چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰
برگزاری کنفرانس ٥١٥ سال روابط ایران و روسیه / معرفی میراث مکتوب ایران در موزه ارمیتاژ روسیه

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در دیدار با رئیس موزه ارمیتاژ، بر روابط گسترده ایران و روسیه تاکید و اعلام کرد: برپایی نمایشگاه معرفی میراث مکتوب ایران از جمله اقداماتی است که می‌تواند در موزه آرمیتاژ انجام شود و در کنار این اقدام، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در تهران و سن پترزبورگ در زمینه اسناد و نسخ خطی نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، روز گذشته سیدرضا صالحی امیری در برنامه سفر خود در روسیه با میخائیل پطروفسکی، رئیس موزه دولتی ارمیتاژ سن‌پترزبورگ، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که در محل موزه ارمیتاژ انجام شد، طرفین ضرورت توسعه همکاری‌های فرهنگی علمی را مورد تأکید قرار دادند.

پطروفسکی در این دیدار، ضمن اشاره به پیشینه همکاری و فعالیت این موزه در زمینه ایران‌شناسی و تأسیس انجمن دوستی روسیه و ایران در سن پترزبورگ، آمادگی و تمایل موزه ارمیتاژ برای انعقاد سند همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را اعلام کرد.

وی در این‌باره اظهار کرد: بخش عظیم فعالیت‌های ما مربوط به جهان ایرانی است و در این زمینه کارهای علمی زیادی انجام دادیم. در ارمیتاژ مجموعه آثاری از ایران وجود دارد که بازدیدکنندگان از دیدن آن لذت می‌برند.

صالحی امیری نیز با اشاره به اشتراکات ارزشی و فرهنگی میان ایران و روسیه و ضرورت دستیابی دو ملت به درک صحیح و متقابل از یکدیگر، اهمیت راهبردی گسترش روابط فرهنگی دو کشور را برای دستیابی به این درک و تأثیر گذاری بر سایر روابط، مورد تأکید قرار داد و گفت: شرایط فعلی و اراده طرفین برای تعمیق روابط در همه زمینه‌ها، فرصت مناسبی را برای دستیابی به روابط راهبردی فرهنگی میان دو کشور فراهم ساخته است که باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به پیشینه و قدمت ۲۰۰ ساله مطالعات ایران‌شناسی در سن پترزبورگ، تصریح کرد: یکی از راه‌هایی که می‌توان میان نخبگان دو کشور مورد توجه قرار داد، برگزاری همایش‌های علمی و گفت‌وگوهای فرهنگی است. از این‌رو سازمان اسناد و کتابخانه ملی آمادگی خود را برای برگزاری نخستین کنگره ایران‌شناسی اوراسیا در سال ۲۰۱۸ به مناسبت دویستمین سال ایران‌شناسی در سن پترزبورگ اعلام کرده و پیشنهاد می‌کنم به این مناسبت یک رویداد علمی و فرهنگی با عنوان کنفرانس بزرگداشت ۵۱۵ سال روابط ایران و روسیه برگزار شود.

وی درباره روابط ایران و روسیه گفت: یک نکته کلیدی در این روابط وجود دارد؛ ملاقات ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه با مقام معظم رهبری، یک نقطه عطف در روابط دو کشور است که در آن بر ارتقای روابط به سطح استراتژیک تاکید شد.

صالحی امیری با بیان این‌که پایه روابط استراتژیک، روابط فرهنگی است، پیشنهاد داد: برپایی نمایشگاه معرفی میراث مکتوب ایران از جمله اقداماتی است که می‌تواند در موزه آرمیتاژ انجام شود و در کنار این اقدام، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در تهران و سن پترزبورگ در زمینه اسناد و نسخ خطی نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پایان با بیان این‌که در دولت تدبیر و امید گام‌های جدی برای توسعه گردشگری بین دو کشور برداشته شد و انتظار می‌رود برای معرفی فرهنگ دو کشور به گردشگران برنامه‌ریزی شود، اعلام کرد: اواخر ژانویه ۲۰۱۷، کنفرانس بزرگداشت ۵۱۵ سال روابط ایران و روسیه برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها