چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
سلطانی‌نژاد: علاقه‌مند به حضور ناشران حرفه‌ای در نمایشگاه‌های استانی کتاب هستیم / راه‌اندازی غرفه‌ ویژه برای نرم‌افزارهای حوزه کتاب

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان گفت: درست است برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب هزینه‌بَر بوده اما بدون تردید، خروجی آن‌ها بیشتر و بهتر از اجرای برخی برنامه‌‌های روتین است. به حضور ناشران قوی، شاخص و حرفه‌ای در این نمایشگاه‌ها بسیار علاقه‌مندیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ نمایشگاه‌های استانی کتاب هرساله به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و همکاری ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار می‌شوند. بدون تردید برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب این امکان را در اختیار مردم به ویژه آن‌هایی که در مناطق دوردست کشور زندگی می‌کنند، می‌گذارند تا با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند. اما نمایشگاه‌های استانی کتاب با همه فوایدی که دارند مورد نقد بسیاری از اهالی کتاب قرار گرفته‌اند. به این منظور «ایبنا» می‌کوشد در قالب سلسله گفت‌وگو با مدیران استانی، ناشران، کتابفروشان و دست‌اندرکاران برپایی این نمایشگاه‌ها، دیدگاه‌های مختلف اعم از موافقان و مخالفان برپایی این رویدادهای فرهنگی را بررسی کند.
 
مرتضی سلطانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار «ایبنا» در این‌باره اظهار کرد: بدون تردید همه به این موضوع اذعان دارند که چون در نمایشگاه‌های استانی، کتاب‌ها با تخفیف بیشتری عرضه می‌شوند، رغبت مردم برای خرید و مطالعه کتاب نیز بیشتر می‌شود. بنابراین برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب مشروط بر نظارت بیشتر مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها ضرورت دارد. اتفاقاً نمایشگاه استانی کتاب سیستان و بلوچستان هر سال با حجم وسیعی از جمعیت مواجه می‌شود.
 
وی ادامه داد: متأسفانه در این نمایشگاه‌ها با عدم حضور ناشران شاخص، قوی و حرفه‌ای مواجهیم، این در حالی است که بسیار علاقه‌مند به حضور چنین ناشرانی در نمایشگاه‌ها هستیم.
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به وجود تفاوت‌های مذهبی در استان سیستان و بلوچستان، از ناشرانی که در نمایشگاه کتاب این استان حضور می‌یابند تقاضامندیم از عرضه کتاب‌هایی که منجر به اختلافات مذهبی و باعث موضع‌گیری می‌شوند، خودداری کنند.
 
سلطانی‌نژاد با تاکید بر ضرورت برقراری عدالت در غرفه‌بندی و جانمایی غرفه‌ها گفت: برقراری این عدالت از آن جهت ضرورت دارد که در بیشتر موارد دیده شده، برخی غرفه‌ها در نمایشگاه‌های استانی کتاب بدون کتاب و بلااستفاده می‌مانند، در حالی‌که بسیاری از ناشران به‌ویژه ناشران بومی به دنبال داشتن غرفه‌ای برای عرضه کتاب‌های‌شان هستند.
 
وی با اشاره به سایر معضلات مربوط به نمایشگاه‌های استانی کتاب عنوان کرد: متأسفانه برخی ناشران و بازدیدکنندگان بُن‌های کتابی که مخصوص خرید کتاب هستند، نقد می‌کنند و این موضوع ضمن سوء‌استفاده از سوبسیدهای مربوط به کتاب، باعث می‌شود کتاب‌ها به فروش نروند. به‌نظرم در این زمینه باید نظارت بیشتری صورت گیرد و با خاطیان برخورد جدی صورت شود. به‌طور مثال از حضور در نمایشگاه استانی کتاب سال آینده محروم شوند.
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با بیان این‌‌که باید تمهیداتی اندیشیده شود تا کتاب‌ها به دست اهلش برسند، افزود: معتقدم در نمایشگاه‌های استانی کتاب باید غرفه‌ای برای نمایش نرم‌افزارهای حوزه کتاب اختصاص پیدا کند. تشویق مردم برای تهیه این نرم‌افزارها باعث می‌شود مخاطبان با یک کلیک چندین کتاب را یک‌جا در دست داشته باشند و مطالعه کنند.
 
سلطانی‌نژاد گفت: ضرورت دارد حمایت‌ها از سوی مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در قالب افزایش یارانه‌ها ارتقا پیدا کنند. درست است برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب هزینه‌بَر بوده، اما بدون تردید خروجی آن‌ها بیشتر و بهتر از اجرای برخی برنامه‌‌های روتین است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها