدف عرضه تولیدات جدید ناشران برگزار شوند.
 
وی ضمن تأکید بر این نکته که نمایشگاه‌های استانی کتاب بهترین محیط برای تبادل بهترین آثار هستند، ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب یک ضرورت است، اما در مقابل این نقاط قوت، نباید منکر برخی نقاط ضعف این نمایشگاه‌ها بود و باید در راستای رفع آن‌ها گام برداشت تا همه نمایشگاه‌های استانی مانند نمایشگاه استانی کتاب تبریز که هر سال برگزار می‌شود، قوی و با محتوای غنی برگزار شوند.
 
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «منادی تربیت» با اشاره به برخی نقاط ضعف نمایشگاه‌های استانی کتاب اظهار کرد: متأسفانه ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در فراخوانی و تبلیغ برگزاری این نمایشگاه‌ها ضعیف عمل می‌کنند. همچنین این ادارات باید با حمایت‌های چندگانه مانند تأمین هزینه ایاب و ذهاب ناشران و افزایش مبلغ بُن کتاب می‌توانند در ترغیب و تشویق ناشران برای شرکت در نمایشگاه‌ها نقش مؤثری ایفا کنند. علاوه بر آن، ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها می‌توانند با ارائه حمایت‌های ویژه، زمینه حضور مدعوین، دانشجویان و استادان دانشگاه‌ را فراهم کنند.
 
ازهری نامناسب بودن مکان برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب را از دیگر نقاط ضعف این نمایشگاه‌ها برشمرد و گفت: اگر استقبال ناشران از نمایشگاه‌های استانی کتاب ضعیف است به دلیل تجربه‌های حضور چندین نوبت آن‌ها در این رویدادهای فرهنگی است؛ آن‌ها در این نوبت‌ها شاهد نامناسب بودن مکان برپایی نمایشگاه به‌ویژه غرفه مخصوص به خودشان بودند.
 
وی تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب یک کار فرهنگی است و برای استان میزبان خیلی مهم تلقی می‌‌شود؛ بنابراین هیچ طرح و برنامه‌ای با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی نمی‌تواند جایگزین این نمایشگاه‌ها باشد.
 
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «منادی تربیت» در بخشی دیگر از سخنانش، با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه‌های کتاب در مدارس که به همت این مؤسسه برگزار می‌شوند، گفت: به اعتقاد ما مدرسه و دانش‌آموز، بهترین بستر برای ایجاد فرهنگ مطالعه کتاب است. در شرایطی که امکانات دیجیتالی توسعه پیدا کرده‌اند، هنوز کتاب مکتوب و کاغذی در میان دانش‌آموزان از جذابیت برخوردار است. به این منظور موسسه منادی تربیت می‌کوشد با برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در مدارس، کتاب را به‌صورت مستقیم در اختیار این قشر از جامعه قرار دهد تا کتاب‌ها بتوانند منبعی برای تحقیق و پژوهش در برنامه‌های درسی دانش‌آموزان باشد.
 
ازهری توضیح داد: از طرفی، متأسفانه سرانه مطالعه در کشور ما نسبت به سایر کشورها خیلی پایین است. به همین دلیل نگاه مؤسسه منادی تربیت این است که بتواند با برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در مدارس، نهضت مطالعه را که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز است، ترویج کند.
 
وی با اشاره به دیگر اهداف مؤسسه فرهنگی «منادی تربیت» در برپایی نمایشگاه‌های کتاب در مدارس، اظهار کرد: خوشبختانه کشور ما ناشران زیادی دارد که تولیدشان نیز بی‌شمار است. بسیاری از تولیدات آن‌ها می‌توانند در مدارس مفید واقع شوند. به همین دلیل و با توجه به این‌که مدرسه بهترین بستر برای حمایت از نشر است، به برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در این بستر اقدام کرده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها