مینو یاسمی، پزشک عمومی با اعلام خبر انتشار کتاب «دانشنامه شِفای طبیعی» درباره مقاومت جامعه پزشکی در مقابل طب سنتی گفت: بهنظر میرسد که در حوزه پزشکی دانشجویان دُگمی تربیت کردهایم، البته باید بین خرافه و مبانی پزشکی تفاوت قائل شویم.
وی افزود: «دانشنامه شِفای طبیعی» شامل روشهای درمان طب شرقی مانند طب چینی و هندی مانند طب سوزنی، انواع ماساژدرمانی است. انواع درمانهای نوین از جمله نوردرمانی، فشاردرمانی و رنگدرمانی نیز در این کتاب آمده است. نویسندگان در این کتاب به روشهای درمانی با ریشههای جادوگری با شرح مستنداتی از گوشه و کنار جهان پرداختهاند.
یاسمی درباره گروه مخاطبان این کتاب گفت: «دانشنامه شفای طبیعی» بین دو دسته مخاطب تخصصی و عمومی کاربرد دارد. دانشجویان پزشکی میتوانند با هدف آشنایی با انواع طب مکمل بهعنوان مخاطبان این کتاب تعریف شوند. تلاش کردم بعد از انتشار این کتاب را به دست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برسانم. ترجمه این کتاب با توجه به اهداف آموزشی صورت گرفته است.
این مترجم در تشریح انگیزههای ترجمه این کتاب ادامه داد: اصلیترین انگیزه من از ترجمه این کتاب معرفی روشهای درمانی مختلف به بیماران خسته و ناامید از روشهای درمانی نوین است؛ بهعبارت دیگر میخواهم بیماران از روشهای درمان سنتی نیز برای درمان بهره بگیرند و حتی اگر از این روشها هم جواب نگرفتند حداقل با امید تازهای که به دست میآورند روند زندگیشان تحولی ایجاد شود.
یاسمی با تاکید بر لزوم توجه دانشجویان به روشهای طب قدیم اظهار کرد: بهعنوان مترجم کتاب علاقهمندم دانشجویان پزشکی با روشهای طب قدیم نیز آشنا شوند. آشنایی با این مباحث موجب تغییر دیدگاه آنها نسبت به پدیده شفا خواهد شد؛ بهعبارت دیگر متوجه خواهند شد که درمان فقط با ابزارهایی مانند چاقوی جراحی به دست نمیآید.
این فعال حوزه نشر درباره مقاومت برخی پزشکان مدرن نسبت به طب سنتی گفت: مقاومت در مقابل تاثیرات طب سنتی در جامعه پزشکان مدرن به دلیل روش آموزش و تاکید بر تاثیر صد در صدی روشهای درمان طب مدرن است. به نظر میرسد که در شاخه پزشکی دانشجویان دگمی تربیت کردهایم البته باید بین خرافه و مبانی پزشکی تفاوت قائل شویم.
وی ادامه داد: ترجمه این کتاب یکسال و نیم به طول انجامید و بعد از چهار بار روخوانی برای انتشار به دست ناشر سپرده شد؛ علاوه براین صفحهآرایی ویراستاری نیز یک سال زمان بُرد.
نظر شما