آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ / 1
جنتی: نگاه مهارتی به صنعت چاپ به نگاه دانشبنیان تغییر یابد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ بر تغییر نگاه مهارتی به نگاه دانش بنیان به صنعت چاپ تأکید کرد.
وی ادامه داد: این نگاه متاسفانه منجر به تدوین قوانینی شد که امکان حرکت صنعت چاپ با تحولات و تکنولوژی روز را سد کرد. همچنان برخی قوانین مانع شکوفایی این صنعت شده، این در حالی است که آنرا باید جزو صنایع دانشبنیان قرار داد که متاسفانه قرار نگرفتن آن جزو صنایع دانشبنیان باعث عقبماندگی آن شده است.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وجود بیش از 505 واحد چاپی و فعالیت 25 هزار نفر در این عرصه بیانگر این است که این صنعت از ظرفیت قابل اعتنایی برخوردار است که میتواند در جهت ایجاد اشتغال و تحقق آرمانهای اقتصاد مقاومتی موثر باشد.
جنتی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون با تجمیع واحدهای چاپی و راهاندازی بانک اطلاعاتی، همچنین هماهنگی با مجموعههای متناظر، پاسخگویی به مطالبات انجام شده را در دستور کار خود قرار داده است. اما اکنون زمان آن رسیده که نگاه مهارتی به این صنعت به نگاه دانشبنیان تغییر یابد و زمینه برای افزایش سهم ایران در درآمد جهانی افزایش یابد. باید تمهیداتی برای گذر صنعت چاپ از مسیر سنتی به فناوری، تهیه نقشه راه و تعیین جایگاه واقعی چاپ اندیشیده شود، چراکه تحقق این موارد میتواند شاخص اطمینانبخشی برای حرکت چاپ در ریل پیشرفت باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: همه کسانی که با این صنعت سروکار دارند خوب میدانند که صنعت چاپ به دلیل گستره وسیعی که دارد، یک هنر محسوب میشود و امکان خلاقیتهای هنری در آن فراهم است، بنابراین دستاندرکاران را نباید فقط صنعتگر بدانیم، بلکه صنعتگران هنرمند بهشمار میآیند، از اینرو این فعالان شایسته بهترین درودها و تقدیرها هستند.
وی توضیح داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات مالیاتی چاپ و امکان اختصاص بستههای حمایتی، تاکنون کوششهای فراوانی را انجام داده و برای ارتقای علمی این صنعت فعالیتهای چشمگیری داشته است که از آن میان میتوان به راهاندازی دورههای آموزشی کوتاهمدت و دایر کردن دانشکده چاپ اشاره کرد، اما هنوز این صنعت نیاز به سرمایهگذاری مادی و فکری دارد.
جنتی افزود: بسیاری از محصولات چاپی کشور از خارج تامین میشود و این در حالی است که در داخل کشور قابلیتها و ظرفیتهای بیشماری وجود دارد، بنابراین باید به سمت تولید محصولات چاپی در داخل کشور حرکت کرد.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: چاپ یک صنعت میانبخشی است که تفکیک آن نیاز به احصاء وظایف دارد. خوشبختانه طی یک سال گذشته در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاشهایی در این زمینه انجام شده است. وظیفه نظارت بر محصولات و واحدهای چاپی به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و وظیفه صنفی و صنعتی آن برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی ادامه داد: امیدواریم با امضای تفاهمنامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، این تفکیک وظایف صورت گیرد و در صورت تصویب در هیأت دولت، آییننامههای مربوط به آن تدوین شود و برخورداری صنعت چاپ مانند سایر صنایع کشور از تسهیلات ویژه فراهم شود.
جنتی گفت: امیدواریم از 16 هزار میلیارد تومانی که به صنایع کوچک کشور اختصاص یافته، حداقل سه هزار میلیارد تومان آن به صنعت چاپ اختصاص یابد. همچنین از مجلس شورای اسلامی نیز انتظار داریم با تدوین قوانین، زمینه لازم برای ارائه تسهیلات بهویژه تسهیلات بانکی را فراهم کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: راهاندازی سامانه جامع چاپ در استان البرز اقدامی است که در راستای تحقق دولت الکترونیک به انجام رسیده است. انتظار میرود این شبکه تمامی اطلاعات کشور در حوزه چاپ را دربر گیرد تا مورد استناد قرار گیرد.
نظر شما